Briose cu cafea si nuci

9 comentarii

Iubesc cafeaua, si, deci, in consecinta, si aceste briose cu cafea si nuci 🙂
Sunt foarte bune si simple, dar se pot acoperi cu ciocolata cu cafea, topita, si apoi presarate cu alune maruntite…cred ca ar arata si mai spectaculos!
Ingrediente pentru 12 briose:
– 350 g faina obisnuita
– 1 lingura praf de copt
– 1 lingura cafea ness
– 125 g zahar
– 50 ml miere limpede
– 150 ml lapte
– 1 ou mare, batut
– 1 lingura ulei
– 125 g nuci, taiate marunt
– 1 lingura miere pentru uns briosele
– 50 g alune, taiate marunt
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade C. (foc mare). Tapetati cu hartiute speciale o forma de briose.
Cerneti intr-un castron faina, praful de copt si o priza de sare:

Dizolvati nessul in 2 linguri de apa clocotita:

Adaugati apoi zaharul, mierea, laptele, oul si uleiul:

Amestecati-le, apoi incorporati compozitia in amestecul cu faina:

Framantati pana obtineti un aluat moale, apoi incorporati nucile:

Puneti aluatul in cele 12 forme si neteziti suprafata…eu am lasat-o asa cum a binevoit sa pice din lingura :))

Coaceti cca. 12 minute, dupa care ungeti deasupra cu miere si presarati cu alune.
Eu le-am lasat simple fiindca mi-au placut mult asa 🙂

Se servesc calde, cu unt si miere…si cu o ceasca mare de cafea!!! 😀

Sectiune:


Foooarte bune!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

Mihaela 26 iunie 2012 - 06:17

Buna, Laura!
Am mai facut briosele cu cafaea si nuci intr-un week-end si au iesit asa: http://www.flickr.com/photos/imperfect_stranger/4974159181/in/set-72157623124286530
P.S. Au fost la fel de bune cum arata! 😀

Acum ma duc sa le fac din nou pentru colegii de la servici…just beceause. 🙂

Multumesc pentru reteta si spor in toate!

Raspunde
Moiraine 3 noiembrie 2010 - 17:54

Buna!
eu abia acum te-am descoperit, pentru ca nu gatesc sau n-am facut-o pana acum, dar acum am un prichindel care a crescut suficient incat sa poata incerca o briosa, de exemplu. si dupa site-ul tau imi veni cheful sa-i fac fluturasi si ursuleti si tot felul de decoruri, dar inainte sa incep, am o intrebare: unde se gasesc de cumparat hartiutele frumoase pentru briose? multumesc pentru inspiratie!

Raspunde
beatrice 17 ianuarie 2010 - 20:20

Sa stii ca imi plac f f mult retetele tale si am incercat o gramada dar am o singura intrebare. De ce se lipesc briosele de hartiute? Oare din cauza ca nu ung forma inainte sa pun hartiutele? Ms mult si te apreciez mult pt ceea ce faci.

Raspunde
Laura 28 august 2009 - 18:07

Wow, Ralu, ce emotii mi-ai dat!!! 😛
…ma bucur ca pana la urma le-ai „aranjat” :))
…si ca au placut tuturor!!!
Te-astept cu drag, si la alte degustari, hi, hi…
Pupiiici!!!

Raspunde
Raluca 26 august 2009 - 07:53

Ca o mare amatoare de nuci si ness, am zis ca asta e reteta perfecta pt mine; asa ca am gasit ocupatie celor 3 iezi cucuieti, si am amestecat repede ingredientele. si asa de grabita cum eram, am sarit laptele, si ma uitam la aluatul sfaramicios si nu stiam ce are. dar s-a rectificat greseala, am inghitit doua aproape scoase din cuptor, mi-am servit sotul cu briose si un pahar de lapte batut, si fuga la plimbarea de dupa-amiaza, ca se incinsesera spiritele intre „cumintei”. Te pup si multumim.

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 17:01

Vaaai, Emilia draga, cat de fericita m-ai facut!!! 🙂
Imi pare atat de rau ca ti-am „pierdut” mesajul printre celelalte…dar sper ca si acum multumirile mele sa ajunga la sufletul tau asa cum mesajul tau incantator a ajuns la al meu 🙂
Te pup si te astept, oricand, sa impratasim impresii despre retete…si nu numai 😛

Raspunde
Emilia 22 mai 2009 - 13:44

Am facut si eu aceste briose si sunt absolut delicioase. Foarte multe retete de prajituri am incercat de pe blogul tau si mi-au iesit toate.Felicitari!

Raspunde
laura 14 februarie 2008 - 22:58

Elena, ce scumpa poti sa fii! Muah!!!
Te-ai pus pe treaba, vad… :))
Nici nu stii ce mult ma bucur ca incerci atatea retete de-ale mele…
…si ca iti si plac 😛

Multi pupici iti trimit!!!

Raspunde
Elena 14 februarie 2008 - 19:04

Sa stii ca tocmai am scos o tura la cuptor, doar ca nu am pus alune:)In rest au iesit perfecte si de-li-cioa-se! Multumesc mult pentru reteta si prezentare, tot cu caietul am mers la bucatarie. In 10 minute era la cuptor si in alte 20 in cosulet!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.