Briose negrese

4 comentarii

 

[shashin type=”photo” id=”14875″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Dragilor, nu stiu daca stiati, dar retetele cu lapte batut sunt minunate!!! Spuneam asta si aici, la briosele cu musli si la prajitura cu lapte batutsi daca ma uit mai bine, mai gasesc 😀 …dar nu asta voiam sa va spun acum, ci voiam sa va invit la o cafea si o briosa. O briosa negresa, sau mai multe, fiindca sunt atat de buuuune!!!!!! 😛

 

Ingrediente pentru 12 portii:

Pentru briose:

– 3 oua

– 240 ml lapte batut

– 180 ml ulei

– 120 ml cafea neagra, foarte tare

– 360 g faina

– 200 g zahar brun

– 30 g cacao

– 1 lingurita praf de copt

– 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar

– 150 g ciocolata amaruie sau dulce

 

Pentru crema de vanilie (optional):

– 1 portie budinca de casa, de vanilie

– 100 g ciocolata alba

– un praf de scortisoara

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit).

Se bat ouale cu un praf de sare si cu laptele batut. Se toarna treptat uleiul si cafeaua proaspat preparata, dar rece. Separat, se amesteca zaharul brun, faina, praful de copt, bicarbonatul si cacaua, cernute in prealabil. Se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele mici in amestecul uscat si se amesteca bine. Se incorporeaza apoi totul in compozitia de oua.

Se ung formele de briose cu putin unt (doar la baza) si se tapeteaza cu faina, scuturand faina in exces, sau cu hartie speciala pentru briose. Se umplu formele pana la jumatate si se coc timp de 20-22 de minute. Nu le lasati mai mult, ca sa nu se usuce!

Dupa ce s-au racorit, li se taie cate un capacel si se servesc cu budinca de casa, facuta dupa reteta de mai sus, de la ingrediente, in care ati topit ciocolata alba, rupta in bucatele (o adaugati in budinca fierbinte, inainte de a adauga untul). Briosele se pot servi si fara budinca, desigur, sunt foarte bune in orice varianta!!!

Bogdi era tare nerabdator sa-nhate una 😀 …si-a lasat din mana pana si sabia lui Darth Vader (e super fan Star Wars!!!), pe care, dupa cum vedeti, am si surprins-o in poze 🙂

[shashin type=”photo” id=”14876,14877″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Delicioase!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

anamaria petreus 11 decembrie 2013 - 14:24

Laura sunt foarte bune, insa mie mi-au iesit putin cam tari si nu inteleg de ce :(. Lamureste-ma te rog ca data viitoare sa imi iasa bine 🙂

Raspunde
Adela Minodora 21 aprilie 2013 - 14:40

minunate..ieri am facut o portie dubla si azi nu prea mai am ce sa va arat! 🙂 Interiorul ramane un pic umed de la ciocolata si cafea ma gandesc, o adevarata decadenta !

Raspunde
Paunita Ana Gliga 8 aprilie 2013 - 15:06

care e cantitatea de unt care se pune in budinca?

Raspunde
Rocsy Ciobanu 8 aprilie 2013 - 14:56

Sunt super super delicioase.Vreau si euuuu!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.