Bagheta cu ciuperci si carne

2 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15938″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Aceasta bagheta cu ciuperci si carne e o gustare rapida si delicioasa, de care nu va veti putea niciodata plictisi!!!
Absolut perfecta pentru o zi de luni, bezmetica si-anosta 😀

Ingrediente pentru 4 portii:

– 2 painici-bagheta sau 6 felii de paine feliata
– 350 g. carne tocata amestec
– 1 ceapa
– 2 linguri ulei
– 50 g. crema de branza (Almette, Philadelphia) sau branza topita cu ciuperci ori smantana
– 3 linguri ketchup sau pasta de rosii
– sare, piper
– 100 g. ciuperci
– 1 castravete de salata
– 50-80 g. cascaval

Mod de preparare:

Curatati ceapa si tocati-o marunt; caliti-o in uleiul incins. Adaugati carnea si prajiti-o bine, amestecand continuu. Adaugati branza topita si ketchup-ul. Condimentati dupa gust, cu sare si piper.
Curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le feliute foarte subtiri (eu le-am maruntit si le-am amestecat cu carnea…se poate si asa :P)
Incalziti cuptorul la 200 grade C. Curatati castravetele, spalati-l si stergeti-l cu un prosop; taiati-l feliute.
Taiati painicile in doua, pe lungime…asta daca folositi baghete, evident 🙂
Asezati-le cu partea taiata in sus, intr-o tava unsa cu unt (faceti la fel si cu feliile de paine)
Adaugati deasupra feliute de castravete, apoi amestecul cu carne. Radeti deasupra baghetelor/feliilor de paine, cascaval. Dati la cuptor pentru cca. 10 minute.

Simplu, rapid si bun!!!
…sa aud numai ca nu le incercati :)))

[shashin type=”photo” id=”15939,15940,15941,15942″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

P.S. Pentru acest fel puteti utiliza pur si simplu resturi pe care le aveti in frigider. De exemplu, resturi de felii de branza, ce se topesc foarte bine, sau resturi de legume (bucatele de ardei sau dovlecei, rumenite usor si puse peste paine)

Nu trebuie sa folositi neaparat baghete. Este potrivit orice fel de paine, chiar si feliile mai groase de paine rotunda.
Daca chiar doriti, feliile de paine se pot unge cu putin unt, inainte de a aseza feliile de castravete si celelalte ingrediente 😉

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Alexandra 5 octombrie 2010 - 10:33

minunat, ca de obicei! duminica tocmai am facut tortul tau aniversar cu ciocolata, o nebunie nu altceva!!! vreau sa spun ca pana azi a ramas doar o feliuta pe platou, care probabil va fi mancata de prietena mea cea mai buna care vine azi pe la mine -cred eu, special ca sa manance tort…
also, am observat inca o combinatie foarte foarte delicioasa, la fel ca cea pe care ai prezentat-o tu! E vorba despre file de somon afumat, cu almette cu verdeata si castravete proaspat. Eu mai intai intind branza pe o bagheta sau chifla proaspata, apoi asez castravetele taiat subtire si la final somonul afumat. E o nebunie, crede-ma!
hai ca iar am deviat grav de la subiect, te las. Succes in continuare si la mai multe retete absolut delicoase!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.