Chili con carne

5 comentarii

…asa am valorificat eu minunata fasole tarcata šŸ˜›
…foarte intelept, as zice :)))

A fost spicy si gustos!!!!!!!!!!

Ingrediente:

– 600 g. carne tocata de vita
– 2 cepe mari
– 4 linguri ulei de masline
– 800 g. fasole boabe
– 1 conserva mare de rosii (850g.)
– 250 ml. supa (de vita)
– 1 ardei rosu
– 1 ardei verde
– 1 lingurita praf de chili sau 1-2 ardei iuti
– 2-3 catei usturoi
– 1/2 lingurita chimion macinat
– 1/2 lingurita oregano uscat
– 1/2 lingurita piper
– sare dupa gust
– 1 varf de cutit scortisoara (optional)

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spala bine; se fierbe in doua, trei ape (apa sa nu fie rece)
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, care trebuie sa ramana trasnsparenta. Se transfera intr-o cratita care va merge la cuptor.
Se adauga carnea tocata in grasimea ramasa si se prajeste bine; se pune apoi intr-o strecuratoare si se lasa la scurs (astfel, preparatul va avea un gust mai bun). Se repune intr-o alta tigaie cu o lingura de ulei.

Se curata usturoiul si se taie marunt. Se curata ardeii, se spala si se taie fasii sau cubulete. Se adauga la carne si se caleste totul cateva minute.
Se scurge fasolea si se adauga impreuna cu rosiile din conserva la compozitia de carne. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se condimenteaza bine cu praf de chili (sau cu boia iute), oregano, chimion, piper, sare si scortisoara.

Se toarna supa peste amestec. Chili con carne se tine la cuptor cca. 30 de minute, la foc mediu (cu capac)

Se serveste fierbinte, cu garnitura de orez sau ca atare.

…cateva poze, de atatare a poftelor šŸ˜›

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Ingrid Schneider 2 septembrie 2012 - 09:00

mmm , suna bine!

Raspunde
Maria 20 decembrie 2010 - 06:03

Este ora 5 dimineata iar eu nu ma satur de citit blogul tau. Tocmai l-am descoperit si sunt absolut fascinata. As dori sa te intreb de unde cumperi chimion. Eu am cautat peste tot prin supermarketuri si nu am gasit nicaieri. Am avut 2 pungute aduse de o prietena din egipt dar acum mai am foarte putin si am intrat in panica. Chili con carne e una din retetele mele preferate. Eu de obicei il servesc in tortilla cu branza cheddar rasa…care se topeste peste carne…ahh nu mai pot de pofta. Felicitari pentru blog! Tocmai te-ai facut cu un nou abonat la retetele tale šŸ˜€

Raspunde
Mioara 6 octombrie 2010 - 17:54

Vai cat de bine arata!!!! Nuci + ness, ce poate sa fie mai bun!! Week-end-ul asta trebuie incercata. CLAR!!!

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 19:37

Sa o incerci, n-are de ce sa nu-ti placa šŸ™‚
…si daca nu o vrei atat de spicy, taie de pe lista un ardei iute šŸ˜›

Raspunde
mamasiiubita 3 octombrie 2010 - 16:55

Pare foarte buna mancarica. Cred ca o sa incumet si eu sa o fac.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.