Salata de fasole boabe cu ceapa

11 comentarii

Stiu ca tocmai v-am adus la masa o salata usoara si buna, dar m-am gandit ca si o salata de fasole boabe cu ceapa v-ar bucura la fel de mult, mai ales ca e atat de accesibila si se face atat de usor 🙂

Am sa va redau mai intai modul de preparare a salatei, lasandu-va, apoi, in compania pozelor cu fasolea noastra din gradina pe care am surprins-o, la fel ca pe toate celelalte minunatii din gradina, inca de la primele faze :))
Ne-am naucit toti cunoscutii cu fasolea noastra cataratoare, in culori de rosu si mov 😛

…veti vedea imediat despre ce vorbesc…

Ingrediente:

– 300 g fasole tarcata
– 2 foi de dafin
– 50 ml otet
– 20 g zahar
– 30 ml ulei
– 150 g ceapa rosie
– 100 ml apa
– sare, piper

Mod de preparare:

Se alege fasolea si se inmoaie in apa rece, cu cel putin 3-4 ore inainte de preparare (ideal ar fi sa fie lasata peste noapte). Se pune apoi la fiert impreuna cu foile de dafin. Intre timp, se prepara sosul, astfel: in 100 ml apa rece se toarna otetul, sarea, zaharul si piperul. Se amesteca bine, iar deasupra se toarna uleiul.
Ceapa se taie rondele subtiri, se sareaza, se lasa cateva minute sa stea, dupa care se amesteca cu fasolea fiarta si sosul preparat inainte. A fost delicioasa!!!

 

Povestea 😀
…fasolea, in primavara asta, intinsa timid pe liane :))

…cea frumos inflorita in rosu, care in final a iesit micuta si alba…

 

…si cea frumos inflorita in mov, care in final a iesit mare si tarcata:

Pe masa, in pavilion, uscate bine:

…ambele feluri, inspectate cu uimire mare 😛

…o alta parte din „recolta” am folosit-o la picantul „Chili con carne” 😉
…va urma, deci, inca un post cu fasole :)))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

11 comentarii

Anonymous 21 iulie 2012 - 14:02

de cand caut soiul asta de fasole ,mie imi place ciorba poti sa-mi spui de unde ai luat samanta,multumesc Mioara din TM.

Raspunde
Anonymous 10 noiembrie 2011 - 14:57

Tocmai am fiert fasolea primita din Romania, boabe f.mari(pacat pt.iahnie!)M-am decis pentru salata despre care am auzit, dar n-am gatit-o pina acum.Sint fericita sa gasesc reteta d-voastra si va felicit pentru prezentarea excelenta!
Va multumesc, Emilia din München

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 19:58

Adriana, ce draguta ai fost, hi, hi…te pup!!! 🙂
Sa ne vizitezi negresit, caci mi-am propus ca in fiecare zi sa va aduc ceva nou 😛

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 19:52

Sint incantata, draga Felis, ca ti-am amintit de ea 🙂
E tare buna, intr-adevar.

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 19:50

Ela draga, ma bucur extrem de mult ca-ti plac fotografiile mele stangace 🙂

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 19:41

Anonim, mersi de link 🙂

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 19:41

Fuat Gencal, Teşekkür senin tür sözler için çok! Ben memnun oldum senin her yazıda:)

Sadece daha iyi

Raspunde
Adriana 3 octombrie 2010 - 18:55

Laura esti minunata, fasolea aia banala arata superb in pozele tale. 🙂 Minunat coltisor ti-ai creat tu aici, te mai vizitez cu drag!

Raspunde
felis 3 octombrie 2010 - 14:46

Mi-ai facut pofta de salata de fasole… nu am mai mancat de ff mult timp… Arata foarte bine salata ta…

Raspunde
mamasiiubita 3 octombrie 2010 - 00:30

Foarte frumoase fotografiile.

Raspunde
Fuat Gencal 2 octombrie 2010 - 13:39

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.