Fursecuri fine cu ciocolata alba

6 comentarii

Aceste fursecuri cu ciocolata alba sint nu numai fine, ci si rapide, dulci, pufoase, cu bucatele delicioase de ciocolata alba-n compozitie, deci, noi cei mari, oarecum cu constiinta impacata la gandul ca papa si copiii 😛
Le-am facut seara si am sperat sa imi ramana cateva pentru obisnuita sedinta foto de dimineata, dar am sperat in van 😀

Am avut noroc ca le-am pozat si pe astea!!!!!!!! Eu zic ca fac partida buna cu sandwich-urile pe care vi le-am aratat azi-dimineata.

Ingrediente pentru cca. 24 de fursecuri:

– 125 g. unt
– 40 g. zahar cu granulatie fina (praf)
– 60 g. zahar brun
– 1 ou
– 125 g. faina
– 1/2 lingurita bicarbonat
– cateva picaturi esenta de vanilie
– 150 g. ciocolata alba
– 50 g. alune de padure, prajite sau migdale
– 15 g. unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace fursecurile.
Ungeti tava in care le veti coace cu cele 15 g. unt sau tapetati-o cu hartie de copt, caz in care n-o mai mazgaliti cu unt 😛
Cu ajutorul mixerului electric sau cu o lingura de lemn, bateti untul impreuna cu zaharul pana obtineti o crema usoara. Bateti oul separat, apoi incorporati-l in crema de unt; cerneti deasupra faina amestecata cu bicarbonatul si amestecati usor, adaugand si esenta de vanilie.
Tocati (cu cutitul) ciocolata si alunele prajite, si adaugati-le la crema:

Amestecati totul bine si lasati pentru cca. 10 minute la frigider.
Cu o lingurita puneti din acest aluat in tava lasand suficient spatiu intre fursecuri, deoarece cresc mult la copt:

Coaceti fursecurile timp de 10 minute in cuptorul preincalzit:

Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca 1-2 minute inainte de a le transfera pe un gratar, unde le veti lasa sa se raceasca complet. De-abia dupa aceea le puteti aranja pe platou:

Fursecurile sint mai bune daca se mananca chiar in ziua in care au fost facute.

Sursa de inspiratie 😛

…mi-am cumparat inca de anul trecut cartea asta, dar am ramas doar la stadiul de „cascat ochii” 😀
Acum, insa, mi-am propus s-o rasfoiesc mai cu spor.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

kittytweedy 6 octombrie 2010 - 07:31

Laura
Fursecurile tale arata senzational!
Aici in America ai fi foarte apreciata! Fursecurile tale se cheama „white chocolate chip cookies” in „americaneste”. Americanii sint mari MARI consumatori de cookies. Sint o multime de tipuri de cookies dar de Halloween si Craciun gasesti cookies decorate in toate felurile si toate formele posibile. Le gasesti gata preparate,ori gasesti aluatul congelat gata preparat si gata de copt. Cele mai bune cookies sint cele preparate in casa „from scratch” (cum ai facut tu). Asa ca o mica gluma, daca te decizi vreodata ca vrei un sot american, faptul ca stii sa faci cookies ti-ar aduce multi pretendenti care s-ar „bate” pentru tine :):) (Faptul ca stii sa gatesti in general ti-ar aduce o multime de pretendenti.Americancele nu prea se omoara dupa petrecut timp in bucatarie si multe americance nu stiu nici sa fiarba apa.Din nefericire vad ca si romancele noastre incep sa devina un pic cam „comode”.Stiu ca multe romance chiar se simt mandre ca nu mai „trudesc” atata timp in bucatarie si se considera femei „moderne” cu cariera etc dar eu vad zi de zi aici efectele comoditatii: obesitate,diabet, boli de inima din cauza mancarii extrem de nesanatoasa de la restaurant sau mancarea de „microunde”…care tara in lume intrece Statele Unite in asemenea boli?. Ma bucur ca romancele noastre devin independente din punct de vedere financiar si pot sa se intretina singure si prin urmare femeile care sunt abuzate fizic de soti pot sa se „elibereze” de asemenea monstrii…dar se pare ca devine o moda in Romania pentru tanara generatie de domnisoare sa nu stie sa gateasca..in fine)Scuze pentru comentariile mele care sint intotdeauna mult prea lungi.

Raspunde
Kali 5 octombrie 2010 - 17:06

Mi’ai facut pofta de fursecuri,astazi am facut si eu cateva cu sora mea,au iesit ffff bune:D

Raspunde
Laura 5 octombrie 2010 - 13:03

Dora mea draga, ce mult ma bucur ca iti plac fursecurile!!!!!!!!! 🙂
Trimite-le linistita…inchise asa isi vor dezvolta si mai bine aroma si vor fi, probabil, mai crocante, ceea ce le va da un „plus” de gust 😛

Te pup dulce, scumpa mea!!!
Mi-ai facut o surpriza minunata 🙂

Raspunde
Laura 5 octombrie 2010 - 12:52

Da, Ela, sint cu adevarat grozave 🙂
…primele s-au evaporat, asa, fierbinti, hi, hi…

Raspunde
dora 5 octombrie 2010 - 12:33

Scumpa Laura reteta ta delicioasa a picat la tanc..chiar aveam nevoie de o reteta buna de fursecuri…spune-mi te rog (fac aici apel la experienta ta ca vad ca nu ti-au mai ramas de pe o zi pe alta) aceste fursecute s-ar putea pastra pt mai multe zile intr-un contenitor ermetic inchis? nu de alta, dar as dori sa trimit surorii mele in tara de ziua ei si ma gandeam sa-i fac o supriza placuta trimitandu-i si aceste delicatese?..Puup fata draga cu maini de zana

Raspunde
mamasiiubita 4 octombrie 2010 - 21:27

Laura, fursecurile tale par delicioase. Normal ca n-au mai ramas pentru poze.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.