Ardei si rosii umplute, de post

2 comentarii

 

Dragilor, am pentru voi o reteta minunata astazi, ardei si rosii umplute, de post, foarte usor de preparat si foarte gustoasa!!! O mancare de post nu trebuie sa fie una fada, ci una pe care sa o savuram si sa ne umple de energie. Nu e prea important in post, si nu numai, ce bagam in gura, ci ce scoatem pe gura 🙂 Eu am pus si cartofi pe langa rosii si ardei si s-au completat de minune!!! Am urmat cu sfintenie sfaturile din cartile pe care mi le-am cumparat in Grecia! :))

Ingrediente:
  • 3 ardei grasi mari
  • 3 rosii potrivite
  • 1 ceapa mare, uscata, tocata marunt
  • 100 ml ulei + 50 ml ulei (de masline)
  • 100-120 g orez cu bobul rotund
  • 200 ml apa + 100 ml apa
  • 400 g rosii la conserva (daca sunt intregi, le tocati)
  • 3 lingurite zahar
  • 2 cartofi mari, taiati in felii lungi (optional)
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se spala ardeii si rosiile. Ardeilor li se taie un capac si se scot cotoarele; se curata bine de samburi. Capacul se pastreaza, pentru ca si el va merge la copt.  Si rosiilor li se taie un capac iar cu ajutorul unei linguri se scoate continutul rosiei, avand grija sa nu se gaureasca. Miezul rosiilor se taie marunt (eu le-am maruntit la robot). De asemenea, capacul rosiilor va ramane intact 😀

In continuare, se toarna uleiul (100 ml) intr-o tigaie si se incinge. Se pune ceapa tocata si se prajeste cca. 1-2 minute, amestecand des. Se adauga orezul, spalat dinainte, si se lasa la prajit inca putin. Se toarna miezul rosiilor si se prajeste in continuare. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se toarna apa si se lasa sa fiarba 2 minute (sub capac). Se ia de pe foc si se lasa deoparte cca. 3-4 minute.

In fiecare ardei si rosie se pune cate o lingurita de zahar, dupa care se umplu cu orez, dar numai pe trei sferturi, pentru ca orezul sa aiba loc sa se umfle la fiert. Se pune apoi cate o lingura de apa in fiecare rosie, respectiv ardei, si se acopera cu capacele puse deoparte.

Legumele umplute (zic „legumele”, chiar daca, din punct de vedere botanic, rosia e un fruct 😀 ) imrepuna cu cartofii, daca alegeti sa ii folositi, se aseaza in tigaie, se toarna rosiile din conserva, uleiul (50 ml), apa (100 ml) si sare+piper dupa gust si se lasa la copt pentru cca. o ora.

O mancare de post simpla si hranitoare!!!

 

Daca va plac verdeturile, puteti adauga marar sau patrunjel tocat in compozitia de orez. Sau chiar ciuperci, nu multe, proaspete sau din conserva. Mie mi-au placut foarte tare asa cum au fost 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Sorin 30 noiembrie 2017 - 13:48

Nici nu ai idee de cand imi doream o reteta de ardei coptii de post, merci!

Raspunde
Laura Sava 20 decembrie 2017 - 12:12

Cu mare drag, Sorin! 🙂 Promit sa va mai aduc si altele, la fel de usor de facut si la fel de gustoase!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.