Prajitura caraibiana cu rom si ciocolata

17 comentarii

Si totusi nimic nu egaleaza o prajitura caraibiana cu rom si ciocolata, aromata si plina de gust!!!!! 🙂

O prajitura care poate deveni si mai gustoasa daca, pe langa ciocolatele cu rom, mai puneti in blat si cateva visine din compot sau visinata!

 

Ingrediente:

Blat:
  • 75 g unt moale
  • 120 g zahar
  • 1 priza sare
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 4 linguri rom
  • 1 lingura cacao
  • 130 g ciocolata cu rom (sau ciocolatele cu rom)
Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata cu rom (sau ciocolatele cu rom)
  • fulgi de cocos sau alune macinate

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit). Tapetati cu hartie de copt baza unei forme de copt cu diametrul de 26 cm.

Pentru blat, puneti untul moale (lasat din timp la temperatura camerei) intr-un vas si bateti-l spuma cu mixerul. Adaugati zaharul si praful de sare. Adaugati ouale unul cate unul. Amestecati continuu.
Amestecati faina cu praful de copt si presarati-le treptat peste blat impreuna cu romul, apoi amestecati bine. Adaugati praful de cacao. Puneti in forma hartie pentru copt si turnati, usor, blatul. Nivelati.

Taiati ciocolatelele (eu am folosit echivalentul nostru autohton, si anume ieftinul dar deliciosul baton cu rom, fiindca nu am gasit nicaieri bombonele de cioco umplute cu rom). Am taiat, asadar, fiecare bucata in 3, dar le puteti taia si-n 4 sau 5, va fi cu atat mai bine, caci vor aroma placut tot blatul). Adaugati-le cat mai uniform deasupra blatului.

Introduceti forma in cuptor pentru aproximativ 25 de minute, maxim 30 de minute. Lasati blatul sa se racoreasca, apoi scoateti blatul din forma. Lasati prajitura sa se raceasca complet:

Pentru glazura, topiti ciocolata la microunde, intr-un bol de sticla sau pe foc foarte mic, intr-o oala mica, termorezistenta. Puteti sa o topiti si la bain-marie, daca vreti!

Turnati peste blat glazura de ciocolata si uniformizati-o cu un cutit, sau pur si simplu lasati-o sa curga in voie (in valuri 😛 ), cum am facut eu. Taiati ciocolatelele cu rom pe diagonala. Ornati suprafata tortului cu bucatelele de ciocolata (apasati-le usor, ca sa le fixati bine):

Presarati fulgii de cocos si serviti imediat :))

Pentru voi!!!

Gustoasa rau…rau de tot!!! 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

17 comentarii

ANCA 4 iulie 2014 - 09:38

buna! pot folosi in locul ciocolatei,caramelele romtoff???

Raspunde
Laura Sava 6 iulie 2014 - 01:09

De ce nu, Anca draga?!
N-am incercat, dar sigur o voi face!!!!!!!!!! 😀

Raspunde
ANCA 7 iulie 2014 - 22:41

Multumesc frumos! Te pup

Raspunde
ioanasorescu 16 august 2011 - 20:43

Draga Laura,
Ieri, am pregatit si eu aceasta nebunie de prajitura! Am pus migdale macinate in loc de fulgi de cocos si nu ne-am mai saturat…..Blogul tau e un popas minunat pentru mine! Inca o data felicitari pentru ceea ce faci!

Raspunde
Laura 24 mai 2011 - 20:22

Piersi, te inteleg perfect, chiar n-are cum sa iasa socoteala (tare frumos si minutios mi-ai prezentat-o :P)
…fiindca „batoanele” de la ingrediente sint total diferite fata de ceea ce am gasit eu in „marile” noastre magazine, si anume autohtonul nostru baton cu rom 🙂

Deci, in lipsa bombonelelor cu rom trase in ciocolata care apareau in reteta originala, eu am folosit echivalentul cel mai la indemana, pe care l-am ciopartit asa cum descriam la sfarsitul postarii, de aici confuzia :))
…dar ai dreptate, am sa specific asta si in post, mersi fain 🙂

Sper sa te incante prajitura, daca te hotarasti s-o faci (si sper s-o inneci bine in cioco!!! :D)
Te pup!!!

Raspunde
Piersi 24 mai 2011 - 17:32

Buna! Mie nu-mi iese socoteala cu batoanele cu rom. La blat, la ingrediente zici ca folosesti 6 ciocolatele, asta inseamna 3 batoane duble. Iar la ornat zici 8 ciocolatele adica 4 batoane. Iar la sfarsit zici ca ai folosit 3 batoane per total, 2 la blat, unul la ornat.

Poti sa ma ajuti, te rog? sa nu torn ciocolata cu nemiluita, nu ca ar strica… 🙂

Raspunde
Cristina M 16 februarie 2011 - 21:27

Laura te urmaresc de vreo 2 luni si pot spune ca blogul tau este cel mai tare… retetele sunt minunate iar forma de prezentare desavarsita… sa nu renunti nici in ruptul capului … am fi mult mai saraci… mult succes in continuare

Raspunde
Andreea 9 februarie 2011 - 12:02

Imi place foarte mult blog ul tau, imi aduce aminte de filmul Julie & Julia. Felicitari pentru retete, am incercat si eu cateva prajituri si sunt excelente!

Raspunde
Loriem 8 februarie 2011 - 10:01

Ador prajiturile cu rom (se si vede ca sunt o fana ;)) ). Iti urmaresc retetele si m-am gindit sa iti ofer un premiu virtual, pe care te invit sa il ridici de la mine de pe blog!

Raspunde
Ruxy 7 februarie 2011 - 16:51

Perfect de acord Laura…deliciu total…si nimic nu-l egaleaza!!!!

Raspunde
Mihaela 7 februarie 2011 - 12:49

Mare greseala am facut ca am intrat aici la ora asta, cand mai e atat de mult timp pana sa ajung acasa si poate sa incerc reteta.
Nu arata bine, arata extrem de bine, si presupun ca este si la fel de gustoasa (Spune-mi ca nu e macar, poate imi mai trece pofta :D).
Trebuie sa gasesc ceva dulce de urgenta.

Raspunde
Beatrice 5 februarie 2011 - 17:51

Vai ce bunatate!Efectiv „mi-a plouat”in gura,la propriu,nu la figurat.N-ai decat sa razi,dar mi-ai facut o pofta teribila.Sau asta era scopul?!Pupici.

Raspunde
Carla 5 februarie 2011 - 15:43

am o intrebare…glazura cand o faci, topesti ciocolata si atat? adica fara lapte, frisca sau altceva?

Raspunde
Federica 5 februarie 2011 - 00:33

complimenti..questa ricetta è eccezionale!!baci!

Raspunde
VertAnge 4 februarie 2011 - 20:47

Am facut ceva provizii de Rom cel dublu, asa ca voi incerca cu siguranta acest deliciu ciocolatos.

Raspunde
liviu laura 4 februarie 2011 - 17:11

Ma uimeste tot ceea ce stii sa faci.Esti o gospodina desavarsita, cred ca baietii tai sint tare mandrii.Sa fii sanatoasa, ca sa ne mai bucuri simturile si privirile cu toate bunataturile pe care le pregatesti.Te pupam

Raspunde
cccris 4 februarie 2011 - 15:31

iubesc romul sub orice forma, cu ciocolata, cuba libre, mojito 🙂 cred ca e dementiala prajitura asta

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.