Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Astazi avem hummus la cina! ­čśÇ Acompaniat de chipsuri crocante din lipie. Cu un pic de pasta de ardei si rosii picanta, ca sa curga mai bine berea dupa!!!!! :)))

E o reteta incredibil de usoara, o reteta de post care va va incanta simturile!

 

Ingrediente:

– 2 conserve a cate 400g naut (800g in total)

– 3, 4┬ácatei de usturoi

– zeama de la o lamaie

– 6 linguri ulei de masline

– 2 linguri pasta tahini (optional)

– sare si piper dupa gust

– 2 linguri pasta harissa sau pasta de ardei picanta

– 2, 3 linguri ulei

– 4, 5 lipii

 

Mod de preparare:

Se scurge nautul, iar boabele┬áse toarna in vasul robotului de bucatarie. Se amesteca cateva secunde, la putere maxima; se adauga apoi cateii de usturoi, taiati in jumatate, uleiul, pasta tahini (mie imi place fara ­čśÇ ), zeama de lamaie si sare+piper dupa gust. Se poate adauga si o lingurita de chimen macinat, daca va place. Se mixeaza pana se obtine o consistenta cremoasa. Daca e nevoie, se adauga 1, 2 linguri de zeama (in care a fiert nautul).

Se poate servi imediat, dar daca o lasati putin la rece, se mai “leaga” un pic┬ási se face si mai buna!

La servire, se toarna hummus-ul intr-un bol, se pune pasta picanta si putin ulei deasupra si se pregatesc lipiile. Astfel, lipiile se taie in triunghiuri si se aseaza in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat. Se ung cu ulei, cu ajutorul unei pensule, si se presara cu sare si putina boia dulce sau iute. Se dau la cuptor 6-8 minute, la foc potrivit (180 grade C). Se servesc impreuna cu sosul.

Spor la rontait!!!! ­čśŤ

Desigur, hummus-ul e delicios si cu paine prajita sau cu niste rosii cherry langa…sau cu orice altceva credeti ca se impaca ­čÖé

Tags:

3 Pingbacks/Trackbacks