[shashin type=”photo” id=”15041″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Dulceata de capsuni…ivita pe neasteptate, cand din restul capsunilor pe care le-am cumparat acum cateva zile din piata am ramas cu o portie cam „ofilita” 😀
…si cum mai nou tind sa simplific lucrurile, m-am gandit sa fac o dulceata rapida!
E cea mai usoara dulceata facuta de mine pana acum si cu cele mai bune rezultate (bineee, asta si este prima data cand fac dulceata de capsuni dar sa nu spuneti nimanui :D)
Tot ce am facut a fost sa presar cu zahar (din abundenta…adica vreo 800 g) parfumatele capsuni…care, sa zicem ca au fost 1 kg…dupa ce in prealabil le-am spalat si taiat pe cele care erau prea mari. Le-am lasat apoi o jumatate de zi „sa-si lase zeama”:
…dupa care le-am pus pe foc, la foc mic, pret de aproximativ o ora:
…iar la final m-am trezit cu o minunatie de dulceata!!!!!
Extrem de simplu, nu?! 🙂 …mie asa mi s-a parut: simplu si delicios!!!
Ce bine ca nu mi-am urmat, ca de obicei, primul impuls care-mi dicta sa le transform in sirop.
Sa o incercati, e ca o joaca de copil…si in preparare si la gust! 😛
P.S. Dulceata s-a consumat imediat!!! 😀
12 comentarii
Sper ca e buna reteta ca face mamaia dulceata de capsiuni.
Ciao Laura …astàzi am preparat dulceata de càpsuni …bineinteles dupà reteta ta. Super delicioasà …dar mai incàntatii au fost cei din familia pentru care eu lucrez ( Italia ) si pe care eu ii ràsfàt mereu din retetele tale de dulciuri … cu mult drag te imbràtisez . Lucretia .
eu acum astept sa lase zeama.Sper sa fie la fel de savuroase si sa-si pastreze culaoarea cu e la tine pe poza.Te pup
Delicioasa aceasta dulceata am facut si eu pentru prima data in viata mea a iesit ff buna la gust singurul defect este ca am lasato prea mult la foc o ora si jumate(cam asa)mi se parea mie ca nu-i destul de legata si acuma abia o mai pot intinde e mai mult marmelada,o sa mai incerc si o tura dulceata,oricum mersi pt retete suna foarte bine toate.
Thank you, Nanita!!! 🙂
…yeah, you’re right, it had such a nice colour and flavour…really tasty!!!
Gingasia, e o minunatie de dulceata!!! 🙂 …eu as vrea sa mai fac o tura, doua dar nu stiu daca mai am noroc sa gasesc capsuni…
Amy scumpa, eu gelfix-ul ala de la Dr. Oetker nu-l suport…l-am folosit acum vreo 3, 4 ani (m-a incantat faptul ca rezultatul era super-rapid) dar ne-a facut tare rau si de atunci nu l-am mai folosit…
…cat despre borcane nu prea am ce sa-ti spun, pentru ca mare parte din dulceata s-a consumat imediat :)))
Eu oricum dulceturile astea pe care le-am facut (mai am una de visine, absolut demential de buna, pe care am s-o postez maine, mai mult ca sigur) nu mi le-am imaginat ca supravietind iernii, hi, hi…ba nici macar verii, ca sa fiu sincera!!! 😛
Te pup si ma bucur ca iti place!!!
Daca o incerci sa-mi dai de stire 🙂
Мммм….колко ароматно и цветно!Поздрави!
Hmmm, mi-e pofta, bine arata!
Laura hai ca nici nu mai stiu sa scriu da cate bunatati ai facut de cand nu am mai intrat….
eu vreau sa stiu daca nu ai pus nici un fel de fix pt dulceata ,am vazut de la Dr.O mai multe feluri si ma tot gandeam cum or fii nici eu nu am mai facut dulceata pana acum singura(faceam cu bunii cand eram mica) iar reteta pare tare simpla
Si inca ceva cum am facut borcanele le-ai sterlizat in cuptor sau doar le-ai spalat?
Te papacesc dulce dulce darga mea si felicitari si lui Bogdi pt trenuletul minunat
Nici nu realizam cate de repede trec momentele acestea minunate pe langa noi si Stefan al meu e in bucatarie cu mine de cand nici nu statea bine in fund si acu isi baga nasucul in toate mancarurile ,cand so face cat Bogdan nici nu vreau sa ma gandesc ce bucatarie mare va trebui sa construiesc :=)))))
Anne draga, m-as bucura enorm s-o faci caci e delicioasaaaaa!!! 🙂
Sa-mi dai de veste cand te-ndulcesti! 😛
Chiar ma batea gandul sa fac si eu, multumesc pentru reteta