Dulceata de visine cu vanilie

22 comentarii

Mmm, dulceata de visine!!!! Cine n-o adora?! 😀  Noi facem in fiecare an cateva borcane mari, pentru ca altfel nu ne mai ramane nimic pe iarna 😛 De data asta, insa, am adaugat putina visinata si vanilie in compozitie. A iesit incredibil de gustoasa!!!

Voi cum o savurati? E grozava intinsa pe paine (cu unt sau fara), cu clatite, in creme, in prajituri…sau doar cu apa, cum se manca pe vremuri serbetul :))

 

Ingrediente:

– 1 kg visine
– 1 baton de vanilie
– 500 g zahar
– 200 ml visinata (optional)

Daca vreti, puteti sa puneti doar 350-400 g zahar (mai ales daca aveti visine bine coapte).

 

Aici sunt visinele noastre buuune, culese de pe ramurile celor mai tinerei visini din gradina 🙂


Ingredientele pregatite…printre care si visinata facuta de noi, acum 2 ani…o minunatie!!! 😉


Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de visine (se scot samburii inainte, bineinteles) se mixeaza:



Batonul de vanilie se taie in doua cu un cutit bine ascutit si se scobeste miezul:


Pasta de visine se amesteca cu visinele intregi (tot fara samburi), cu vanilia si zaharul tos:


Dulceata se fierbe aproximativ o ora, timp in care se amesteca din cand in cand. Catre sfarsitul timpului de fierbere se amesteca intruna, pentru ca exista pericolul sa se prinda de vas:


Cand e gata, se toarna in borcane (cu filet). Se lasa 5 minute sa stea, dupa care se intorc cu gura în jos pentru cateva ore.
Noi, ca de obicei, l-am (re)deschis dupa doar cateva minute :))) …se vede si in poza ca a fost deja atacata! 😛


Va invit si pe voi la o degustare! 🙂
Are un gust nemaipomeniiiiiiiit!!!!!


P.S. Noi am savurat-o langa o portie de clatite negre…a caror reteta o gasiti aici: Clatite cu cacao

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

22 comentarii

Anonymous 2 iulie 2012 - 15:12

buna Laura….delicios arata. Eu vreau sa te intreb daca trebuie sa pun borcanele la bel-marie pt a le conserva pt iarna sau rezista si asa? merci…

Raspunde
Anonymous 23 iunie 2011 - 22:04

Buna Laura,

Am incercat si eu sa fac… dar nu a iesit decat o chestie dubioasa, care s-a intarit in borcan.

Cred ca as fi putut sa fac bomboane de visine pe bat… :)))

Cu toate acestea, prajitura cu visine a iesit “divina”…

Raspunde
Anonymous 20 iunie 2011 - 22:13

Draga Laura,la mine visinile se coc mai tarziu si am facut dulceata cu cirese in loc de visine.Este asa de buna si usor parfumata de vanilie.Multumesc.Promit ca voi face dulceata de visine cand se vor coace.ElenaP

Raspunde
Anonymous 14 iunie 2011 - 01:17

arata foarte bine ..si ar merge cu niste clatite… 😀
dulceata de visine e preferata mea 😀

http://www.slimart.ro/masaj-terapeutic.html

Raspunde
violeta 27 iunie 2010 - 20:43

buna laura. cate borcane de dulceata ti-au iesit dintr-un kg de cirese? vreau sa fac si eu reteta si sa stiu cat cumpar… multumesc! spor!

Raspunde
Laura 25 iunie 2009 - 17:32

April scumpa, te pup pentru cuvintele frumoase!!! Esti o dulceata! 😛

Raspunde
Laura 25 iunie 2009 - 17:31

Antzu, ma bucur mult ca-ti place! 🙂
…si multumesc frumos pentru invitatia “la joc” 😛
Pupici!!!

Raspunde
April 25 iunie 2009 - 13:54

ce de bunatati la tine…felicitari draga, esti o bomboana

Raspunde
Antzu' 25 iunie 2009 - 13:15

tare bine mai arata!laura cand ai timp t asteapta un joc provocare la mine!te pup

Raspunde
Laura 24 iunie 2009 - 20:48

Doamne, ce bune tre’ sa fie visinele alea indopate cu zahar :))
Felicitari mamei pentru pregatiri 🙂 …iar tie spor la treaba, daca te hotarasti sa incerci dulceata!!!
Si eu mi-am facut ceva provizii la congelator si de-abia astept sa le var intr-o praji, hi, hi…

Raspunde
Laura 24 iunie 2009 - 20:41

Ai mare dreptate, Eda!!! 🙂
E o dulceata fina, rafinata…cu un gust extraordinar!
Anul viitor sper sa reusesc sa fac mai multe borcanase 😛

Raspunde
Amalia 24 iunie 2009 - 14:25

Laura ce bine arata! Mama mea pune in fiecare an visine intregi cu zahar la borcan (pentru prajituri, clatite etc) si imi plac tare mult. Am sa incerc insa varianta ta fiidca mi se pare delicioasa. Multumesc, pupicei si felicitari pentru toate retetele tale!!!

Raspunde
Eda 24 iunie 2009 - 11:26

Cred ca e extraordinara la gust! Visinele sunt fructele din care iese cea mai buna dulceata, dupa parerea mea.

Raspunde
Laura 23 iunie 2009 - 16:34

…da, Anda, un fel de gem-dulceata cu gust desavarsit! 😛
Foarte gustoasa e in “formula” asta, crede-ma! 😉

Raspunde
Anda 23 iunie 2009 - 15:56

Eu nu pricep de ce ai zdrobit parte din visine si nu le-ai lasat pe toate intregi…asa a iesit un fel de gem-dulceata.

Raspunde
Laura 23 iunie 2009 - 15:04

Miki draga, si eu foarte fericita ca m-ai gasit 😛 …si ca iti plac atat de mult retetele mele!!!
…facute de mine, mai exact, caci si eu le am de la alte fete minunate sau de prin reviste 🙂
Vaaai, ce-as mai musca si eu din Raffaello alaaaaa!!! :)))

Si eu iti doresc o zi frumoasa si senina si te astept, cu drag, oricand, pe la noi! 🙂
Te pup!!!

Raspunde
Miki 23 iunie 2009 - 14:43

Incredibiiiiiiiiil, am facut in weekend prajitura ta Rafaello si mi-a reusit, sunt atat de incantata incat m-am laudat la toata lumea. Oricum, initial am primit cateva prajituri ale tale intr-un word si deci nu stiam de tine DAR cumva ti-am gasit blogul si de acuuum sunt cu ochii pe tine :)) Daca ajung sa le comercializez promit sa-ti trimit intr-un cont drepturile de autor 🙂 glumesc … sunt asa de incantata ca existi 🙂
o zi buna iti doresc !!!

Raspunde
Laura 23 iunie 2009 - 14:34

Danelutza scumpa, si eu sint atat de bucuroasa ca, in sfarsit, pomisorii nostri au inceput sa dea roade…muuulte roade, dupa cum se va vedea 😛 …caci mai am pregatite pentru voi cateva surprize cu visine 🙂
Cu mare drag as imparti cu tine unicul borcanas :))) …din care n-a mai ramas decat de-un mic dejun, hi, hi…
Fug la tine acum sa vad in ce joculet m-ai prins! 😛
Pupici multi de tot!!!

Raspunde
Daniela 23 iunie 2009 - 14:24

N-am mai mincat visine de circa 6 ani… Ufff, ce mi-ai facut cu dulceata ta. Vin sa pap si eu, sau mai bine arunca si la mine un borcanel.
Te asteapta la mine un joculet…
Pupici !

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.