Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dragii mei, am vrut de foarte de demult sa prepar un lichior de ciocolata delicios, ataaat de delicios incat cu greu sa ii reziste cineva. Ei bine, pot spune acum ca am reusit ;)
Reteta e culeasa din revista “Bild der Frau”, nr. 6 “November/Dezember 2011″, pe care am primit-o cu putin inainte de Craciun de la doua prietene absolut speciale.
Din aceeasi revista am preluat si cremele de la Tortul Potcoava, pe care il aveam afisat intr-o revista de-a mea, fooarte veche, dar la care in afara aspectului, a formei de potcoava, nu mi-a placut mai nimic :D
Lichiorul asta e un deliciu, asa ca sper ca il veti incerca numaidecat!!!!!!!!!!!

Ingrediente pentru cca. 1 litru:

- 250 g. ciocolata cu lapte sau amaruie
- 500 ml. frisca lichida (smantana pentru frisca)
- 50 g. zahar
- 50 ml. lichior de nuci 
- 200 ml. coniac sau whisky

Mod de preparare:
Se marunteste ciocolata. Se topeste, la bain-marie, impreuna cu frisca lichida si zaharul.
Dupa ce se racoreste bine, se adauga lichiorul si coniacul sau whisky-ul.
Se mai adauga zahar, daca e nevoie (dupa gust).
Se umple o sticla si se pune la rece (in frigider).
Inainte de a fi servit, se agita bine sticla.

La noi nu a avut deloc viata lunga :)))
…de fapt, astea sint singurele poze, si ele facute pe fuga, deoarece paharele abia asteptau sa fie umplute:

P.S. Se pastreaza cca. 2 saptamani, la frigider.
…desi m-as mira sa reziste atata :D

 

Sfat: Nu va faceti griji daca nu aveti lichior de nuci,  il puteti inlocui cu coniac sau whisky ori rom (alb). Ce gasiti pe-acasa :P

E foarte bun si-asa, dar se intareste repede din cauza cantitatii mari de frisca. Sa nu va speriati, deci :) …e mai mult pentru consum imediat sau daca nu va deranjeaza sa mai adaugati un pic alcool peste, faceti-o si se fluidizeaza.

Tags:
About the Author

  • Pingback: Cuibusoare de Pasti cu oua din trufe | Retete culinare cu Laura Sava

  • http://www.facebook.com/andrei.goe.3 Andrei Goe

    asta e reteta aproape ca pt trufe
    ai idee ce trebuie sa mai adaug sa fac trufe ca lichior nu este
    este o crema cum bine a mai zis cineva si mai e si foarte tare de la wisky
    tu spuneai ca e pt consum imediat dar nu e cam mult un litru si ceva?

  • anca

    e foarte bun imediat dupa preparare, dar dupa cateva ore s-a intepenit in sticla, a trebuit sa pun sticla intr-o oala cu apa fierbinte ca sa se fluidizeze dar tot m-am ales cu un eurocrem baut cu ” lingura” …. :(((
    nu stiu ce s-a intamplat….

    • http://www.laurasava.ro/ Laura Sava

      Anca, nu te necaji, nu are nimic lichiorul tau :)
      Nu este foarte alcoolizat si din cauza asta (a cantitatii mari de frisca si ciocolata) se intareste. Tot ce trebuie sa faci, inainte de a-l servi, este sa il scoti din timp din frigider.
      El, de fapt, este facut sa fie savurat pe loc :P

      P.S. Ca sa il mai subtiezi, adauga inca 100 ml. rom, coniac sau whiskey ;)

      • anca

        Multumesc tare mult,chiar are un gust foarte bun.

  • Anonymous

    Laura, dar ciocolata aceea de unde o achizitionezi ( ma refer in special la faptul ca apare la cutie cu atat de multe tablete )?
    Arata ft delicios…

  • http://www.blogger.com/profile/00595338883387538780 Cris

    Arata foarte foarte bine :)

  • http://www.blogger.com/profile/08952590532778933925 Alexandrina

    Vin si eu la un pahar de lichior! Arata minunat!

  • http://www.blogger.com/profile/07153676274145549207 Nini

    Cu ce putem inlocui lichiorul de nuci? Eu m-am gandit la o varianta: marim cantitatea de whiskey si adaugam esenta de migdale…
    ce spui? merci anticipat

  • http://www.blogger.com/profile/07764353691679426020 Simona

    Mmmm… ce ne facem cu permisu`?? Hai bine.. intr-un weekend merge! :) Delicios arata. Pupici

  • http://www.blogger.com/profile/08574414399045394374 claudia

    minunat arata…si trebuie sa fie si bun…dar noi, care nu avem lichior de nuci, ne uitam ,salivam si atat..

One Pingback/Trackback