Salata de limba cu maioneza si sardele

5 comentarii

O alta salata delicioasa, de sarbatoare, va trona astazi pe prima pagina a blogului meu: Salata de limba cu maioneza si sardele!
Impreuna cu salata festiva, ar putea constitui o buna parte din meniul, mai mult din aperitivele pentru Sfantul Ion, daca aveti sarbatoriti in familie ce poarta acest nume …tati meu drag e Ioan 🙂
La multi ani tuturor si multa pofta!!!!! :))

 

Ingrediente:

Pentru salata:
  • 600 g limba de vita sau porc
  • 150 g sardele din conserva
  • 250 g maioneza
  • o ceapa
  • un cartof fiert
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 linguri sos de rosii (ketchup)
  • 1 lingurita tarhon tocat (optional)
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare
Pentru ornat:
  • 2, 3 linguri maioneza
  • o lingura smantana
  • 1 lamaie
  • 2 oua, fierte tare
  • masline negre sau capere
  • o lingurita icre negre
  • faramituri de paine prajita

 

Mod de preparare:

Limba se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare. In primele minute ale fierberii se indeparteaza spuma, dupa care se adauga boabele de piper, ceapa intreaga si foile de dafin. Se fierbe, dupa care se scoate pielita si limba se taie in fasii subtiri.
Maioneza se amesteca cu sucul de lamaie, vinul, sarea, piperul, sosul de rosii si tarhonul tocat.
In sosul de maioneza se adauga fasiile de limba si sardele taiate marunt.
Cartoful fiert se curata de coaja si se da pe razatoarea cu ochiuri mari, dupa care se adauga in maioneza. Se amesteca totul foarte bine.

Salata se aranjeaza in forma rotunda, direct pe platou, cum am facut eu (voi s-o faceti mai cu grija, si fara grabaaaa 😀 ) sau folosindu-va de un bol rotund, captusit cu folie alimentara transparenta, in care sa rasturnati intreaga compozitie; dati la frigider pentru cca. o ora, dupa care rasturnati salata pe platou. Va arata perfect 🙂
Se orneaza suprafata salatei cu un strat de maioneza (cateva linguri amestecate cu o lingura smantana)
Lamaia se taie in felii subtiri si fiecare felie pe jumatate; ouale fierte la fel.

Salata se orneaza cu faramituri de paine prajita, felii de ou, felii de lamaie, sferturi de masline si icre negre…

…ca o floare foooarte apetisanta 😛

O puteti servi cu paine prajita, sau cu bagheta.
Este foarte gustoasa!!!!!

 

 

 

Reteta preluata din cartea „Gustari si aperitive” de Elisabeta Iorga

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Sidy 6 ianuarie 2012 - 11:49

La multi ani taticului tau, in primul rand !
In al doilea rand, cum noua ne place mult limba, cred ca ar fi printre preferatele noastre aceasta salata.
Trebuie incercata !
Minunat Laura.
Te tzuc !

Raspunde
Simona Patras 5 ianuarie 2012 - 20:38

Minunata salata asta!!!

Raspunde
Anonymous 5 ianuarie 2012 - 20:22

Draga mea, esti frumoasa, gatesti minunat si ai niste poze pe blog foarte artistice, iti doresc un an nou fericit si numai bine.
Este prima data cand intru pe blogul tau, l-am „rasfoit”, salvat la favorite si cand am sa am putin timp am sa il studiez mai bine sa vad si ce gust au minunatiile pe care le-ai prezentat cu atat de mult bun gust, felicitari!

Raspunde
Ada 5 ianuarie 2012 - 15:04

NU MA MAI JOOOOOOOOOOC !!! :))

Raspunde
Lav 5 ianuarie 2012 - 14:46

Arata bine dar ma infricoseaza ideea de limba de animal 😀

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.