Salata festiva

7 comentarii

Si iata si salata de care va vorbeam ieri, o salata de iarna, o salata festiva, consistenta si de-li-cioa-sa!!!!!!!! 🙂
Contine muraturi, piept si ficat de pui, maioneza de casa, si multe alte ingrediente care o transforma, pe buna dreptate, intr-o salata deosebita.
Reteta este preluata din cartea „Gustari si aperitive” de Elisabeta Iorga, de unde am de gand sa va aduc muuulte bunatati 😛

 

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui fiert
  • 500 g ficat de pui
  • 3 castraveti murati
  • 2 gogosari murati
  • 4 fire ceapa verde sau 1 ceapa mica, uscata
  • 200 g sfecla rosie, fiarta
  • 50 g masline negre
  • 100 g cartofi fierti
  • 2 lingurite hrean ras
  • 350 g maioneza
  • 20 g unt
  • 1/2 lamaie
  •  sare, piper

 

Sfat: pieptul de pui se poate inlocui cu copane de pui fierte sau prajite.

 

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un castron maioneza cu sucul de la o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust, si hrean.
Ficatul de pui se prajeste in unt, sub capac. Se raceste si se taie in cuburi, care se pun in castronul cu sosul de maioneza.
Pieptul de pui fiert se taie in cuburi; acestea se pun in castron.
Castravetii murati si gogosarii se taie in cuburi si se pun peste pieptul de pui.
Sfecla fiarta se taie in cuburi, care se pun in castron.
Maslinele se curata se samburi, se taie si se pun peste sfecla.
Cartofii se taie in cuburi, ceapa verde se taie in inele fine (ceapa uscata se marunteste) si se adauga in sos.
Se amesteca totul pentru omogenizare.

Salata se niveleaza si se orneaza cu jumatati de masline, patrunjel si „trandafiri” din rosie.

Eu n-am facut decat unul dar a fost de mare efect si asa :))

E foarte simplu de realizat un astfel de „trandafir”, tot ce trebuie sa faceti e sa decojiti o rosie (medie) si apoi sa rulati usor coaja in forma de trandafir 🙂

Salata a avut un succes nebun, asa ca sper ca o veti incerca numaidecat 😛
Se serveste cu un vin negru.
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

adriana 7 ianuarie 2012 - 17:49

arata foarte bine salata si sunt sigura ca e si foarte gustoasa.am sa o incerc si eu cat de curand.un sfarsit de saptamana frumos sa ai Laura.pupici

Raspunde
Haplea 5 ianuarie 2012 - 00:06

Foarte bine arata!Si merge de minune dupa atata carne de porc.

Raspunde
Ada 4 ianuarie 2012 - 21:53

Doamne … cum arata … Laura, sunt la dieta de 4 zile, azi am mancat doar iaurt degresat si branza de vEci si tu … m-ai omorat !!! :))))
Ce te baaaaaaaaat !!!

Raspunde
Simona 4 ianuarie 2012 - 20:45

Ce interesant suna.. Cred ca a fost fosrte gustoasa. Neaparat trebuie sa o incerc. Pupici

Raspunde
Mari 4 ianuarie 2012 - 20:13

Delicioasa! Tot ce contine imi place si le folosesc si eu la salate. Uneori fara maioneza.

Raspunde
Myra 4 ianuarie 2012 - 18:49

arata foarte bine….cred ca e delicioasa

Raspunde
GEORGIANA 4 ianuarie 2012 - 18:26

LAURA ,ARATA FF BINE !!!FELICITARI PT TOT CEEA CE FACI!!PUP

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.