Tartine cu unt de cafea

10 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17712″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Aceste tartine cu unt de cafea nu sunt niste simple tartine. Sunt mai degraba nonconformiste 😀 , putand foarte usor deveni punctul de atractie al unei mese festive. Untul de cafea permite chiar si cele mai ciudate combinatii, asa ca dati frau liber imaginatiei!!! :))

 

Ingrediente pentru 12 tartine:

– 125 g unt (80% grasime)
– 1-2 lingurite de nes
– 2 linguri apa fierbinte
– un praf de sare
– un praf de zahar
– paine de secara/alba
– diferite sortimente de sunca
– branza Feta/Camembert
– somon afumat/pastrav afumat
– caviar
– oua fierte
– pui prajit
– ton
– diferite legume verzi
– salata verde, ceapa verde
– susan, nuci, migdale cu zahar ars
– hrean, tulpinite de ghimbir, rosii cherry, masline

 

Mod de preparare:

Pentru untul de cafea, adaugati nesul praf intr-un pahar cu apa fierbinte; amestecati si lasati sa se raceasca.
Intr-un bol, adaugati untul moale (la temperatura camerei), sarea si zaharul, si amestecati cu mixerul pana cand se face spuma. Adaugati cafeaua topita si verificati daca amestecul este suficient de sarat sau dulce. Untul de cafea nu trebuie sa fie amar, ci mai degraba sa aiba gust de malt:

[shashin type=”photo” id=”17714″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”17715″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Decupati din feliile de paine, cu ajutoul unei forme rotunde de 5 cm. sau cu un pahar de tuica, 24 tartine:

[shashin type=”photo” id=”17713″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Ungeti cu unt 12 tartine:

[shashin type=”photo” id=”17716″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Acoperiti-le cu celelalte bucatele de paine si ungeti-le cu restul de unt (faceti in asa fel incat sa aveti destul unt pentru fiecare :P)

[shashin type=”photo” id=”17717″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Ornati-le cu ce doriti!
V-am dat ceva idei, mai sus, la ingrediente:

[shashin type=”photo” id=”17718″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Cateva prim-planuri 😛

[shashin type=”photo” id=”17722,17721″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Absolut fantastice!!!
Untul de cafea in combinatie cu painea de secara, plus toate nebuniile alea de deasupra au creat ceva incredibil de rafinat si delicios 🙂

[shashin type=”photo” id=”17719,17720″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sa le preparati cu grija, dar sa le savurati cu pofta :)))

 

Inspiratie: un nr. foooarte vechi de „Elle”

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Anonymous 4 martie 2011 - 09:27

buna laura multunesc pt toate informatiile pe care mi leai dat esti o minunata tineo tot asa iti multumesc din din tot sufletu meu iti doresc numai bine

Raspunde
Anonymous 2 martie 2011 - 16:29

multumesc din tot sufletul , 4kg de carne tocata ajunge sa fac piftele la 80 de persoane? eu ma numesc ely, am 37 de ani si 3 copii minunati iti multumesc pentru sfaturile cu meniu
cand le voi face la banchet te anunt cum or iesit:D daca mai am nelamuriri te mai contactez , faci lurcuri minunate:) si ai idei super spor la gatit si ceau

Raspunde
Laura 2 martie 2011 - 14:53

Anonim,iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si urari 🙂
Ma bucur ca te-ai oprit asupra retetelor mele in alcatuirea festivului meniu. Pe langa tartinele cu spuma de creier, poti face si urmatoarele:
– Tartine cu crema de sunca: http://savalaura.blogspot.com/2011/01/tartine-cu-crema-de-sunca.html
– Baghetute crocante: http://savalaura.blogspot.com/2010/01/baghetute-crocante.html
– Bulete de cascaval: http://savalaura.blogspot.com/2009/02/boulettes-bulete-de-cascaval.html
…iar chiftelutele le poti aranja pe felii de castravete: http://savalaura.blogspot.com/2007/09/chiftelute-pe-pat-de-castravete.html (la linkul asta mai ai o idee delicioasa, cu branza si somon)
Spor la pregatiri!!!

Raspunde
Anonymous 2 martie 2011 - 11:21

DRAGA LAURA ESTI DE NOTA 10 AI APERITIVE FOARTE BUNE AS DORI CITEVA INFORMATI AM UN BANCHET PT COPILUL MEU SINT 80 PERSOANE 12 PLATOURI IMIAJUNG TES RUGA FRUMOS DACA AI TIMP 4 KG DE CARNE TOCATA PT PIFTELE SI AS DORI SA FIE CU GUST SA FIE UNIC DUPA PAREREA TA CE MAI SFATUI SA FAC SCUZAMA CA TE INTREB DAR ESTI O ADEVARATA PROFESEONISTA ESTI MINUNATA SA AI O PRIMAVARA FRUMOASA SI MULTA SANATATE LA INTRAGA FAMILIE

Raspunde
CristinaK 11 ianuarie 2011 - 04:02

WOW, ce combinatie! 🙂 Cand am vazut titlul am zis ca or fi tartine-desert, dar de unde… sunt aperitiv!!! Trebuie testate! 😉
pupicei!

Raspunde
Liana10 11 ianuarie 2011 - 01:49

Excelente tartine si foarte rafinate, draga Laura, felicitari!
Imi notez reteta ca-mi plac tare mult combinatii inedite. Pup cu drag,

Raspunde
naty 10 ianuarie 2011 - 19:55

ce bine arata….felicitari…fug sa fac si eu cateva

Raspunde
mirela 10 ianuarie 2011 - 16:48

suna tare bine combinatiile,si arata super,felicitari!!

Raspunde
Laura Frunza 10 ianuarie 2011 - 16:47

Foarte interesanta combinatia!Dar invitatii mei sunt cam traditionalisti toti si evita sa guste combinatii atat de exotice. Poate doar sa nu le spun ce contine si sa-i las sa creada ca e pateu pana iau prima gura :-)))

Raspunde
coolnewz 10 ianuarie 2011 - 16:28

o combinatie care pare extraordinara si de care chiar nu am mai auzit niciodata! O sa o testez cu prima ocazie sa vad despre ce e vorba! 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.