Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Acest tort de somon afumat este un tort aperitiv de maaare efect si nu ar trebui sa lipseasca din meniul niciunei mese festive!!! E foarte gustos, nu numai aratos :). Eu am folosit o forma cu diametrul de 26 cm. dar pentru o prezentare mai reusita, va sfatuiesc sa folositi una de 20 sau maxim 24 cm.
Ingrediente pentru cca. 8 portii

- 500 g. somon afumat

- 2 castraveti de sera

- 1/2 legatura marar

- 2 cepe rosii

- 500 g. smantana

- zeama de la o lamaie

- 6 foi gelatina

- sare, piper

Mod de preparare:
Ingrediente:

Se unge o forma rotunda (cu diametru de cca. 24 cm.) cu cateva picaturi de ulei. Fundul formei se tapeteaza cu folie transparenta.

Somonul se taie in cuburi de 1/2 cm:

Un castravete se curata de coaja si se taie cuburi:

Mararul se spala si se toaca:
Se curata ceapa si se toaca marunt. Jumatate din somon se intinde pe fundul formei:
Restul se amesteca cu marar, ceapa, castravete, smantana si sucul de lamaie:
Se prepara gelatina pe baie de aburi si se adauga la crema de peste:

Se condimenteaza cu sare si piper. Se pune totul in forma si se netezeste:

Se lasa la rece peste noapte. Se rastoarna pe o farfurie.

Se spala restul de castraveti si se taie felii. Se orneaza cu castraveti si marar:

Pe masa noastra festiva :)

 

Tags:
About the Author

  • Simo

    Am facut acest preparat se Craciun si vreau sa va spun ca a fost super laudat de toti invitatii mei,intr-un cuvant a fost delicios.Multumesc din suflet pentru reteta,nu o sa mai lipseasca de pe mesele festive.

  • http://www.njocurizuma.com andrewww

    o reteta pe placul meu,mai ales ca are componenta principala somonul,chiar doresc sa o prepar cat de curand,sper sa aiba cel putin acelasi gust cum mi-l imaginez eu ;))

  • Tania

    E super reteta…abia astept sa o fac de sărbători . Multumesc de idei, ai niște retete bune si ușor de preparat :)

  • Daniela

    A fost fff apreciata reteta de familie si de prieteni. Eu am folosit macrou afumat in loc de somon. multumesc mult pt idee !

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    …din pacate, nu cred ca se poate…smantana e cam multa, si mai e si gelatina aia, care nu e deloc de post…dar si asa ne apropiem de Craciun, de ce nu-l incerci atunci?! :P
    …poate ai vazut ca am mai postat cateva retete cu peste, de post. Sper sa-ti fie de folos :)

  • andrasonia

    Laura, as putea sa inlocuiesc cu ceva smantana ca sa fac reteta de post? Am nevoie de niste retete de post cu peste si asta chiar ar fi tare interesanta.