Unt de ciuperci

1 comentarii

Un unt absolut delicios, cu muuuulte ciuperci, ce poate fi intins pe paine sau pitit bine intre foi de placinta, ori asezat deasupra bucatii de carne preferata…sau chiar adaugat intr-o ciorba de pui 😉
Aici, in varianta „tartine in forma de floare” 😛

Ingrediente pentru 300 g. unt de ciuperci:

– 450 g. ciuperci de diferite soiuri (Champignon, Pleurotus, de padure)
– 175 g. unt
– 15 g. trufe negre (optional)


Mod de preparare:
Inlaturati capatul cozilor si spalati bine ciupercile. Taiati-le in lamele.
Tocati marunt trufele cu un cutit.

Intr-o tigaie, prajiti ciupercile in 50 g.unt topit. Lasati-le sa se prajeasca pana la evaporarea apei pe care o contin. Ciupercile nu trebuie sa se coloreze.
Lasati sa se raceasca. Adaugati trufele tocate.
Incorporati restul de unt. Amestecati delicat cu ajutorul unei spatule sau macinati-le, usor, in blender ori taiati-le cu mana cat de marunt puteti.
Intindeti o folie de aluminiu.Varsati compozitia. Rulati. Strangeti ruloul la capete.
Lasati la frigider minim 1 ora.

…cu el am uns tartinele si le-am dat forma de floare cu o jumatate de portocala in mijloc 🙂

…aici vine untul 😛

P.S. Se poate pune si in congelator pentru 1 luna de zile iar in frigider se conserva 8 zile…

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.