Tort de post fara coacere

3 comentarii

Torturi de post nu am multe pe blog, recunosc, cu atat mai mult un tort de post fara coacere, dar ma consolez cu gandul ca desi-s doar doua, sunt foarte bune!!! 😀

Voiam un tort de post mai special de Sfanta Maria, unul nou, dar cum marea sarbatoare a picat anul asta intr-o vineri, zi de post, m-am reorientat si am “creat” un tort fara coacere, cu blat de biscuiti si crema din lapte de soia. A iesit atat de bun, incat m-am hotarat sa vi-l arat si voua, desi va marturisesc ca l-am facut in joaca, pentru noi, acasa. Din cauza asta, pozele nu sunt prea edificatoare dar gustul e minunat, si doar asta conteaza in final :))

S-aveti pofta, daca-l incercati!!!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 250 g biscuiti simpli
  • 1 lingura zahar pudra
  • 150 g margarina sau unt de cocos
Pentru crema:
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte de soia (vanilie sau capsuni)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura margarina sau unt de cocos
  • 2 linguri nuca de cocos

!!! Puteti inlocui laptele de soia cu lapte de migdale, de cocos, orez, etc.

Decor:
  • 1 banana mare
  • 1 lingurita cacao sau nes (optional)

 

Eu l-am ornat doar cu banane dar voi, daca vreti, puteti sa adaugati si alte fructe…desi aici, la tortul cu budinca de vanilie si fructe, cu blat copt, de data asta, am folosit tot banane!! 😀

 

Mod de preparare:

Pentru blatul de biscuiti, se faramiteaza biscuitii la robotul de bucatarie (daca nu aveti, puneti-i intr-o punga si treceti peste ei cu un sucitor). Se amesteca apoi cu margarina topita si zaharul pudra.

Ungeti cu putin ulei baza unei forme de tort cu diam. de 24 cm (si una de 26 cm. e buna!). Turnati amestecul de biscuiti si nivelati cu dosul unei linguri. Puneti forma in frigider pana preparati crema.

Pentru crema, amestecati praful de budinca cu 5, 6 linguri lapte de soia pana se omogenizeaza; adaugati restul de lapte (rece) si zaharul si amestecati bine. Lasati pe foc pana se ingroasa. Cand budinca e inca fierbinte, adaugati margarina sau untul de cocos si amestecati energic. Adaugati si nuca de cocos si lasati deoparte sa se raceasca.

Scoateti forma din frigider si turnati budinca deasupra blatului de biscuiti. Nivelati si dati la frigider pentru minim 2 ore. in momentul servirii ornati marginea tortului cu felii de banana (stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca). Presarati cacao sau nes si serviti cu pofta!!!!! 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

Olivia 26 august 2014 - 16:27

Multumesc pentru reteta.Intentionez sa-l pregatesc pentru sarbatoarea de vineri.

Raspunde
Laura Sava 23 aprilie 2016 - 14:02

Olivia, draga mea, desi a trecut atata timp, sa stii ca sunt foarte bucuroasa ca ti-a placut tortul 🙂 L-ai incercat pana la urma?!

Raspunde
Olivia 23 aprilie 2016 - 16:47

Da,doamna Laura,l-am pregatit de mai multe ori,foarte bun.Sarbatori fericite!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.