
Sa fiti sanatoase, iubite si mereu cu zambetul pe buze!!
Ingrediente:
Blat:
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 1 pliculet praf de copt (10 g)
- esenta de rom
- 2 linguri mari cacao
- 2 cani nu foarte pline de faina
Masurati totul cu aceeasi cana 🙂
Crema:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie (80 g in total)
- 800 ml lapte vegetal (soia de vanilie, migdale sau cocos) sau suc natural
- zahar dupa gust
- 2 linguri mari de margarina sau unt de cocos (daca gasiti)
In plus:
- banane sau alte fructe de sezon, la alegere
- 1 tableta de ciocolata cu minim 80 % cacao (de post)
Prima si prima data tre’ sa „mestesugim” ceva (de fapt, nu e obligatoriu ci numai daca nu vreti sa aveti un blat cu franjuri la final 😛 ) …drept pentru care ne apucam sa croim un suport din hartie de copt cu care sa captusim baza formei de copt.
Nu prea am multe sa va zic, ca o fac pozele prea bine:
Am vrut de mult timp sa va arat chestia asta si-acum ca am reusit, sunt fericita 🙂
Puteti aplica tehnica asta la toate blaturile pe care le veti coace, daca doriti sa obtineti un blat cu margini netede, frumoase.
Mod de preparare:
Pentru blatul de cacao, se amesteca intr-un bol inalt apa cu uleiul si zaharul, apoi se adauga faina, praful de copt si cacaua (ar fi bine daca ar fi cernute) si esentele:
Se coace blatul timp de cca. 30-35 de minute, la foc potrivit (faceti testul scobitorii)
Lasati-l neaparat sa se raceasca bine (aveti grija cum il manevrati pentru ca este foarte sfaramicios, nu este ca un blat normal) iar ca sa dezlipiti usor hartia de pe blat, asezati un platou deasupra lui si-l rasturnati…apoi totul decurge foarte usor:
…iar ca sa il readuceti la forma lui initiala, faceti din nou manevra cu platoul.
Crema:
Se face o budinca mai groasa din lapte de soia si praf de budinca (puteti inlocui laptele de soia cu suc natural de fructe). Se adauga zahar dupa gust. Se adauga margarina in budinca fierbinte si se amesteca bine.
Se unge apoi, cu grija, intreaga suprafata a tortului cu crema calda de vanilie si se orneaza cu bucatele de banane sau alte fructe, la alegere (feliile de banana vor fi amestecate in prealabil cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri)
Se pot „desena” si cerculete fine de ciocolata (da, stiu, nu seamana maglavaisul ala negru cu nici un cerculet, dar macar am incercat 😀 )
Se finiseaza a doua zi, in bataia soarelui 😀 , cand parca totul arata altfel:
Puteti sa dati (cu o pensula de bucatarie) cu miere incalzita peste bucatile de banana. Va spun eu, e delicios!!! :))
Se serveste in liniste, departe de framantarile lumii exterioare 😛
Doar pentru voi!!!!!
La multi ani noua!!!
34 comentarii
Am pregatit acest tort de post,reteta mai mult decat binevenita in aceasta perioada,la fel ca toate celelalte,de altfel.
Draga Laura,
am facut ieri tortul si azi nu mai ei :)). Reteta e cu adevarat senzationala, nici nu se remarca ca e de post. Am facut numai jumatate din cantitatea indicata si nu intr-o forma rotunda ci in una patrata. Pudding-ul de vanile cu burbon l-am amestecat cu suc de portocale iar deasupra am pus si eu banane! Nu am avut chiar rabdare sa o lasam pe a doua zi :).
Multumesc pt. ideeile tale super creative si pt retetele diversificate. Azi voi face salata beof cu maioneza ta vegana :). Abia astept sa vad cum imi iese.
Felicitari pt blog si la cat mai multe retete creative si diversificate
Alina, Freiburg
Draga Laura, ma bucur de ceva timp de blogul tau, desi nu am mai „vorbit” pana acum. Felicitari si tine-o tot asa! Sper sa nu te superi pe mine, dar azi, vrand sa fac ceva dulce de post, am dat peste aceasta reteta si am vazut ca folosesti margarina Rama. Din pacate NU e de post :(( (contine zara/zer – produs din lapte). Si eu m-am pacalit si de aceea citesc de fiecare data ce contine un produs, desi pare ca e de post. Inca o data felicitari pt blog! Mihaela
Arata minunat!
Ingredientele budincii sunt toate de post? Nu contine lapte sau zer praf?
Laura, am facut si eu tortul asta azi. Si…am facut greseala ca l-a insiropat..si am mai facut greseala ca am facut doua blaturi, unul mare si unul mic pe care l-am pus deasupra. Ala mic e greu peste celalalt…si sta intr-o parte. Sper din tot sufletul sa nu se rastoarne…e ca turnul din Pisa.
Am asa emotii…
Blatul e asa fragil, ca e de post, iar eu l-a ”manevrat” ca pe unul de dulce.
Poate, totusi, nu se rastoarna:)
Buna, as vrea sa iti spun ca margarina Rama nu e de post ca are in compozitie ZER si acela nu e de post 🙂
Ce delicios, arata! Ma intreb cum sa-l fac eu singura fara ajutorul mamei, miine e 8 martie si e ziua mamei mele, ma gindesc daca il voi putea face tortul asta o sa vedemmm!
Draga Laura,
Eu am incercat acum 1 an 2 retete de prajituri de post, nu din retele tale e drept si de ambele dati mi-a nu s-a copt suficient, a ramas necopt la mijloc, nu le-am putut manca 🙁
ai idee unde am gresit?
Multumesc!
m-i sa cam facut foame :d
Salutare Laura, foarte faina reteta, am facut-o si eu – doar o mica intrebare. In reteta am vazut la inceput amoniac, acum am observat ca nu mai este in lista ingredientelor. Ai testat cumva reteta si fara el? Este la fel de bun?
De-abia astept sa fac si eu.
intr-adevar este o retetta deosebita de post. ti-a iesit super..
Laura, daca ai 2 sec. libere si placerea, te asteapta cateva premii pe blogul meu!
O seara frumoasa!
…cu mare drag, Margret 🙂
Am sa te trec si eu pe listuta mea cu bunatati 😛
Te pup pentru toate reusitele culinare!!!
buna laura. am preperat multe bunatati de la tine, care pe langa faptul ca au iesit foarte bune au reusit sa impresioneze si invitatii.
cu permisiunea ta as vrea sa te adaug la lista mea de pe bolg.
o zi frumoasa
buna laura. am preperat multe bunatati de la tine, care pe langa faptul ca au iesit foarte bune au reusit sa impresioneze si invitatii.
cu permisiunea ta as vrea sa te adaug la lista mea de pe bolg.
o zi frumoasa
un gâteau très gourmand et superbement présenté, un morceau au passage
bonne soirée
Buna, foarte frumos si gustos sigur,daca ai folosit tot de post aveai si frisca vegetala la indemana cumva,ciao…bafta….te astept la blogul meu…
Une tarte bien gourmande.
J’aime beaucoup.
Bonne fête.
A bientôt.
La multi ani, draga Laura! Iti doresc o primavara frumoasa, multa dragoste si bucurii! Pupppp!
Draga Laura,
La multi ani de 8 Martie! O primavara calda,dragoste in sufet,lumina in suflet si priviri.
Arata minunat. La multi ani si o primavara frumoasa! Sanda
la multi ani., o primavara frumoasa si delicioasa :*:*:*
Arata foarte bine prajiturica! Multumim!
LA MULTI ANI CU SANATATE!
La multi ani Laura!
LA MULTI ANI SI SA STII CA NU MA SUPAR DACA IMI TRIMITI SI MIE UN TORT…PUPICI!
Pe aripi de primavara
8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)
Arata super bine si daca mai e si de post, atunci o sa-l fac si eu sigur curand!
La multi ani si o primavara frumoasa!
La Multi Ani draga mea!! Iti doresc un 8 Marie plin soare si caldura si o primavara minunata!! Tortul arata de vis pur si simplu!!! Pupicei fata frumoasa!!
superb tort..felicitari!
Primavara… anotimpul renasterii, al trezirii la viata, face acum de ziua aceasta de
8 Martie, ziua cea mai plina de feminitate, zambete, si caldura sufleteasca!
Fie ca toate impinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni..si fie ca primavara iubirii sa iti inunde sufletul cu bucurie si cu parfumul tuturor florilor sale.Iti doresc un 8 Martie cat mai frumos.
Yamm cat de bine arata 😛
La Multi Ani Laura, multa fericire si sanatate alaturi de familie! Pup!
La multi ani, un 8 martie fericit!
Foarte bun tortul de post!
arata bestial!!
Draga Laura, La multi ani si tie si mamei tale si o primavara si un an cat mai calduros si plin de bucurii.
O saptamana fantastica
Cristina