Tort cu crema diplomat

3 comentarii

[shashin type=”photo” id=”16094″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Tortul Diplomat se bucura de-o mare apreciere din partea voastra, si, de fapt, nu numai tortul ci „orice” cu crema diplomat. Puteti gasi pe blog tort, prajitura sau chec Diplomat, iar de-acum colectia mea delicioasa se va imbogati cu inca o reteta, pe care presimt ca o veti adora, Tort cu crema diplomat. Un tort racoritor si prea gustos, cu blat de cacao si crema fina, cu gust intens de fructe exotice.

Ne era doooor de asa ceva!!!!! :))

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 8 oua mici

– 150 g zahar

– 100 ml lapte fierbinte sau apa

– 220 g faina

– 30 g cacao

– 1 plic praf de copt (10 g)

 

Pentru crema:

– 8 galbenusuri

– 180 g zahar

– 2 plicuri zahar vanilat (20 g)

– 500 ml lapte

– 300 ml smantana dulce pentru frisca

– 10 foite gelatina sau 15 g gelatina granule

– 1 conserva ananas de 580 g (340 componenta solida)

– 1, 2 kiwi

– 1 portocala

– 1 banana

 

Pentru decor:

– 200 ml smantana pentru frisca

– 1 portocala

– ciocolata rasa sau blat faramitat

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).

Pentru blat, se separa ouale; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare (cat luati cu doua degete). Galbenusurile se bat cu zaharul, cca. 3 minute (cu mixerul). Se toarna laptele sau apa fierbinte si se mai amesteca putin. Se cern impreuna faina cu praful de copt si cacaua si se adauga in compozitie. Se pun albusurile spuma si se amesteca usor, la viteza cea mai mica. Se toarna compozitia intr-o forma de copt cu diam. de 26 cm., tapetata cu hartie. Se lasa la copt cca. 25 de minute sau pana cand trece de testul scobitorii.

Pentru crema, se pune gelatina la inmuiat in apa rece (cat sa treaca cu doua degete peste). Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa (cca. 5 minute) apoi se adauga treptat laptele cald. Se pune compozitia la fiert, la bain-marie, si se lasa aproximativ 10 minute. Incepeti numaratoarea din momentul in care fierbe apa din vasul de jos. Amestecati des. Compozitia va fi lichida si spumoasa, nu va speriati, asa trebuie sa fie 😛 . Dati vasul deoparte si lasati 1-2 minute sa se racoreasca. Scurgeti gelatina si adaugati-o in crema; amestecati bine. Lasati sa se raceasca complet. Se bate frisca spuma si se amesteca cu crema rece. Se pune la frigider pentru cca. 20 de minute, pana cand prinde o usoara consistenta.

Blatul copt si racit se taie orizontal in trei felii de grosimi egale. Se foloseste un cutit cu lama mare si lata, bine ascutita sau cutitul special de feliat. Il puteti vedea aici: Cupola ninsa de ciocolata.Va mai rezulta un blat, cel mai mititel, de sus, pe care il faramitati. Il veti folosi mai apoi, daca doriti, sa decorati tortul.

Se desface conserva de ananas si se lasa la scurs. Se decojesc fructele, se taie in bucatele mici sau feliute (bananele) si se amesteca cu bucatelele de ananas (taiati-le in bucati mici, daca sint rondele sau bucati mai mari).

Se aseaza un blat, din cele trei, pe platoul se servit si se inchide in jurul lui inelul detasabil al tortului. Se insiropeaza usor cu zeama de ananas. Se intinde jumatate de crema pe primul blat, apoi se presara fructe (tot jumatate din ele) si se acopera cu cel de-al doilea blat (cel mai denivelat). Se preseaza usor cu palmele si se acopera cu cealalta jumatate de crema si cu restul de fructe. Tortul se acopera cu ultimul blat (cel mai frumos, cel mai drept dintre toate) si se insiropeaza usor. Tortul se lasa la frigider peste noapte. Neaparat peste noapte!!!

Se scoate tortul din frigider si se trece cu varful unui cutit ascutit pe langa margine, pentru a dezlipi, daca e nevoie, crema sau blatul. Se bate frisca si se decoreaza tortul. Se aseaza felii de portocala pe suprafata lui, iar marginile se decoreaza cu blat faramitat sau ciocolata rasa.

Nemaipomenit de bun!!!!!

[shashin type=”photo” id=”16095,16096,16097″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Pentru voi, cu drag:

[shashin type=”photo” id=”16098″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Sfat: Blatul se poate inlocui cu unul de pandispan, din 10 oua. Un pandispan de cacao 🙂 …iar albusurile ramase de la crema le puteti valorifica, folosind aceasta reteta: Chec alb.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Teo 16 februarie 2014 - 16:33

Deliciooos 😀

Raspunde
Olivia 11 februarie 2014 - 16:11

Foarte bun,il voi repeta cu siguranta!

Raspunde
Gabriela Naum 4 februarie 2014 - 19:49

Delicios si plin de fructe!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.