Supa crema de telina

4 comentarii

Dragii mei, pana cand ne hotaram ce o sa facem in weekend, m-am gandit ca ne-ar prinde bine tuturor o supa fierbinte si sanatoasa, o supa crema de telina. De post 😉

Telina e din „lotul” asta: Salata de telina…ultimele bucati!!!!!!

 

Ingrediente:

  • 2-3 teline tinere (mai mititele)
  • 2 cepe mici
  • 3 cartofi
  • 1 mar (optional)
  • 1 1/2 litri apa
  • sare, piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel verde sau ceapa verde
    crutoane de paine

 

Mod de preparare:

Curatati telina si ceapa, taiati-le in cubulete si puneti-le la fiert in apa cu sare. Lasati sa fiarba vreo 20 de minute. Dupa ce au fiert, adaugati cartofii taiati cubulete si marul curatat de coaja.
Cand toate legumele sint fierte, strecurati supa si pasati legumele, subtiind piureul cu zeama in care au fiert.

Adaugati ulei de masline, sarati daca mai e cazul, si lasati sa mai dea cateva clocote. Presarati verdeata tocata, patrunjel sau ceapa verde, adaugati un praf de piper si formati un „inel” din ulei de masline, ca decor 🙂
Serviti supa fierbinte, cu crutoane prajite de paine:

Fooooarte gustoasa!!! 🙂

Sfat: Marul, dupa cum ati vazut, este optional, dar va recomand sa nu il ocoliti, pentru ca imprumuta supei un gust minunat!

P.S. Eu ador crutoanele, si usturoiul 😀 …asa ca la prajitul crutoanelor am adaugat doi catei de usturoi, taiati in felii mai mari (pe care insa daca se ard nu ii mai adaugati in supa, fiindca dau un gust amarui supei)

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Anonymous 30 noiembrie 2011 - 16:36

Astazi am facut supa crema d telina,este o nebunie,as manca zilnic,numai ca din pacate la mine in zona nu gasec. Telina radicini,ci numai frunze,am commandant acum cateva teline de pe un site din nordu jp dar am rupt la buunar……in fine sunt bucuroasa ca te-am descoperit….numai bine iti doresc

Raspunde
raluca 20 noiembrie 2010 - 00:56

Sunt minunate supele crema in post. Cum tie iti place dovleacul, incearca si o supica de dovleac(ceapa, telina, morcov, pastarnac, ciupercute, patrunjel, si cat ai pune mar, pune dovleac crud. tot cu crutoane. e si frumoasa foc, ca iese portocalie). Post usor in continuare. Pup.

Raspunde
Alina 19 noiembrie 2010 - 21:23

Ce bine ca ai pus pe blog si retete de post, incercam si noi sa tinem post,asa ca orice idee e binevenita!
PS Codruta ne-a rugat sa iti transmitem felicitari pt blog, te-a votat si ea si iti tine pumnii!
Pupici lui Bogditu!
Alina si Gabi

Raspunde
Mariana 19 noiembrie 2010 - 19:43

oh, telina, maraul si usturoiul sint boala mea. asta o sa fac simbata, mai ales ca am si doua teline pe care am dat o groaza de bani(cum ti-am spus, aici nu se prea gaseste). am o rugaminte maaaaaare. te rog recomanda-mi dintre retetele tale, un tort cu rom. e ziua unei colege in 8dec. si vreau sa-i fac o surpriza(de fapt vreau sa fac pe grozava, hahahaha, da nu spune la nime. acu mi-e gindul numai la supa asta si mi-e o foame…de lup, dar de-abia am ajuns la lucru si mai am pina la plecare. n-am sa-ti spun ce mi-am adus de mincare ca s-ar putea sa nu ma mai primesti pe-aici. ♥♥♥

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.