Chiftelute cu susan

4 comentarii

De ieri incoace ma tot framanta un gand, si anume daca sa va arat sau nu chiftelutele astea cu susan, fiind tot de „dulce” :P, dar daca am spart deja gheata cu salata de telina, m-am gandit ca n-o fi foc sa va mai prezint una, dat fiind faptul ca amandoua au fost preparate cu cateva zile inainte de inceperea postului.
…oricum, si in continuare voi lucra pe doua „fronturi” :P…adica va voi aduce, in paralel, si retete de post si de „ne-post”, pentru ca voi toti, vizitatorii mei dragi, sa fiti multumiti!!!

 

Ingrediente:

Pentru chiftelute:

– 500 g. carne tocata amestec

– 2 linguri pesmet

– 1 ou

– 3 linguri ulei

– 1 lingurita ghimbir proaspat, ras sau un varf de cutit pudra (uscata) de ghimbir

– 2 lingurite amestec chinezesc de 5 arome (produs asiatic)

– 3 linguri sos de soia

– 2 linguri seminte de susan

– 3-4 picaturi sos Tabasco

– piper, sare

 

Pentru tavalit 😛

– 1 ou

– 200 g. susan

– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Amestecati pesmetul, carnea tocata, oul, uleiul, susanul, ghimbirul, sosul de soia si praful cu cinci arome, pana obtineti o compozitie omogena. Modelati circa 20 de chiftelute (mie mi-au iesit 22 :D)

Bateti oul, tavaliti chiftelele prin ou, apoi prin seminte de susan:

Prajiti-le in ulei, nu prea incins, 6-7 minute:

Scoateti-le pe un servetel de bucatarie:

…si serviti-le calde…sau reci, sint la fel de gustoase 😛

P.S. Amestecul chinezesc „5 arome” se numeste asa deoarece contine cinci mirodenii, folosite foarte des in bucataria asiatica, si anume: anason, fenicul, piper Szechuan, scorţişoară şi cuişoare.
Eu, din pacate, nu am dat de el (da’ nici n-am avut timp sa-l caut ca lumea), asa ca am folosit doar cateva dintre aceste „arome”, pe care le-am avut, separat, in casa…ceea ce va recomand si voua, ca solutie temporara, pana cand reusiti sa vi-l procurati.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Anonymous 21 noiembrie 2011 - 02:10

Felicitari pentru tot ceea ce faci!! Este absolut minunat!!!

Raspunde
Betty 17 noiembrie 2010 - 14:07

Laura, esti interesata de un schimb de linkuri?

Raspunde
OanaS 16 noiembrie 2010 - 21:48

Laura, am vazut ieri sau alaltaieri o reteta pe care nu mai reusuesc s-o gasesc; este vorba despre niste ”pateuri” cu un amestec de carne tocata si morcov. Ajuta-ma, te rog, daca poti. Multumesc!

Raspunde
Le Blog Piquant 16 noiembrie 2010 - 16:08

Eu zic ca e foarte bine ca ai imparatsit-o! Arata minunat! Chiar am si amestecul cu pricina, deci I’ll give it a go 😀

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.