De ieri incoace ma tot framanta un gand, si anume daca sa va arat sau nu chiftelutele astea cu susan, fiind tot de „dulce” :P, dar daca am spart deja gheata cu salata de telina, m-am gandit ca n-o fi foc sa va mai prezint una, dat fiind faptul ca amandoua au fost preparate cu cateva zile inainte de inceperea postului.
…oricum, si in continuare voi lucra pe doua „fronturi” :P…adica va voi aduce, in paralel, si retete de post si de „ne-post”, pentru ca voi toti, vizitatorii mei dragi, sa fiti multumiti!!!
Ingrediente:
Pentru chiftelute:
– 500 g. carne tocata amestec
– 2 linguri pesmet
– 1 ou
– 3 linguri ulei
– 1 lingurita ghimbir proaspat, ras sau un varf de cutit pudra (uscata) de ghimbir
– 2 lingurite amestec chinezesc de 5 arome (produs asiatic)
– 3 linguri sos de soia
– 2 linguri seminte de susan
– 3-4 picaturi sos Tabasco
– piper, sare
Pentru tavalit 😛
– 1 ou
– 200 g. susan
– ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Amestecati pesmetul, carnea tocata, oul, uleiul, susanul, ghimbirul, sosul de soia si praful cu cinci arome, pana obtineti o compozitie omogena. Modelati circa 20 de chiftelute (mie mi-au iesit 22 :D)
Bateti oul, tavaliti chiftelele prin ou, apoi prin seminte de susan:
Prajiti-le in ulei, nu prea incins, 6-7 minute:
Scoateti-le pe un servetel de bucatarie:
…si serviti-le calde…sau reci, sint la fel de gustoase 😛
P.S. Amestecul chinezesc „5 arome” se numeste asa deoarece contine cinci mirodenii, folosite foarte des in bucataria asiatica, si anume: anason, fenicul, piper Szechuan, scorţişoară şi cuişoare.
Eu, din pacate, nu am dat de el (da’ nici n-am avut timp sa-l caut ca lumea), asa ca am folosit doar cateva dintre aceste „arome”, pe care le-am avut, separat, in casa…ceea ce va recomand si voua, ca solutie temporara, pana cand reusiti sa vi-l procurati.
4 comentarii
Felicitari pentru tot ceea ce faci!! Este absolut minunat!!!
Laura, esti interesata de un schimb de linkuri?
Laura, am vazut ieri sau alaltaieri o reteta pe care nu mai reusuesc s-o gasesc; este vorba despre niste ”pateuri” cu un amestec de carne tocata si morcov. Ajuta-ma, te rog, daca poti. Multumesc!
Eu zic ca e foarte bine ca ai imparatsit-o! Arata minunat! Chiar am si amestecul cu pricina, deci I’ll give it a go 😀