1,5K

Sos rapid de rosii, facut cu ultimele rosii coapte din gradina. Nu va pot spune cat de gustos a iesit!!!
Stiu ca e mai usor sa deschidem un borcan de sos cumparat din magazin cand pregatim paste ori pizza, dar cu siguranta e mai sanatos sa il facem, chiar noi, in casa.
Cand va grabiti, deci, alegeti varianta asta 🙂
Ingrediente:
- 250 g rosii decojite
- 50 g pasta de rosii sau bulion gros
- 2 lingurite parmezan
- jumatate lingurita oregano sau busuioc
- o lingurita sare
- o lingurita zahar
- un sfert lingurita piper
Mod de preparare:
Mixati bine toate ingredientele.
Serviti imediat sosul peste pastele preferate sau pastrati-l la congelator, in tavita pentru cuburi de gheata, urmand sa-l folositi la nevoie.
Puteti inlocui parmezanul cu branza sarata de oaie, rasa, evident 😛
E chiar grozav 🙂 …eu l-am folosit la ruladele de paste.
2 comentarii
SOS PENTRU PIZZA? ce zici de niste ulei de masline, foi de dafin, putin zahar, busuioc si tarhon ptr completare…alaturi de sosul de rosii, oregano, sare de mare, piper… totul 3-4 minutele la incalzit si apoi lasat la racit…mie imi place mai mult asa cum zic eu…parmezanul poti sa il adaugi si mai tarziu…incearca.
Cat il poti pastra in frigider?