
Ingrediente pentru 4 portii:
- 12 foi Lasagne
- sare, dupa gust
- 2, 3 linguri ulei de masline
- 12 felii subtiri salam italian Mortadella
- 400 g branza Mozzarella
- 1 portie de sos rapid de rosii
Sfat: in locul sosului rapid de rosii puteti folosi un borcan sos clasic pentru spaghete, din comert.
Puteti crea si alte variante de umplutura. De exemplu, cu ciuperci si cuburi de sunca sau branza topita…iar daca nu aveti la indemana foi de lasagne, puteti prepara reteta si cu clatite, preparate in casa, of course 😛
Acestea se vor rula exact ca si foile de lasagne.
Mod de preparare:
Ingredientele principale, prinse intr-o poza:
Sosul de rosii rapid, pe care trebuie sa il aveti deja preparat (in caz ca nu folositi sos de rosii la borcan).
Intrati pe linkul de mai sus, de la ingrediente, pentru a afla cum se prepara (e vorba doar despre rosii mixate cu parmezan, sare si piper si oregano sau busuioc).
Lucurile decurg usor, doar sa avem un pic grija la foile de lasagne pe care trebuie sa le fierbem inainte de a ne apuca de treaba.
Astea sunt, le-am scos din cutie pentru poza 🙂
Astfel, intr-o oala mare cu apa si sare, punem foile de lasagna la fiert (apa sa clocoteasca usor) pentru cca. 10-12 minute. Nu se pun toate foile deodata la fiert, ci in doua ture (o data 6, apoi inca 6).
Aveti rabdare si amestecati de mai multe ori, usor, pentru ca foile sa nu se lipeasca una de alta!
In continuare, scoatem foile cu spumiera, una cate una, si le lasam la scurs (sau se sterg cu un prosop de hartie); le asezam una langa alta pe o folie sau o suprafata plata.
La capatul foii de lasagne asezam feliile de salam:
Lasam apoi branza mozzarella sa se scurga putin, o taiem felii subtiri pe care le repartizam uniform peste feliile de mortadella (fiti mai generosi cu feliile, nu ca mine 😛 )
Rulam foile de lasagne (daca tind sa se desprinda, fixati-le cu una sau doua scobitori). La mine n-a fost cazu’ :))
Totusi, daca unele dintre foi se rup, totusi, nu va impacientati! Reconstituiti foaia, unind usor partile rupte si rulati ca si cand nu s-ar fi intamplat nimica (merge, va zic sigur, hihi..)


Incingem cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit).
Turnam sosul de rosii deasupra ruladelor de paste:
Punem la copt cca. 15-20 de minute:
Foarte important: daca alegeti sa turnati sosul doar pe mijlocul ruladelor, ca mine (puteti, de fapt, sa „imbracati” cu totul ruladele), stropiti capetele foilor de lasagne cu ulei de masline pentru a nu se usca prea tare la copt!!!
Sectiune, calda inca 🙂
Foarte gustoase, sa le incercati!!!
8 comentarii
este pentru prima data cand am intrat pe blogul tau si am facut aceasta reteta care a fost mai buna decat mi am inchipuit ca va fi.
vreau sa te felicit pentru minunatele retete, sunt o sursa de inspiratie pentru mine, tocmai am terminat de mancat o portie generoasa de aceste rulouri…sunt foarte gustoase, am mai incercat si amandinele..au iesit bune rau, si prajitura cu nuca si ciocolata..am mancat toata tava in cateva ore, asta este, suntem o familie de pofticiosi, in iarna asta sigur ne ingrasam si vina este doar a ta!:)succes!
Cred ca sunt grozave, eu am facut reteta dar cu felii de sunca presata, sos bechamel si parmezan! Sunt un deliciu, iar baietelul meu pur si simplu le adora.
Trebuie sa spun ca sunt foarte incantata de blogul tau, am ajuns sa prepar multe din retetele tale si am primit numai laude la adresa lor!!! Simple si usor de preparat! 🙂
Arata foarte bine!
Super reteta! Chiar azi am luat de la Plus mortadella facatua la mama ei acasa. Am sa incerc si eu reteta!
extraordinar! nu e prima data cand ma impresioneaza o reteta de pe blogul tau -desi n-am mai comentat- dar de data asta chiar m-ai dat gata… simplu, rapid, cu absolut toate ingredientele pe gustul meu (chiar uitasem ce mult imi place mortadella…) si deosebit… Abia astept sa ajung la mine in bucatarie!
Chiar ma gindeam ce sa papam in seara asta…vin cu impresii
Laura,multumesc de idee;sigur le voi face!m-ai convins,o zi buna!