Tort Corabie de pirati

74 comentarii

Tort Corabie de pirati este tortul pe care Bogdi meu scump l-a vrut prezent pe masa festiva de ziua lui 🙂
…la implinirea celor mai dulci 6 anisori (Doamne, cum zboara anii…)
Te iubim, comoara mica, sa ne traiesti o mie de ani!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 2 pachete foi de pandispan (se gasesc la orice magazin mare)

 

Pentru crema:

– 1 plic praf de budinca de ciocolata

– 500 ml. lapte

– 6 linguri zahar

– 2 tablete de ciocolata (200 g.)

– 250 g. unt

 

Pentru ornat:

– nugat, de care aveam mare nevoie la reteta asta: Tort de ciocolata si nuga (noroc ca a mers foarte bine si cu nutella)

martipan, pe care l-am facut si eu in casa (o varianta, insa, care nu se prea preteaza imbracarii unui tort, ci doar decorarii de fursecuri si mici prajiturele)

– bezele

– sticksuri umplute cu ciocolata (Finetti)

– bomboane de ciocolata cu rom (preferatele mele :P)

– scoici din ciocolata

 

Povestea tortului 🙂

Astea sint foile de pandispan, pe care le-am folosit si la delicioasele cuburi de lapte:

Intr-un pachet sint 4 foi, iar eu, din cele 8, am folosit doar 7 (celei ramase i-am pus ganduri mari, dar n-am mai reusit s-o folosesc)

Se pregateste crema:
Se amesteca praful de budinca cu 4 linguri de lapte; se adauga, putin cate putin restul de lapte si zaharul si se fierbe. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, amestecand continuu.
Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca budinca. Se amesteca din cand in cand ca sa nu formeze pojghita (puteti preveni acest lucru daca treceti un cub de unt peste intreaga suprafata a budincii)
Se bate untul pana devine cremos. Se amesteca in budinca treptat, lingura cu lingura.
Ciocolata se rupe in mici bucatele si se topeste la bain-marie. Se racoreste putin si se inglobeaza in crema:

Blaturile de cacao se acopera, fiecare in parte, cu cate un strat generos de crema de ciocolata.
Lasati deoparte 2, 3 linguri de crema pentru ornat…

Se cladeste prajitura si se pune la frigider pentru minim 30 de minute:

…aici incepe distractia 😀
Se croieste (cu mai multa iscusinta decat mine :P) baza corabiei:

Dintr-un rest de aluat (cel mai mare) se decupeaza cabina:

Se monteaza, cat mai inspirat, corabia:

Se imbraca marginile cu restul ramas de crema de ciocolata:

Se scoate din frigider martipanul cu ceva timp inainte de a incepe „imbracarea” tortului (daca e rece, se va intinde destul de greu)

Nugatul, din contra, trebuie manevrat cat mai rece, deoarece se inmoaie repede:

Se pregatesc bezelele sau marshmallows, adica tunurile 😛

Se imbraca cabina si vasul cu martipan si nuga, ambele intinse intre doua folii transparente de bucatarie, pentru a nu se lipi; cu ajutorul unor scobitori se monteaza „tunurile”:

Se pregatesc ghiulelele de tun 😛
…mmm, si cat de aromate ghiulelele astea!!!!!!!

…si balustrada:

Intr-un final, corabia mea de pirati, cam subreda ea, a prins contur…
Noroc cu „accesoriile” pe care le-am gasit printre jucariile lui Bogdi 😀

…ei, da, si scoici am pus, pe marea involburata 🙂

„Apa” este de fapt frisca batuta, amestecata cu cateva picaturi de colorant alimentar albastru, iar valurile inspumate sint tot din frisca, simpla de data asta.
„Malul” e facut din cativa biscuiti pe care i-am maruntit rapid in palme (aici voiam sa folosesc foaia ramasa de pandispan, insa m-am zapacit si am uitat de ea :D)

Sarbatoritul meu preferat 😛 …cat si ceilalti copii, dadeau mari semne de nerabdare, asa ca am intins rapid masa pe coridor (nu a tinut timpul cu noi), si am testat rezistenta navei 😀

Lupta a fost crancena!!! 😀
S-au dat batalii murdare, si s-a lasat cu nasucuri patate de frisca albastra si ciocolata (de parca nu le era de ajuns ca erau deja pictati pana-n urechi cu mustati false, ca niste pirati adevarati):

Sectiune ciocolatoasa, si dupa cum vedeti, cam dezastruoasa 😛

Tortul a fost nemaipomenit de gustos (mi s-a spus cu voce tare :D), iar Bogdi a fost foarte incantat de corabia lui de pirati, asa ca am fost fericita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Si pentru ca tot ne aflam la capitolul torturi, am sa va arat si tortul cu Spiderman, pe care l-a avut la gradi.
Am avut un sfarsit de saptamana absolut minunat!!!
…acum trebuie sa incep tatonarile pentru tortul de anul viitor 😉

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

74 comentarii

emilia 24 septembrie 2011 - 21:52

La multi ani micutului ,multa sanatate ,fericire si sa va aduca doar bucuri,eu azi am facut tortul diplomat dupa reteta ta preferatul baietelului meu pe care il chiama tot Bogdan.
Petrecere frumoasa in continuare
Download: eType1.com/f.php?F2pIyA

Raspunde
Alexandru Taban 11 octombrie 2010 - 13:06

Cake Boss de pe Discovery sa ia notite 🙂

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:39

Felicia, ma simt onorata ca mi-ai cerut sfatul intr-o astfel de situatie, dar te rog lasa-mi un pic de timp sa-mi rasfoiesc „notitele” 😛
N-as vrea sa te indrum prost…
Ba mai bine, scrie-mi te rog pe mail, unde am mai mult timp sa dezvolt subiectul 😉
Te pup!!!

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:32

Madalina, te pupam dulce pentru urari…si pentru ca iti place atat de mult tortul 😛

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:30

Pupici multi, multi, mama si iubita 🙂

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:30

Multumim mult, Dogarita 🙂
Nuga, din pacate, nu am vazut pe la noi…mie mi l-a adus mama din Danemarca…

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:29

Lissa draga, ce mult ma bucur ca iti place corabia mea, dupa mine cam „naufragiata” :)))
Te pup cu mare drag pentru urari!!!

…ti i-ai imaginat tu bine pe „piratii” cei mici…sa-i fi vazut cum se luptau cu nuga-ul si martipanul de pe corabie, ambele „cladite” cu atata sudoare, hihii…mai mare dragul 🙂

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:22

Lory draga, iti multumim frumos pentru urari si gandurile bune 🙂
…puiul meu e momentan in faza de pirat 😛 …asa ca tortul i-a venit ca o manusa, hi, hi…
Pupici multi!!!

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:20

Esti tare scumpa, Raluca, as always 😛 …te pupam cu drag pentru urari!!!
…si daaa, ai mare dreptate in legatura cu emotiile…nu stiu cum fac dar mereu esuez in a le tine sub control, hi, hi…

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:13

Multumim frumos, Danutza 🙂

…hihi, sa stii ca nici mie nu mi-ar displacea sa-mi faca mami a mea unul…ca am si uitat cum e sa savurezi ceva din mainile altuia :)))
Ia, sa o pun in tema 😀 (si niste crofne ar merge :P)

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:09

Multumim din suflet, ochi verzi 🙂
Pupici multi!!!

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:08

Draga Elena, cu mare drag si multumire in suflet iti intorc gandurile bune 🙂
Te pupam pentru urarile frumoase!!!
O saptamana minunata si tie 🙂

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 15:03

Multumim frumos, Carmen 🙂
Sa fie mami sanatoasa, ca copilu-i cuminte 😛
…deja mi-am pus in gand sa ii mai fac o corabie, dar mult mai simpla…sper sa v-o arat cat de curand 🙂

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 14:55

Draga mea Felicia, te pupam mult, mult pentru urarile minunate!!!
Numai bine si voua 🙂

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 14:42

Geni scumpa, te pupam dulce tare pentru frumoasele urari!!!
Am vazut mesajul, da’ stau asa de rau cu timpul…tot timpul intervine ceva atunci cand imi propun sa va raspund la mesaje :)))
Ma bucur mult ca ai incercat prajitura Mokka si Raffaello, si iti multumesc pentru sugestii.
Si eu am facut de curand Raffaello si am adaugat inca de la inceput doua foite de gelatina, asa ca voi specifica asta si in post. Crema a iesit minunat asa 😉

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 14:35

Multumesc frummos, Oana 🙂
Marshmallows-urile(ce aiurea suna :P)le-am gasit in Real…culmea, ca si eu le caut de mult :))

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 14:27

Anca scumpa, ce mult ma bucur sa te „aud” 🙂
Te pupam dulce tare pentru urari, si noi va dorim tot binele din lume!!!
Pofta mare la bebe si tie bafta cu kilele alea ce te supara 😛

…despre nora, ce sa zic?! 😛
…dupa mine, nu ar trebui decat sa-l iubeasca nespus, ca in rest ma ocup eu…de mancare, zic…:)))

Raspunde
Madalina 30 septembrie 2010 - 13:42

Wwwaaawww!!! Eu nu ma vazut un tort mai frumos decat asta! Felicitari Laura! La multi ani cu intarziere, ingerasului tau, sa fiti fericiti!

Madalina

Raspunde
felicia(mangalia) 29 septembrie 2010 - 22:42

Am nevoie de sfatul tau.Ce dulciuri sa fac pentru o nunta(este nunta varului meu si trebuie sa pregatesc masa de la mire de acasa).Te rog ajuta-ma!!!

Raspunde
Laura 29 septembrie 2010 - 22:12

Multumim mult, Miha draga!!! 🙂
Te pupam cu drag!!!

Sint sigura ca vom avea cu ce sa ne clatim privirea cand va veni momentul sarbatoritilor tai 😛

Raspunde
Laura 29 septembrie 2010 - 22:02

Ioana, iti multumesc frumos pentru urari!!! 🙂
Ma bucur nespus de mult ca-ti place corabia nazdravana :)))
…cu atatea laude, zau ca mi se urca la cap, hi, hi…
Pupici multi!!!

Raspunde
Laura 29 septembrie 2010 - 21:23

Amalia mea scumpa, tu chiar ai fost alaturi de noi inca de la inceput 🙂
…drept pentru care nu pot decat sa-ti multumesc si sa ma bucur ca sint inconjurata de oameni ca tine!!!

Cu mare drag iti intoarcem gandurile bune si te pupam dulce tare 🙂

Raspunde
Laura 29 septembrie 2010 - 21:14

Alina, puiul mic va pupa cu foc 😛
…si sa stii ca ati fost cu noi, caci v-am purtat in ganduri 🙂

P.S. Mami lu’ Bogdi chicoteste, mandra tare, he, he…asa ca, pupici si de la ea :))

Raspunde
Laura 29 septembrie 2010 - 21:10

Te-nteleg atat de bine, Irina 😛
…nuca de cocos si aroma fina de rom, invelita-n ciocolata, imi fac mereu ziua mai frumoasa :))

Te pupam cu drag pentru frumoasele urari!!!

Raspunde
1 2

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.