Sarutari de ciocolata

5 comentarii

[shashin type=”photo” id=”15911″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Aceste muffins, numite atat de frumos Sarutari de ciocolata, sint savuroase si surprinzatoare!!! Gemul acrisor de caise in combinatie cu dulcele martipan dau nastere unor prajiturele de vis 😉
Asta fara sa mai amintim de spirala delicioasa de ciocolata care le incununeaza!!!!!!

Ingrediente (pentru 10-12 bucati):
Pentru aluat:
– 2 oua mari
– 125 g. unt
– 120 g. zahar
– 2 plicuri zahar vanilat
– 150 g. faina
– 25 g. amidon
– 20 g. cacao
– 2 lingurite praf de copt
– 2-3 linguri lichior de migdale sau 4-5 picaturi de esenta de migdale
– 50 g. buline de ciocolata sau ciocolata tocata mare
– 2 linguri gem de caise
In plus:

– 100 g. martipan sau pasta de lapte praf

– 80 g. ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare:

Se bate untul cu zaharul tos, zaharul vanilat, lichiorul de migdale si ouale, adaugate unul cate unul.

Se amesteca faina cu amidon, cacao si praf de copt, se cern si se inglobeaza in compozitia de ou:

[shashin type=”photo” id=”15912″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se adauga bulinele de ciocolata sau ciocolata maruntita cu cutitul:
[shashin type=”photo” id=”15913″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Aluatul se introduce in forma unsa:
[shashin type=”photo” id=”15914″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se coace 20 de minute la 175 grade C (foc potrivit):
[shashin type=”photo” id=”15915″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se scot briosele din cuptor, se rastoarna si se lasa sa se raceasca:
[shashin type=”photo” id=”15916″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sectiune rapida…de pofta! 😛
[shashin type=”photo” id=”15917″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se taie briosele:
[shashin type=”photo” id=”15918″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Suprafetele de taiere se ung cu gem/dulceata de caise:
[shashin type=”photo” id=”15919″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se intinde martipanul sau pasta de lapte praf:
[shashin type=”photo” id=”15920″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se taie banuti cu buza unui pahar. Banutii se pun in briose:
[shashin type=”photo” id=”15921″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Inca o poza cu ele, ca taaare mi-a placut cum se reflecta soarele cald de toamna peste teiul nostru din curte…
[shashin type=”photo” id=”15922″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se aseaza briosele in suporturile de hartie si se decoreaza cu ciocolata topita, in spirale:

[shashin type=”photo” id=”15923″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Negrait de bune!!!!! 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

5 comentarii

Ioana M 26 iulie 2012 - 17:45

Am facut briosele acestea de nenumarate ori si de fiecare data “publicul” (familie, prieteni) a fost mai mult decat impresionat!! sunt delicioase, se fac rapid (adevarul e ca eu am dat skip la partea cu martipanul:P) si au o aroma grozava!!
Tin sa spun ca am gatit multe retete de pe blogul tau si toate au fost cu succes!
Multumim pentru retete! Pupici

Raspunde
Laura 3 aprilie 2009 - 18:24

Te felicit pentru alegere! 😉
Va veti delecta cu niste briose pufoase si delicioase la maxim!!!
…iar pe la tine am sa mai trec cu siguranta, pentru ca esti super-haioasa! 🙂

Sa va traiasca Razvanelul cel frumos!!!

Raspunde
SARILLA 3 aprilie 2009 - 15:11

🙂 Multumesc si multumesc si pentru ca “esti interesata” de site-ul meu.A fost o surpriza placuta sa vad ca ai fost acolo.:)
M-am decis asupra celor cu Twix, pentru inceput, si peste putin timp ma apuc de treaba.:) Sper sa imi iasa bune si mie, ca dupa ale tale imi lasa gura apa..:) Apoi voi continua cu celelalte, pana imi aleg preferatele.:))
Pana atunci, multumesc pentru blogul tau, este extraordinar!

Raspunde
Laura 3 aprilie 2009 - 14:56

Te pup, Sarilla! 🙂
Esti o draguta!!! …mii de multumiri pentru aprecieri!

…cat despre briose, pot sa-ti spun ca esti deja la subiectul potrivit! 😛
Mie “sarutarile” astea mi s-au parut extraordinare si merg de minune chiar si fara martipan 😉
Eu l-am cumparat, ai intuit bine, numai ca se poate face si acasa (de m-ar lasa racelile astea in pace odata, ca sa va impartasesc si voua reteta)
…si-apoi si cele cu unt de arahide sint bestiale…si “twix”-urile sau cele cu portocale (cu afine sau simple)…ce sa zic, toate sint faine!!! 🙂
Spor la bucatarit si sa ne-auzim cu bine! 🙂

Raspunde
SARILLA 3 aprilie 2009 - 09:34

Buna,
Retetele tale sunt toate delicioase iar tu foarte priceputa.:)Eu astazi vreau sa fac briose si mi-e tare greu sa ma decid de care, pentru ca sunt foarte multe postate aici.:)
De unde ai luat martipanul?L-ai cumparat gata facut?
Multumesc.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.