Rulouri de sunca cu ciuperci si sos de vin

3 comentarii

Ooh, da, si ciupercile intra in categoria „legume preferate” 🙂 …asa ca v-am pregatit, incepand de astazi, cateva surprize delicioase cu ciuperci. Sper sa va placa!!! Astazi, de exemplu, avem rulouri de sunca su ciuperci si sos de vin!!!!

Ingrediente:

– 500 g. ciuperci Champignon
– 1 ceapa
– 1 legatura de patrunjel
– 2 linguri de unt
– zeama de la 1/2 de lamaie
– 1 lingura boia dulce de ardei
– sare, piper
– 15-16 felii de sunca Praga sau afumata
– 125 ml. vin alb sau rose
– 4 linguri de smantana
– 1 lingurita faina
– 1 galbenus


Mod de preparare:
Spalati ciupercile, curatati-le si taiati-le in felii subtiri:

Tocati marunt patrunjelul:

Caliti ceapa in unt fierbinte. Adaugati ciupercile si zeama de lamaie si lasati sa fiarba inabusit 3-5 minute.
Presarati deasupra patrunjelul tocat si condimentati:

Incingeti cuptorul la 200 grade C. Impartiti in mod egal compozitia cu ciuperci pe feliile de sunca (puneti deoparte cateva linguri pentru finalul retetei)

Rulati-le (daca nu vor sa stea, fixati-le cu scobitori :P)

Mie nu mi-au facut probleme :))

Pregatiti vinul…aveti timp si de o mica degustare 😛

Amestecati vinul, smantana, faina si galbenusul…eu am amestecat totul cu smecheria asta de „mixer”, de la Tupperware (…magic :D)

Puneti rulourile intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt:

Turnati amestecul peste rulourile de sunca:

…si dati la cuptor pentru cca.15 minute:

Presarati deasupra restul de ciuperci calite, pe care l-ati pus deoparte mai devreme 🙂

Serviti atatea rulouri cate doriti 😛
Sint delicioase, asa ca preconizez ca veti dori destul de multe :)))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Elena Siretian 3 septembrie 2012 - 20:20

super bune

Raspunde
Surac 2 noiembrie 2010 - 13:36

Arata super…

Raspunde
Boabe de Cafea 2 noiembrie 2010 - 13:27

Minunat, ca de obicei!
Draga Laura, ai niste mailuri de la mine!
Pupici tie si lui Bogdi! 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.