Salata de ridichi cu chefir

7 comentarii

Am revenit cu salata de ridichi cu chefir pe care v-am promis-o si pe care am savurat-o alaturi de puiul zemos, facut in lut, si de prea-gustosii cartofi crocanti.
E o salata usoara, cu un gust absolut minunat, asa ca v-o recomand cu toata…pofta 😀
Noi am avut ridichi din propria gradina, astfel incat gustul ei bun s-a transformat din doar bun in incredibil de bun :)))

Ingrediente:

– 8 ridichi de luna
– 300 g. ceapa alba
– 200 ml. chefir
– 1 lamaie
– 30 g. zahar
– 30 g. mustar
– 2 rosii
– 1 legatura ceapa verde
– sare, piper

 

Iata-le, ridichile care se-ncapataneaza sa iasa, zi de zi, spre marea noastra incantare:

L-am prins si pe tati meu drag in toata povestea asta, caci el le-a ingrijit:

…si tot el, harnicutul, le-a si strans 🙂

 

Si-acum sa preparam salata: ridichile se curata, se spala si se taie felii:

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele subtiri:

Se pun, apoi, in acelasi vas cu ridichile si se sareaza totul:

Chefirul se amesteca cu piperul macinat, zeama de lamaie, mustarul si zaharul:

Sosul de chefir se toarna apoi peste ridichile si ceapa, scurse de zeama:

Se aranjeaza salata in boluri:

Ceapa verde se taie inele…in forma de inimioare ar fi si mai grozav, hihi…

Salata se serveste ornata cu felii de rosii si presarata cu ceapa verde:

Chiar delicioasa!!!
Sper sa o incercati, daca nu anul asta, la anu’, in primavara, neaparat!!! 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

Lavinia 11 aprilie 2011 - 19:32

Tocmai am facut salata asta si e delicioasa! Multumesc mult pentru idee, de mult vroiam sa mai inviorez clasica salata cu ridichi.

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 20:29

Anonim, ba am si tata, si sot, amandoi grozavi, mersi mult de intrebare 🙂

Felicitari pentru talentul culinar si mult spor la bucatarit in continuare!

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 20:25

Fata din port, si mie-mi plac tare mult salatele (desi, nu s-ar zice :P), iar asta a fost chiar mai gustoasa decat ma asteptam 😉
…si rosiile alea i-au sporit si mai mult farmecul :))

P.S. Pe mohoreala asta, mi-ar pica si mie taaare bine o ciorba de perisoare, hihii…

Raspunde
Laura 4 octombrie 2010 - 20:06

Mariana, draga mea, crede-ma ca in fiecare zi imi imbratisez cu drag parintii (si io-s tare lipicioasa de felul meu, deci nu scapa prea usor :P)
Sint atat de fericita ca ii am langa mine, si nu pot nici macar sa-mi inchipui cum ar fi viata mea fara ei…sau cum e viata celor care nu ii mai au langa ei 🙁

Iti multumim din suflet pentru cuvintele frumoase. I-am citit si lui tati mesajul tau si a fost foarte fericit 🙂

Raspunde
Anonymous 2 octombrie 2010 - 08:39

am inteles … tata ai …. da’ sotz? … daca n’ai sa ma treci si pe mine pe lista pretendentilor … stiu si eu sa gatesc … paine si cozonac … 🙂

Raspunde
fatadinport 2 octombrie 2010 - 00:57

Vai mama mama ce bine arata. Mor. de pofta. Vara, as manca doar salate cu ridichi si ceapa si ulei si otet si sare. bine, si niste rosii aruncate asa acolo doar pentru neste zeama. Dar vai ce bine arata. Abia astept sa ajung acasa sa ma infit in ciorba de perisoare:X:X

Raspunde
Mariana 1 octombrie 2010 - 13:33

Esti o „bogata” ca-l ai pe tati tau!Sa-ti traiasca sanatos!
Uf…uf am un dor,dor..”nebun”de al meu!(scuze m-am mai usurat!)

Salata e grozava!
Week-end placut!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.