Prajitura vegana cu nuci

4 comentarii

Aceasta prajitura vegana cu nuci, alune, fistic, migdale siiii stafide 😀 , ii este dedicata Claudiei, fata care a raspuns mereu cu bucurie la provocarile lui Bogdi. Provocari care implicau intotdeauna niste plusuri. Muuulte plusuri 😀 (va pun poze un pic mai jos). Pentru ea, asadar, si pentru toti cei de langa ea, din birou (pupici Alinei si fetelor!!!) am preparat aceasta minunatie.

Chestia asta ar fi trebuit sa fie o surpriza, dar pentru ca a iesit atat de buna, m-am responsabilizat (adica am feliat-o si-ambalat-o, de frica sa n-o mananc pe toata 😀 ) si am decis sa o postez cat de curand. Sper sa fie muza voastra pe maine, de Sfantul Ilie, si oricand va e pofta de o prajitura buna!!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g ulei de cocos
  • 100 g zahar tos
  • 150 ml apa
Pentru umplutura:
  • 300 g amestec de alune, migdale, fistic si nuci caju
  • 100 g nuci
  • 100 g stafide
  • 1 conserva mica (165 ml) crema de cocos (90% extract de cocos)
  • 100 g zahar brun
In plus:
  • 150 g gem de caise

 

Mod de preparare:

Se pregateste mai intai umplutura: se macina (mai grob) alunele, nucile, fisticul si nucile caju. Se pun apoi toate ingredientele intr-o oala si se lasa la foc mic cca. 2-3 minute. Se amesteca des in tot acest timp. Se lasa apoi deoparte, sa se raceasca. Crema de cocos poate fi inlocuita cu lapte de cocos (scuturati bine conserva, pentru ca partea solida sa se amestece cu lichidul din conserva).

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc mediu). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aproximativ 20 x 30cm. Se cantareste uleiul de cocos (presat la rece), care e ca un unt, solid, chiar si la temperatura camerei.

Pentru blat, se amesteca faina cu praful de copt si se cern impreuna intr-un bol incapator. Separat, intr-un bol adanc, se pune uleiul de cocos (incalzit putin inainte, ca sa se “dezmorteasca”) si zaharul brun si se amesteca bine cateva secunde (eu am folosit mixerul). Se adauga apoi jumatate din cantitatea de faina, se amesteca usor, se toarna jumatate din cantitatea de apa, si din nou faina+restul de apa. Veti obtine un aluat bine legat, care nu se lipeste de bol.

Aluatul obtinut se intinde cu dosul unei linguri in tava pregatita. Incercati sa-l nivelati cat mai bine, sa fie cat mai uniform. Deasupra se intinde gemul de caise si la final umplutura de nuci. Prajitura se coace cca. 30 de minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Va sfatuiesc sa o tineti la frigider cateva ore inainte de a o felia, pentru ca e mai “sensibila” decat o prajitura clasica, cu oua si lapte.

Delicioasa!!!

Pentru voi, dragilor 🙂

 

Plusurile lui Bogdi, de cand era mai mititel…si pana acum 😛

Gumball si Darwin:

Night Fury (How to train your dragon)

Minions!!!!!! 😀

Papyrus si Sans (Undertale):

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

Raluca 21 iulie 2016 - 07:49

Ce este “crema de cocos”? Unde o găsesc? Multumrsc

Raspunde
Laura Sava 21 iulie 2016 - 15:26

Raluca, si eu de-abia am dat de ea 😀
E foarte asemanatoare laptelui de cocos (tot la conserva), numai ca are o alta consistenta. E mai groasa, mai cremoasa, ca o smantana de cocos :))
Am gasit-o in Auchan (Timisoara).
O poti insa inlocui cu lapte de cocos (scuturi bine conserva inainte de a-l folosi).

Raspunde
Raluca 21 iulie 2016 - 15:33

multumesc de raspuns, voi cauta in Auchan (Buc). O poza ar fi de mare folos. Conserva de lapte de cocos nu imi place, de la nicio firma, mi se pare ca are gust de tabla. In schimb sunt indragostita de untul de cocos (ulei) care miroase divin si pe care il folosesc in prajituri, crema pt fata/corp, pentru par

Raspunde
Laura Sava 21 iulie 2016 - 15:46

Conserva e de mult la gunoi 😀 , imi pare rau!!!!!
Uita-te dupa o conserva mititica, mai mult alba…

Eu am nimerit lapte de cocos fain pana acum 😛
Te pup, te astept cu impresii!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.