Va era dor de (inca) o prajitura cu branza dulce?! Poate de una care se face foarte usor, cu firimituri de aluat, si care se numeste Prajitura Rudy?! 😀 Mie da, mai ales ca la sfarsitul saptamanii vom intra in Postul Mare, timp in care aceste deserturi imbietoare vor fi date uitarii.
Ce m-a atras cel mai mult la aceasta prajitura a fost „tehnica” asezarii aluatului. Pe scurt, aluatul se rade direct in tava, se aseaza umplutura si se coace. Suuuper usor!!!!! :))
Ingrediente:
Aluat:
- 380 g faina
- 250 g unt (rece)
- 150 g zahar
- 1 galbenus
- un pachetel praf de copt (10 g)
- 2 linguri cacao
Crema:
- 750 g branza vaci dulce ( sa nu fie apoasa)
- 3 oua mari
- 3 pliculete zahar vanilat (30 g)
- 200 g zahar
Mod de preparare:
Se prepara aluatul: se cerne faina, praful de copt si cacaua; se amesteca totul cu untul rece (taiat in bucatele), zahar si galbenus pana se obtine un aluat maleabil care va fi impartit in doi „bulgari”. Se pun bilele de aluat pentru cca. 15 minute la congelator.
In acest timp, se incinge cuptorul la foc potrivit (180 grade C); se unge o tava (20×30 cm) cu unt si se presara faina sau se tapeteaza cu hartie de copt.
In continuare, ne ocupam de crema: se bat albusurile spuma cu zaharul (puteti pune si albusul care a ramas de la aluat), apoi se amesteca cu galbenusurile si branza.
Se da pe razatoarea mare prima bila de aluat (nu-l apasati in tava ci doar aveti grija sa fie imprastiat uniform pe tot fundul tavii). Se intinde crema de branza peste aluatul ras ( sa fie intinsa uniform). Se rade si cel de-al doilea „bolovan” deasupra si se introduce la cuptor pentru cca. 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in bucatele si se poate pudra cu zahar pudra…eu am lasat-o simpla, ca de obicei 🙂
E foarte gustoasa si incredibil de usor de facut!
Prajitura Ruseasca este o alta varianta, delicioasa 😀 , a acestei prajituri cu branza. Sper sa le incercati pe amandoua! :))
Pozele vechi 🙂
34 comentarii
E super tare prajitura.multumim laura pt reteta.
super buna!
o gustarica perfecta la gradinita pentru Giulia 4 ani
Am primit o bucata de branza de la tara, ce sa fac cu ea….repede am intrat pe acest blog si am cautat o reteta cu branza, am gasit-o pe asta……miam….foarte buna…..eu am pus ceva coaja de lamaie si esenta de vanilie in branza…bun….multumesc pentru toate retetele astea minunate
Prajitura aceasta este excelenta! …nu de mult timp am descoperit-o si eu si deja am facut-o de 3 ori si toata lumea ( pe care am servit-o ) mi-a cerut reteta si a dat-o mai departe…Foarte buna!! ….V-o recomand ..
Draga Laura,
ai idee cumva ce fructe pot adauga la crema de branza?Am promis cuiva prajitura cu fructe, dar nu ma pot desprinde de reteta asta.Oare o stric?!Nu incerc nimic de capul meu, promit!Abia astept sa o fac!Te puup
Buna!
Tocmai am facut si eu acesta pajitura si mi-a iesti excelent. Este delicioasa …. nu am cuvinte …. O sa mai incerc din retele tale pentru ca am vazut foarte multe interesante, insa imi este greu sa ma decid cu care sa incep :))).
am facut si eu aceasta prajitura; foarte buna !!! 🙂
Diana, nu ai destula compozitie pentru tava de aragaz…numai daca dublezi cantitatile…
Forma pe care am folosit-o eu e de aprox. 22/22 cm.
Bafta 🙂
Salut!
Suna foarte bine reteta asta.
Imi poti spune te rog daca e ok s-ao fac in tava de la aragaz? Sau e prea mare?
Multumesc mult!
It’s look tasty, as usual!
I love your blog!
I want to ask about cream feeling – isn’t it too much? 750g cheese and 250 g sugar?
Am facut ieri prajitura,delicioasa si usor de facut,sotul meu nu a mai avut rabdare sa se raceasca asa ca a luat tava si a asezat-o afara pe zapada,sa racit evident mai repede asa ca in jumatate de ora sa topit si prajitura din tava.
Laura,
Vrau sa fac praji asta pt k pare ft bunaaaaaa dar spune-mi, te rog, cat de mare este tava folosita de tn?Tava pare micutza iar branzica nu se vede multa shi cum spui k este nevoie de 750 gr branza…Te intreb doar sa shtiu cata branzica sa iau…eu vreau praji sa fie mareee shi cu branzica muuuuuulta :D…
Aaaaaaa…ink cv…am branza quark, merge branza quark?
Retetele tale sunt absolut dar absolut minunate! Mai ales cele cu cafea :D!!!
Pupici!
am facut ieri prajitura si n timp ce se afla in cuptor am ochit si tortul pufos cu branza de vaci si dulceata de mure…e urmatorul pe lista. prajitura a fost un real succes! rapida, usoara, frageda… baietii au devorat o :))
minunata aceasta prajitura si usor de facut doar imi pare rau ca aici in portugalia nu au branza ca acasa desi mi-e dor de o prajitura buna cu branza
ramona, tava mea pe care am dat asa de mult in SUA este marca Kaiser La Forme. daca poti, cumpara-ti asa ceva din Anglia. se spala usor, nu se indoaie daca o scapi pe jos, nu se zgirie (foarte multe avantaje). eu o am pe a mea de 7 ani, am folosit-o masiv si arata ca noua!
azi am facut-o si eu, extrem de simplu si buna. o fac si in weekend, ne ducem in vizita la fini si or sa o devoreze copiii!
pt ramona (sper sa nu se supere laura): eu i-am luat prietenei mele de craciun cadou asa o tava din metro si am dat tot in jur de 2 milioane 500. in chicago, unde locuiesc, am cumparat-o cu 50 US dollars. nu e ieftina tava, dar e foarte buna si te scuteste de multe dureri de cap (mai ales daca este de teflon si nu e din tabla subtire).
Super preajitura! Am facut insa greseala sa pun margarina (ceea ce nu am mai facut de vreo 10 ani), si nu reuseam sa leg aluatul. Am corectat cu smantana.
Multumesc de „ajutor” la diversificat menu-ul, nu doar la prajituri. Spor la bucatarit!
buna,caut cu disperare o tava ca a ta si numai nu gasesc:(eu locuisc in anglia si i-am rugat pe parintii mei de nenumarate ori sa verifice rafturile magazinului Metro(Suceava)(am citit undeva pe bolg ca de acolo ai luat-o)si fara noroc:(acu am gasit ceva pe net dar mi se pare un pic cam scumpa,poti sa-mi spui te rog cat a costat a ta?ca sa pot face o comparatie..cea care am gasit-o eu ebuna,caut cu disperare o tava ca a ta si numai nu gasesc:(eu locuisc in anglia si i-am rugat pe parintii mei de nenumarate ori sa verifice rafturile magazinului Metro(Suceava)(am citit undeva pe bolg ca de acolo ai luat-o)si fara noroc:(acu am gasit ceva pe net dar mi se pare un pic cam scumpa,poti sa-mi spui te rog cat a costat a ta?ca sa pot face o comparatie..cea care am gasit-o eu in jur de 2mil 500(lei vechi).multumesc,ramona
Gata, m-am executat! http://alessia-maria-ellis.blogspot.com/2010/02/prajitura-rudy.html
Merci, Laura, este cu adevarat un rasfat!
Arata superb prajitura, ma zapaciti de-a binelea cu minunatiile care le postati, nu prea mai intru acum ca astept sa nasc luna viitoare si am zis sa fac o pauza, dar te astept cu o caruta de premii minunate pe blogul meu, pupici.
tare bine arata….vreau si eu .daca mai am timp pana plec spre alte tari o fac sigur.as face-o maine cand am musafiri dar mai intai trebuie sa fac branza.pupici
chestiile astea cu branza tare imi pica cu tronc… mai vreau sa citesc retete cu crema de branza… se intelege ca incerc si eu „pishitura”!
Ciocolatos rau..Te astept la cules premii o zi buna! Cami
Draga Laura,te asteapta un premiu dragut la mine pe blog,daca il ai deja,tin sa-ti spun ca imi place tare mult blogul tau si ma inspir deseori de aici!
Si eu am o reteta cam asa,uite demult nu am facut-o!
Laura un premiu te asteapta la mine!
Curand, curand o fac si eu…adica sambata, mai ales ca am oprit un pic dieta, merit rasfat! Multumim!
Yammy! O sa incerc si eu, poate conving si fetita sa manance 🙂
Multumesc de reteta!
Am facut-o chiar azi! Pentru ca aveam jumatate din cantitatea de branza, am facut-o cu toate ingredientele injumatatite. Taaare buna! Ti-am multumit si pe blogul meu, laudandu-ma cu izbanda!:)
wow che delizia!!!! aspettami che arrivo!!! bravissima!
Imi place tare mult cum arata si sunt convinsa ca e si foarte gustoasa.
Suna delicios. Imi pare rau ca acum nu am nici unt, nici branzica in casa.
Dar maine sigur o incerc.
Прекрасно изглеждат!Поздрави!
Buna prajitura asta, o facusem si eu mai demult, dar… am „prapadit” reteta si am dat-o uitarii… Hmmm, ce pofta mi-ai facut…