Tarta frantuzeasca de mere

10 comentarii
Dragii mei, trebuie sa incercati bunatatea asta de prajitura, aceasta tarta frantuzeasca de mere pe care am savurat-o cu totii din plin!!!! Data viitoare am de gand sa ii fac sosul asta de scortisoara, ca sa fie rasfatul complet!
…sau poate o tura de crema englezeasca 🙂
Ingrediente pentru o forma de aprox. 30 cm (e buna si una de 26 cm)
Blat:
  • 120 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat (10 g)
  • 1 varf de sare
  • 2 oua mari
  • 100 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de lamaie
Umplutura:
  • 700 g mere zemoase
Crusta:
  • 300 g smantana groasa
  • 100 g lapte batut/iaurt
  • 100 g zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita cu varf praf de scortisoara
  • zahar pudra pentru ornat

 

Poze noi 🙂

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Merele se spala si se curata de coaja; se taie in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca). Se lasa deoparte.

Pentru blat, se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat; se adauga praful de sare si cele doua oua (pe rand) si se amesteca pana cand nu se mai simte zaharul. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitia de oua.

Mie toata operatiunea asta mi-a facut-o “ajutorul” meu (nepretuit 😛 ) in bucatarie:

Se toarna aluatul in forma si se aseaza deasupra feliile de mar:



Se da la cuptor pentru cca. 30 de minute, timp in care se pregateste crusta: se amesteca smantana si laptele batut cu zaharul si ouale. Se condimenteaza cu scortisoara si se toarna deasupra aluatului copt pe jumatate. Se da din nou la cuptor, pentru cca. 35-40 de minute:


Se lasa apoi la racit in forma si se scoate cand e gata:


A doua zi dimineata, se serveste alaturi de nelipsita cafea cu lapte 😀


Se feliaza:


…si pudreaza. Sau invers :))


Pentru voi!!!!!!

O puteti savura, asa cum va spuneam la inceputul postarii, cu sirop de scortisoara (eu il adoooor 😀 ) sau cu crema de ou ori cu o cupa mare de inghetata de vanilie
…sau numai cu frisca?!
…desi la cat de zemoasa si pufoasa e, as spune ca e perfecta asa cum e!

 

 

Reteta preluata de la Cami

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

10 comentarii

Liza 20 martie 2010 - 20:45

Ma Cami, tu de unde ai tras concluzia ca nuni habar nu are sa deschida cuptorul? Din moment ce zice ca i se pare banala inseamna ca face retete mai sofisticate. Mama ei de logica ca e greu sa gandeste,nu cami??

Raspunde
Cami 16 februarie 2010 - 16:36

Laurici,-nuni-asta, habar n-are ce scrie. Un blog gogl, acasa bucataria goala si stie precis sa desfaca o cutie cu pizza. Dar sa-i dea drumul la cuptor nu mai stie.O zi buna! Cami

Raspunde
Iolanda 15 februarie 2010 - 10:32

Buna dimineata,Laura!

Minunat blogul tau!De ceva timp(de anul trecut)m-am abonat si am tot incercat retetele de:chec simplu,bombonele “Rafaello”,napolitanele cu dulce de leche,parte din aperitive si ultima,burekul cu carne;toate au fost primite cu entuziasm si ,bineinteles rugata sa mai “bisez”,hehehe.
Cu siguranta ca vor mai fi si altele,chiar daca am intrat de astazi in post.
Felicitari,urari de sanatate intregii familii si o imbratisare calda,de la o “geamana”.
Din Moldova lui Stefan, Iolanda

Raspunde
Teo 15 februarie 2010 - 02:30

Ce coincidenta! Daca ma crezi, am facut exact aceeasi tarta acum doua zile, insa cu pate brisee, nu cu aluat de care ai facut tu. Reteta pe care o gasisem se numea ‘tarta alsaciana cu mere’ 😉 Mi-am luat forme de silicon, abia astept sa mai prepar ceva sa mai postez si eu una alta. Te pup, saptamana frumoasa iti doresc!

Raspunde
nuni 14 februarie 2010 - 18:45

iertati-ma fetelor dar e banala si cu aspect painos !

Raspunde
Morar 14 februarie 2010 - 14:17

Buna ziua,

Ai un blog foarte frumos si interesant. Am si eu un blog tot asa din domeniu si ma gandeam ca am putea sa ne ajutam reciproc cu un link exchange pentru o mai buna pozitionare in google.
http://reteteculinare.me

Multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul tau,

O zi buna!
Claudia Morar

Raspunde
sdR 13 februarie 2010 - 20:59

cata mancareeeee !!!:))
tari retete !!! tot asa:)

Raspunde
Ina 13 februarie 2010 - 14:17

Laura, o mica atentie te asteapta pe blogul meu. Te astept!

Raspunde
Cami 12 februarie 2010 - 22:24

Acum am vazut, eu nu pun iaurt, ca este prea acru si subtire. Am scis in reteta smintina groasa, ca inlocuitor pt. creme fraische. Dar daca tu zici ca a fost buna…

Raspunde
Cami 12 februarie 2010 - 22:19

Am venit sa vad tarta…Ma bucur mult, mult de tot ca ai facut-o si cred ca ia placut si lui picul tau mumos. Eu am facut-o si cu pere zemoase si prune, tot un deliciu ramine, cel putin pentru noi si o gramada de cunostinte…La servici a devenit prea des un musai si acum imi aduc fetele mere..hi,hihi…M-am bucurat mult ca ai scris un comentariu la mine. Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.