Prajitura Raffaello

144 comentarii
Prajitura Raffaello este una dintre cele mai delicioase prajituri din lume!!!!
Pare ca a fost special creata pentru iubitorii de nuca de cocos si ciocolata alba…printre care ma numar si eu 🙂

Creatoarea ei este o „bucatareasa” minunata, pe care o cheama tot Laura 😛 , si pe care o pup dulce tare pentru impartasirea aceastei dulci minunatii!!

 

Pentru crema:

  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 700 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri lichior de cocos (optional)
  • 4 foite gelatina sau 1/2 plic gelatina granule (5 g)

Primul blat:

  • 3 oua mari
  • 180 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte (sau lapte de cocos)
  • 150 g faina
  • 20 g amidon (sau tot faina)
  • 1/2 pachetel praf de copt (5 g)

Al doilea blat:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g fulgi cocos
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie

 

Sfaturi: din experienta mea cu aceasta delicioasa prajitura, va pot spune ca o tava mai mare decat cea redata initial, de 25/35cm, e mai mult decat binevenita. Feliile nu vor mai fi atat de inalte, putand astfel fi mai usor savurata.

Eu acum, la ultima ei preparare, am folosit o forma de aprox. 42 cm. lungime si 29 cm. latime. A iesit perfect!

Dar, foarte important: forma pe care o folositi sa aiba inel detasabil (sa fie etansa), pentru ca crema sa nu iasa din forma!

 

Merita sa faceti aceasta prajitura macar o data pe an! 😀 …pentru ca e delicioasa!!!

Mod de preparare:

Crema:

Incepem cu crema: daca folositi foite de gelatina, va trebui sa le puneti intr-un vas incapator, in multa apa rece, unde sa stea cca. 10 minute, pana se „umfla”.

Gelatina granule, la plic, va trebui pusa intr-un bol mic in care veti adauga atata apa cat sa treaca cu un deget peste ele. O lasati tot 10 minute, timp in care gelatina va absorbi aproape tot lichidul.

Recomandarea mea este sa folositi, daca puteti, foite de gelatina, nu granule!

In continuare, pentru prepararea cremei, se incalzeste smantana lichida intr-o oala clatita cu apa (asa, frisca nu se prinde de oala) . Cand incepe sa se infierbante, se adauga ciocolata alba, o ciocolata de buna calitate, nu de menaj, rupta in bucatele sau chiar rasa.

Crema se amesteca incontinuu pana cand ciocolata se topeste.

Se adauga apoi gelatina: ori foitele hidratate, bine scurse de apa, ori granulele, care nu se mai scurg ci se adauga asa cum sunt. Se amesteca energic iar la final se adauga lichiorul.

Crema va sta la temperatura camerei pana se raceste (cca. 30 de minute), timp in care se pregatesc blaturile.

 

!!! In cazul in care alegeti sa nu folositi gelatina, va sfatuiesc sa faceti crema cu o zi inainte, de exemplu seara, pentru a putea sta la frigider pana a doua zi, cand va fi mixata.

De asemenea, va recomand sa folositi doar 500 ml smantana pentru frisca la 700 g ciocolata alba!!! Crema se prepara exact ca si mai sus, dupa care se pune in frigider pana a doua zi, cand va fi mixata cca. 20-25 minute incontinuu si apoi pusa intre blaturi.

O alta idee ar fi, dupa ce se umple prajitura, sa se puna la congelator pentru o ora si abia dupa aceea sa fie servita. Se va felia mai usor si va avea si o alta prestanta! Sper sa va iasa bine!!! 🙂

 

Blat 1:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ouale se separa: galbenusurile se freaca cu 80 g zahar, lapte si ulei. Albusurile se bat spuma cu 100 g zahar, dupa care se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna in tava captusita cu hartie de copt si se coace cca. 16-18 minute. Nu se stinge cuptorul!

Blat 2:

Temperatura cuptorului se scade la 170 grade C (foc domol). Batem albusurile spuma cu zaharul, spuma tare, ca la bezea. Adaugam fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt, cernute. La sfarsit, turnam esenta de migdale sau vanilie si amestecam cu grija, cu o spatula, nu cu mixerul. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la copt cca. 20 de minute. Se lasa apoi la racit.

Finalizare:

Asamblare prajitura: blatul 1 va fi la baza (puneti blatul inapoi in forma si inchideti inelul detasabil); insiropam cu lichior de cocos, punem jumatate din cantitatea de crema (puteti sa o mixati putin inainte) si nivelam. Asezam deasupra blatul 2, cel de bezea, pe care va sfatuiesc sa il manevrati cu grija, fiindca e sensibil. Punem restul de crema si acoperim totul cu fulgi de cocos.

Prajitura se da la frigider peste noapte. Neaparat peste noapte!!!

 

Iar acum am sa va arat cateva poze din timpul prepararii celor 4 „bucati” de Raffaello, pe care le-am facut de Craciun. Si pentru noi si pentru prietenii nostri dragi 🙂

Asa au aratat „pachetelele-cadou” de anul asta: o portie de Raffaello + o portie de Amandine (se vad blaturile in poza) …sau dupa caz – Prajitura Snickers!

Eu primul blat l-am intepat din loc in loc cu un betisor de lemn si l-am insiropat fara mila cu Pina Colada 😀

Asamblarea blaturilor si a cremei:

La pozat, pe coridor, a doua zi:

Prim-planuri delicioase!!! 😛

Sectiune:


Trebuie sa o incercati, e absolut delicioasa!!!

 

P.S. Si daca tot am pomenit de dulciurile pe care le-am facut de Craciun, dintre care v-am aratat deja doua, adica:
Saviecuta cu mac si nuca -Baigli
Greta Garbo -Jerbo
…am sa va dau si linkul ultimei retete care a avut onoarea sa apara pe masa noastra de Craciun, alaturi de cele enumerate deja, si anume: Chec simplu
S-aveti pofta!!!

 

 

Reteta by Laura S.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

144 comentarii

eva 6 aprilie 2013 - 10:54

azi fac iarasi raffaello:D si eu las crema o ora doua la frigider varianta cu gelatina, dar imi place si sa curga un pic crema… ca e asa de bunaaa:D deocamdata e singura pe care sotul o vrea iar si iar si iar:D

Raspunde
daniela 29 martie 2013 - 14:59

am reusit sa o fac si eu, a iesit super! acum e prajitura preferata la logodnicului meu! 😀

Raspunde
eva 23 martie 2013 - 12:42

acum fac a doua oara si de data asta mi s-a intarit mai bine crema 😀 data trecuta erau bucatelele rebele da gustoaaaaseee. si ca aspect… uimesti orice musafir:D si sotului meu ii place, ca am facut si mini amandine dar m-a intrebat, de de aia alba nu mai ai ? :))

Raspunde
elena 10 martie 2013 - 21:16

Am facut prajitura si a iesit bestiala. Am mai redus cantitatea de ciocolata. A devenit preferata familiei. Multumim, Laura!

Raspunde
Madalina 5 ianuarie 2013 - 15:23

Buna Laura, ma bucur foarte mult ca am descoperit blogul tau cu retete. Ieri am stat toata ziua si m-am uitat la pozele cu diversele sortimente de prajituri si mancaruri si astazi m-am incumetat si am facut una din ele. Si cu ador cocos-ul, am ales sa fac prajitura Raffaello. Sunt foarte multumita de rezultat, e suuuuuper buna. Cu siguranta o sa mai apelez la ideile tale pe viitor. Atata doar ca am pus mai putin ca gramaj din anumite ingrediente, dar tot a iesit.

Felicitari! Si astept in continuare retetele tale.

Raspunde
Adriana 29 decembrie 2012 - 14:34

Si eu am incercat aceasta reteta pentru masa de Craciun. A iesit foarte buna. Pentru crema am incercat varianta fara gelatina si nu a fost deloc moale.

Raspunde
Andreea Constantinescu 29 decembrie 2012 - 12:48

Prajitura asta e cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata. Reteta e extraordinara si desi cred ca la cantitatea asta de crema ar merge niste blaturi mai mari a iesit absolut fantastic. Cu siguranta n-o mai fac curand pentru ca creeaza dependenta si kilograme in plus. Multumim pentru reteta!

Raspunde
teo 27 decembrie 2012 - 13:23

am facut si eu aceasta prajitura dupa reteta ta ,a iesit super,iar acum vreau sa o fac din nou ,pt ca e foarte adevarat e o prajitura foarte delicata

Raspunde
gabriela 25 decembrie 2012 - 01:29

In primul rand, multumesc pentru reteta. A iesit foarte buna, am facut o jumatate de portie, deoarece mi se pare exagerat de dulce cu 750 g de ciocolata. Am pus 300 la 350 ml smantana pentru frisca (fara zahar). Va rog mult modificati reteta, deoarece daca se face crema cu gelatina si se pune intre blaturi imediat dupa ce e amestecata cu gelatina iese lichida, deoarece smantana calda nu se bate, iar gelatina nu o incheaga imediat. Am patit asa anul trecut, cand am renuntat sa o mai asamblez cand am vazut cum a iesit. E nevoie ca dupa ce se pune gelatina sa se lase crema cateva ore la racit, apoi se bate. Iese incredibil de buna. Multumesc, Sarbatori fericite!

Raspunde
Alina 15 decembrie 2013 - 20:23

Acesta este un amanunt foarte important!

Raspunde
andreea 22 decembrie 2012 - 00:22

o so fac acum de craciun.sper sa imi iasa

Raspunde
Mariana 21 decembrie 2012 - 15:44

am incercat aceasta prajitura in speranta ca-i voi face o surpriza sotului meu…dar nu mi-a iesit ..crema a fost prea moale si a fost absorbita de primul blat…blaturile au iesit ok…dar crema nu…a trebuit sa o arunc:(

Raspunde
Mariana 17 decembrie 2012 - 15:48

Buna…m-am apucat si eu de aceasta minunata prajitura..dar am o neclaritate…asa ca o bucatareasa incepatoare ce sunt…nu am inteles exact cum se prepare crema…folosesc foite de gelatina….deci incalzesc frisca impreuna cu ciocolata?si apoi adaug gelatine?V-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde..cat mai repede…Va multumesc!

Raspunde
Carmen Baicu 30 decembrie 2013 - 13:31

Asa este am patit si eu acelasi lucru

Raspunde
DANIELA 30 octombrie 2012 - 11:32

Buna Laura,azi mi-am facut timp sa scriu sa stii e super prajitura cred k am facut-o deja de 10 ori,e preferata sotului meu,de cate ori il intreb ce sa fac ceva dulce zice „RAFAELLO”.multumesc mult pentru reteta.succes pentru mai multe!!!

Raspunde
nina 1 octombrie 2012 - 13:21

Doamne ce delicios arata totul!!! Abia astept sa pun si eu in practica reteta!!! Multumim Laura pt ca ne indulcesti viata! 🙂

Raspunde
Anonymous 10 august 2012 - 14:47

superrr tareee!!! felicitari esti cea mai buna gospodina astept si alte retete .succes!

Raspunde
Anonymous 6 aprilie 2012 - 21:14

Draga Laura, felicitari si toata aprecierea noastra. Sotul meu a zis ca trebuie neaparat sa iti multumeasca…gatesc mult de pe blogul tau…si sunt foarte multumita. Am avut o surpriza cand am intrebat ce prajitura vor sa manance duminica,raspunsul a fost…cea alba cu lichior de cocos si deasupra iarasi cocos:))…cred ca este a 7a oara cand o prepar in decurs de un an:)
Asteptam sa ne mai incanti cu bunatatile tale!

Raspunde
Todoran Bianca 29 martie 2012 - 10:57

Buna Laura,
Ma bucur nespus ca te-am gasit. Nu sunt o gospodina prea buna, insa de cand am o bebelusa si stau acasa am inceput sa experimentez. Am facut multe retete de torturi si prajituri, toate mi-au iesit si au fost delicioase, in afara de prajitura Raffaello, unde crema nu mi s-a intarit, dau vina pe gelatina. Era o surpriza pt. sotul meu, insa am salvat situatia cu prajitura Kinder. Felicitari pentru tot ceea ce faci, in special pt. mine care eram antitalent la gatit. Iti multumesc, Bianca

Raspunde
Daniela Monica 25 martie 2012 - 13:06

Buna Laura, felicitari pentru ceea ce faci, tin sa precizez ca am mai incercat unele retete de la tine si mi-au iesit de minune dar la prajitura asta mi-am stricat toata ziua:(. Eu ma declar incepatoare dar blaturile mi-au iesit perfect, doar ca nu am inteles cum se prepara crema si a fost un dezastru total pentru ca mi s-a taiat. Consider eu ca la modul de preparare al cremei ai scris mai mult despre gelatina, si aproape deloc despre felul in care sa „asamblam crema”. Banuiesc ca oricune stie sa faca gelatina(doar pe spate are instructiuni), dar crema…mie mi-a dat batai de cap. In poze prajitura arata fenomenal iar de crema iti lasa gura apa dar crema mea devenise unt. Din comentariile pe care le-ai primit vad ca lumea stia cum se face dar eu nu am priceput. Imi cer scuze daca te-a deranjat comentariul meu dar cred ca ar trebui sa exemplifici putin mai mult la prepararea cremei ca sa inteleaga si incepatoarele. Multumesc!

Raspunde
mary 24 februarie 2012 - 18:37

FELICITARI !!!superba prajitura asta ,am facut-o de doua ori …ce sa-ti spun …pe copii mei ia fermecat ;;) multumim:)

Raspunde
maryina 14 februarie 2012 - 13:43

am facut’o azi noapte… superrrr mmm…

Raspunde
Georgiana 25 ianuarie 2012 - 13:36

Buna Laura,

In primul rand, iti multumesc ca ti-ai facut timp sa imi raspunzi la toate intrebarile. Din pacate insa, nu am apucat sa vad raspunsurile tale inainte de a face prajitura, ci dupa :). A iesit delicioasa, desi mi-au dat emotii blaturile, o sa detaliez putin mai jos. A aratat foarte bine iar la gust a fost excelenta! Cu siguranta o s-o mai fac.

Acum sa spun cum a decurs prepararea. Crema a iesit perfect, desi a fost cam multa, am umplut si niste piscoturi cu ea. Am folosit 500 ml smantana pentru frisca Zuzu si 3 ciocolate albe Bellarom, a cate 200g bucata. Am amestecat smantana cu ciocolata de seara si am lasat-o la rece pana a doua zi, cand s-a batut si ingrosat perfect, fara sa mai adaug nimic (in afara de 2 linguri de pina colada). Nu am stiut de secretul cu apa care nu trebuie sa atinga fundul vasului de deasupra; il atingea putin, dar nu am avut probleme cu topirea ciocolatei.

La primul blat, as fi dorit sa am mai multe detalii legate de preparare. Eu am amestecat asa cum scrie in reteta, insa in castronul cu galbenusurile mi-a iesit o compozitie foarte lichida, care a inmuiat foarte tare si spuma din albusuri. Practic, inainte de a adauga faina, „aluatul” era foarte foarte lichid. Asa trebuie sau se amesteca in alta ordine ingredientele, ori ceva trebuie adaugat treptat? La copt, au aparut cateva umflaturi la inceput, pe care le-am spart cu un betisor si apoi n-au mai aparut, dar blatul nu a crescut la fel ca in pozele tale. Daca stii cu ce am gresit, te rog sa imi spui, sa stiu data viitoare.

La blatul al doilea, dupa ce am adaugat cele 150g nuca de cocos, mi-a iesit ceva foarte sfaramicios. Practic era numai nuca de cocos, putin uda de la albusul de ou. Trebuia sa pun mai putina? am adaugat un galbenus si putin lapte cald si s-a mai inchegat. De copt, s-a copt foarte bine si s-a si inmuiat bine in prajitura (l-am si insiropat cu pina colada).

Zaharul din reteta mi s-a parut mult, dar asta depinde de gusturi. Eu am pus doar 6 linguri la primul blat si 4 linguri la cel de-al doilea.Chiar si crema mi s-a parut dulce, desi tot zaharul era doar din ciocolata. Dar combinate, blaturile si crema, au iesit numai bune.

Per ansamblu, a iesit o prajitura foarte buna, pe care vreau sa o mai fac, asa cum spuneam la inceput. Daca stii cumva care au fost greselile care au dus la micile incidente, te rog sa imi spui.

La final, vreau sa iti multumesc pentru aceasta reteta minunata si pentru faptul ca te-ai hotarat sa impartasesti si altora secretele mancarurilor si prajiturilor delicioase pe care le faci! Eu abia am descoperit acest blog si vreau sa-ti spun ca pozele de aici m-au covins sa incerc cat mai multe retete. Asadar, multe multumiri!

Raspunde
Laura 21 ianuarie 2012 - 22:27

Georgiana, wow, tu chiar iti doresti sa prepari aceasta prajitura ca la carte :P, ceea ce e de admirat!!!
O sa le iau pe rand:
– smantana pentru frisca nu e chiar punctul meu forte. Eu folosesc mai mereu frisca lichida Hulala.
– da, pe cutie e scris „smantana pentru frisca. „La Dorna” ar fi o sugestie 😉
– este cu siguranta mai lichida decat mascarpone.
– pentru crema de aici, de la Raffaello, se foloseste exact ca si frisca lichida, adica nu se bate inainte de a o pune pe foc.
– da, se pune apoi la bain-marie, procedeu pe care l-ai explicat foarte bine 🙂
Totusi, e bine de stiut ca apa din vasul de jos nu trebuie sa atinga, scuze, fundul vasului de sus 😛 …doar aburii vor ajunge sa incalzeasca si mai apoi sa topeasca ciocolata, etc.
– daca folosesti mascarpone, vei schimba tot gustul/consistenta cremei.
– avand in vedere faptul ca nu vrei sa folosesti gelatina, te sfatuiesc (desi va parea ciudat) sa folosesti frisca lichida in loc de smantana pentru frisca, caci nu stiu cat de bine se intareste…
Sa adaugi, ca precautie, un pliculet de intaritor de frisca in momentul in care bati crema cu mixerul.
– lichiorul de cocos chiar nu conteaza cand e pus :P, dar poti sa-l pui cand amestecul e cald, avand in felul asta timp sa isi imprastie aroma 😉
– dupa ce smantana si ciocolata s-au amestecat, se lasa la racit si nu se mixeaza; se mixeaza de-abia a doua zi, cand scoti crema din frigider.
– ciocolata alba pe care am folosit-o eu a fost Milka, dar sint sigura ca vei avea rezultate bine si cu o alta (am auzit ca si cea de menaj e buna, doar ca nu e atat de „fina” si iti poate lasa o pelicula de grasime pe limba :P, deci eu o ocolesc)
– hartie de copt sau pergament e totuna! 😀 Voi modifica si in post, ca sa nu mai existe confuzii.
– da, ai inteles perfect, pentru blaturi ai nevoie de 8 oua: la primul blat vei folosi 3 oua, cu tot cu albusuri si galbenusuri, iar la blatul al doilea, numai albusurile.
In speranta ca am reusit sa clarific lucrurile, iti urez spor la treaba…si te astept cu impresii 🙂

Raspunde
Georgiana 17 ianuarie 2012 - 14:22

Buna Laura,

Arata delicios aceasta prajitura si m-as incumeta sa o fac. Am insa cateva neclaritati, daca esti draguta sa ma lamuresti:

In primul rand, as vrea sa fac varianta de crema fara gelatina, cu smantana pentru frisca. N-am mai cumparat pana acum o astfel de smantana. Spune-mi te rog daca este mai groasa sau mai lichida decat mascarpone? Se gaseste in supermarket-uri, scrie pe ea „smantana pentru frisca”? Trebuie batuta cu mixerul inainte de a se pune pe foc, la bain marie? Cum se realizeaza mai exact acest bain marie? Un vas mai mic pus intr-un vas mai mare in care s-a pus apa si tot „ansamblul” pus pe foc?

Se poate utiliza smantana mascarpone in loc de smantana pentru frisca? Cu mascarpone am mai lucrat si stiu ca se ingroasa. Cu smantana pentru frisca, am emotii, pentru ca nu am mai folosit. Ce imi recomanzi?

La prepararea cremei, in ce moment intervine lichiorul de cocos? Apare la ingrediente, dar la mod de prepararea vad ca se amesteca doar smantana/frisca cu ciocolata si se pune la frigider pana a doua zi. Cele 2 linguri de lichior se adauga atunci cand amestecul e cald sau a doua zi, dupa ce s-a racit? Dupa ce s-au amestecat smantana cu ciocolata pe foc, se mai bate si cu mixerul? Sau a doua zi, dupa ce a stat la rece, mai trebuie amestecata/batuta cu mixerul?

Ce ciocolata alba recomanzi? Presupun ca nu din aceea de menaj… Sa iau vreo 7-8 ciocolate Primola ori Milka?

Observ ca primul blat se coace cu hartie de copt, iar cel de-al doilea, cu hartie pergament. Unde gasesc astfel de hartii?

Am inteles bine, pentru blaturi e nevoie de 8 oua, dintre care 3 (intregi) la primul si 5 (doar albusurile) la al doilea?

Imi dau seama ca sunt multe intrebari, sper sa iti faci timp sa imi raspunzi, eu astept cu nerabdare raspunsul tau. Multumesc, numai bine!

Raspunde
Dedicut 7 ianuarie 2012 - 21:51

Foarte buna e aceasta prajitura, am facut-o de Craciun si ne-a placut muuuuult!

Raspunde
Anonymous 2 ianuarie 2012 - 22:19

Desi nu este pentr prima data cand vizitez un blog culinar, este pentru prima oara cand scriu pe unul, pentru ca trebuie sa-ti spun ca apreciez sincer retetele tale. Sunt delicioase, arata bine si…dai cantitatile exacte si…corecte, ceea ce este foarte important. Pentru seara de revelion am facut prajitura raffaello…(e absolut delicioasa!), prajitura turnata cu mere(desi mi s-a parut ca e f putin aluat pt 2 straturi, a crescut bine si a fost perfecta), apoi, pt ca pe 1 ianuarie a fost ziua unei prietene, am facut tortul diplomat(s-a mancat pe nerasuflate) si…ideala ideea ta de a pune salata de fructe in ananasul taiat „longitudinal”…Deci, faptul ca am luat 4 ideide pe acelasi blog pentru o singura masa este…nu am mai facut asa ceva pana acum. Multumesc frumos! Iti doresc un an nou binecuvantat de Dumnezeu!

Raspunde
Irina 2 ianuarie 2012 - 12:34

Si eu am facut aceasta prajitura pentru masa de revelion. Mi s-a parut cam gretoasa. Se taie cam greu. Dar sotului meu i-a placut. Poate o sa o mai prepar. Ma mai gandesc. Si sigur are la calorii pe portie…Nota 8 per ansamblu.

Raspunde
claudette 23 decembrie 2011 - 22:09

azi am facut si eu prajitura asta pentru Craciun si n-am mai rezistat, prin frig si ger (ca am scos-o pe veranda) m-am dus si am taiat o bucatica 🙂 buuuna rau!!
multumesc frumos!

Raspunde
Andreea 22 decembrie 2011 - 23:37

Mersi mult si tu esti o dulce:* a iesit foarte bine..e mai speciala asa cu blatul acela mai tare si vreau sa spun ca este delicioasa..o tin bine ascunsa si le dau alor mei cu portia=))ca mai rar papi ceva asa bun…pupici:x Andreea

Raspunde
Laura 22 decembrie 2011 - 01:01

Andreea, esti tare dulce!!! 🙂
Nu-ti face griji in legatura cu blatul, da-i drumul in continuare cu prajitura, asambleaz-o repede, nu mai sta 😛
Se poate ca ouale pe care le-ai folosit sa fi fost de marime mica, iar lingurile de faina un pic prea pline…si de-aici blatul subtirel 😉
Dar sa stii ca blatul asta din albusuri oricum nu iese inalt!!!
In rest, totul e ok?! Daca da, poti sa te gandesti deja la ce reactie vor avea parintii tai cand vor vedea surpriza :))
Sa-mi dai de veste cum a fost 🙂

Raspunde
Andreea 22 decembrie 2011 - 00:18

Am o mica problema au poate mare:))..am 13 ani deci nu sunt experta in prajituri dar am ancercat.o pe aceasta cu nuca de cocos s cel de.al doilea blat mia iesit foarte subtire…nu mi dau seama ce am gresit am fact exact cum scri dar l.am intins foarte greu pt ca era tare si nci nu a mai cresct…imi poti spune ce s.a intamplat??…parintii mei sunt plecati si asta era o surpriza asa ca un aspuns cat mai rapid miar f de folos,te pup si app sunt grozave toate retetele:* Andreea

Raspunde
Mirabela 15 noiembrie 2011 - 13:29

Laura….am facut si eu aceasta prajitura dar eu am mai insiropat putin blatul de jos pentru ca mi sa parut destul de gros si am zis sa nu fie seaca si l-am insiropat cu lichior de lime si lapte o minunatie a fost bestiala am o cerere pentru sambata sa o transform in tort 🙂 dar cu 2 creme de ciocolata iar acum ma uit la torturile de pe blogul tau sa vad ce imi atrage atentia 🙂 eu intotdeauna combin blaturile si cremele dupa cum imi plac mie, dar fi sigura ca toate sunt tot de pe acest blog 🙂

Raspunde
Anonymous 12 noiembrie 2011 - 20:44

Laura,trebuie sa-ti marturisesc k ador aceasta prajitura.Am facut-o de 2 ori pana acum si sigur o voi reface la Craciun.As avea insa o intrebare:cum se face k ai inlocuit esenta de migdale cu cea de vanilie?Eu am folosit esenta de migdale si la crema(n-aveam lichior de cocos)si in blatul de cocos si a iesit dementiala.Felicitari pt tot ceea ce faci! Te admir f mult!Romina

Raspunde
iasminna 24 octombrie 2011 - 18:01

am facut prajitura si am avut probleme cu crema dar am rezolvat problema cu un plic de gelatina si 2 de intaritor de frisca .este adevarat ca nu am pus ciocolata milka ca in reteta ci una de 1.5 lei de la koufland,a iesit buna si s-a mancat toata.

Raspunde
raducanu oana 3 octombrie 2011 - 10:44

buna, Laura! vreau sa te intreb pt prajitra raffaello daca frisca trebuie batuta sau doar se pune asa lichida? si mai vreau sa te intreb in caz ca gasim gelatina granule cum procedam? pt ca eu nu am gasit foi! multumesc!

Raspunde
any 24 septembrie 2011 - 12:13

Laura draga prajitura este o minunatie,la aspect e „gingasa”ca gust”cremoasa”,”de neuitat”,mia iesit la perfectie(e prima data cind o fac)am folosit ciocolata de f.buna calitate(nu din tara)ca sa fiu sigura ca nu curge.Prajitura asta seamana cu tine!!!!!!!!!!

Raspunde
Roxana 20 septembrie 2011 - 18:34

Buna Laura, am citit comentariul tau si imi pare rau ca ti-au copiat reteta si au vrut sa culeaga laurii… eu doar am luat reteta de pe Gustos.ro pentru ca imi place ( de aceea am si zis Like: ) si as vrea sa o fac si eu, bineinteles daca imi va iesi 😛 iar sursa am pus-o pe cea de unde am gasit-o. Vroiam sa te intreb daca doresti sa ramana articolul pe blogul meu dar cu link direct catre blogul tau iar poza sa o inlocuiesc cu cea de pe blogul tau, cea originala. Ramane la aprecierea ta si dupa cum am spus nu mi-am insusit reteta ca fiind a mea ci doar am spus ca imi place * Like * . Sper sa se rezolve problema cu acea persoana de pe Gustos.ro. O zi buna !

Raspunde
andrei:)) 20 septembrie 2011 - 17:47

Pare buna vreau sa o incerc

Raspunde
Anonymous 18 septembrie 2011 - 17:53

Buna!tin sa te anunt ca am facut aceasta minunata reteta de prajitura”Raffaello”.Foarte buna!Am servit si citeva prietene.Nota 1000. Mult succes in viitor.Alina-Valcea.

Raspunde
Anonymous 22 august 2011 - 13:48

buna, ma numesc Andreea si vreau sa te felicit pentru blog, super retete si super bine explicate pas cu pas. iti multumesc ca imi dai idei noi si astept cu drag alte retete… sa ai o zi frumoasa..:)

Raspunde
Anonymous 29 iunie 2011 - 22:09

Eu am facut aceasta prajitura si a fost ft buna la gust insa din pacate crema mi-a iesit ft tare, si blatul tot tare iar prajitura a iesit cam mare..:( ..dc a iesit asa?

ioana

Raspunde
Anonymous 16 mai 2011 - 21:30

ce fel de frisca folosesti ? hulala sau altceva? daca pun 1/2 pliculet gelatina in crema , mai pun 2 plicuri intaritor de frisca a doua zi inainte de a mixa? multumesc anticipatpt raspuns. multumesc pt tot am incercat mai multe retete si mi-au iesit din prima,esti cea mai buna „inspiratie” a mea in bucatarie.

Raspunde
Teobucatar 11 mai 2011 - 21:21

cred ca e criminal gustul!Zi-mi cat
timp imi trebuie sa ii fac fetitei mele o surpriza in weekend-ul asta!
Arata nemaipomenit!!!!!!

Raspunde
ispasdorina 3 mai 2011 - 10:17

Laura multumesc pt. aceasta reteta minunata, a iesit ca in poze ft.ft. buna, bine si reteta este data cu exactitate deci nu ai cum sa gresesti, doar ca totusi mi s-a parut putin prea dulce, probabil de la ciocolata am luat cioc. alba primola in rest ok.
Să ne mai incinti cu asemenea bunatati. Doamne ajută! Dorina

Raspunde
Anonymous 26 aprilie 2011 - 16:51

am facut si eu prajitura de paste si este foarte buna dar nu sa intarit foarte tare crema dar am mancat cu lingurita

Raspunde
danyela cretzu 18 aprilie 2011 - 11:05

buna laura;am apucat si eu in sfarsit sa iti aduc multumiri pentru aceasta reteta;am anfacut-o deja de doua ori si e superrrrrr!merci!succes!

Raspunde
Laura 16 aprilie 2011 - 00:24

Maria, imi place atat de mult introducerea ta :)))
Ma bucur mult ca vrei sa incerci aceasta delicioasa prajitura 🙂
…eu am folosit Milka, intr-adevar, dar cred ca si alte marci (inafara de cea de menaj :P) ar fi potrivite 🙂
Spor la treaba si s-auzim numai de bine!!!

Raspunde
maria 16 aprilie 2011 - 00:12

Draga Laura, de cateva zile am descoperit bogul tau si tin sa te anunt ca nu ma pot desparti de el.:))
M`am hotarat sa incerc chiar maine doua dintre minunatele tale retete de prajituri. Sper sa`mi iasa!:D Desi sunt foarte pasionata de gatit nu cred ca iti pot egala talentul.

Am o intrebare in legatura cu ciocolata pe care o folosesti in prajitura Raffaello. Din cate am inteles tu nu folosesti ciocolata menaj si nici nu o prea recomanzi.
Ce ciocolata folosesti/recomanzi, gen Milka, Kandia etc?

Raspunde
Laura 12 aprilie 2011 - 13:15

Fetelor, tava mea a avut 22 cm. latime si 33 cm. lungime. Este tava pe care am folosit-o la mai toate prajiturile mele 🙂
Daniela, daca vrei sa o faci sub forma de tort, vei avea nevoie de una cu diametru de 26 cm.

Emilia, eu mi-am cumparat forma acum multi ani (pe-atunci se gasea in Metro) dar acum nu am mai vazut-o nicaieri 🙁
Si mie mi-ar trebui una noua, fiindca asta a mea arata ca dupa dezastru :)))

Raspunde
Anonymous 10 aprilie 2011 - 16:34

Ce dimensiuni are tava?
Foarte frumos arata!

Raspunde
Daniela 30 martie 2011 - 13:49

Buna Laura,
As vrea sa fac un tort rotund din aceasta prajitura. Intrebarea este daca o forma rotunda de 24 sau 26 cm, este mica? Multumesc.

Raspunde
1 2 3

Dă-i un răspuns lui Persida M Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.