Daca ieri v-am adus un tort de portocale minunat, facut cu gandul la cei dragi din familiile voastre, bolnavi de diabet, astazi va aduc o prajitura cu visine, la fel de gustoasa!!!
Sper din tot sufletul sa ajung sa pregatesc si cateva aperitive si mancaruri de dieta pana de Craciun, dar stiu ca le veti gasi foarte utile si daca vi le aduc la anu’ 😀
Ingrediente:
- 200-250 g visine fara samburi (compot sau congelate)
- 150 g unt
- 4 linguri fructoza
- 4 oua mari
- 120 ml lapte
- 180 g faina alba
- 100 g faina de secara
- 1/2 plic praf de copt (5 g)
- 2 linguri suc portocale sau lamaie
- 1 lingurita coaja de portocala rasa (optional)
Mod de preparare:
Punem prima data visinele la scurs, mai ales daca sunt din compot; daca sunt din congelator, le lasam la dezghetat, dar sa nu fie complet dezghetate!
In continuare, incingem cuptorul la 175 grade C (foc potrivit) si tapetam cu hartie de copt o forma de aprox. 25 x 35cm.
Pentru blat, amestecam bine cu mixerul untul si indulcitorul. Adaugam ouale, pe rand, si laptele caldut.
Separat, amestecam faina cu praful de copt, le cernem si le adaugam impreuna cu sucul si coaja rasa de portocala in aluat.
Turnam aluatul in forma si nivelam. Asezam visinele pe aluat, cat mai uniform, si introducem tava la cuptor pentru cca. 30 de minute. Puteti face testul scobitorii, daca vreti!
Cand e gata, scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit.
O feliem dupa plac, in bucati mai mari sau mai mici 🙂
Se poate pudra cu indulcitor praf.
E delicioasa!!!!!
Sfat: Puteti folosi, in loc de visine, caise sau piersici din compot.
6 comentarii
Bună seara! Îmi spuneți va rog cu ce înlocuiesc untul din aceasta rețetă. Multumesc
Untul se poate inlocui cu ulei de cocos, dar in cantitate mai mica, doar 100 g. Sau cu ulei de floarea soarelui ori de in. Si margarina e o varianta.
UNDE GASESC FAINA DE SECARA ? SE POATE PUNE FAINA ALBA ?
Anca, in mod normal, ar trebui sa gasesti in orice magazin mare, dar o poti inlocui cu faina alba fara nicio problema.
Te astept cu impresii 🙂
se pot face tot felul de prajituri si torturi cu zaharina lichida sau fructoza,eu am facut si cozonac!!ce nu pot face este bezeaua sau foi din bezea fiindca nu se usuca la copt,poate stie cineva vreo modalitate de a face bezea cu zaharina?
Marieta, aveam pe undeva reteta de bezea cu zaharina. Voi reveni cu ea cat de curand, multumesc de intrebare 🙂