Tort de portocale cu gris pentru diabetici

2 comentarii

Prieteni dragi, v-am promis niste retete dietetice, retete pentru diabetici in special, si iata ca ma tin de cuvant. Prima ar fi acest tort de portocale cu gris, foarte usor de facut si incredibil de gustos. Pe urmatoarea v-o prezint maine: Prajitura cu visine pentru diabetici 🙂

M-am gandit ca multora dintre voi v-ar prinde bine astfel de retete, mai ales acum in prag de sarbatori, cand toata familia se aduna la masa, iar unii din ai nostri dragi nu se pot bucura de torturi sau prajituri prea sofisticate.

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 75 ml suc proaspat stors de portocale (dintr-o portocala)
  • 4 oua
  • 100 g gem de caise pentru diabetici
  • 120 ml ulei
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 75 g faina
  • 225 g gris
  • 2 lingurite praf de copt
Sirop de portocale:
  • 200 ml suc proaspat stors de portocale (din 2 portocale)
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 50 g fructoza
  • 1/2 lingurita zaharina lichida

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 175 grade C (foc potrivit). Tapetati o forma cu diam. de 26 cm. cu hartie de copt.

Pentru blatul de portocale si gris, amestecati prima data faina cu praful de copt si cerneti-le impreuna; adaugati apoi grisul.

Separati ouale. Bateti galbenusurile cu dulceata de caise, uleiul, coaja si sucul de portocale. Adaugati amestecul de faina si gris. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si inglobati-le in compozitie.

Turnati aluatul in forma, nivelati-l si lasati prajitura la copt cca. 30-35 de minute. Scoateti prajitura de la cuptor si lasati-o sa se racoreasca.

Pentru siropul de portocale, amestecati fructoza cu zaharina, coaja si sucul de portocale. Lasati sa fiarba cca. 2 minute si apoi turnati siropul peste prajitura calda. Aveti rabdare, turnati putin cate putin, pana cand se absoarbe in totalitate.

Ornati cu bucatele de portocala si serviti (o puteti servi cu un pic de frisca batuta).

E minunata!!!!!!!

 

Sfat: Puteti transforma tortul in prajitura. Forma sa fie de aprox. 25 x 35cm.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

dorina 14 decembrie 2013 - 22:47

Multumesc din suflet pentru acest fel de retete !!!

Raspunde
ONESTA B 14 decembrie 2013 - 14:14

Perfect ptr diabetul meu :)) Multumesc ptr reteta , Laura !

Wk frumos si linistit !
Te imbratiseaza , Diana .

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.