Tort de portocale cu gris pentru diabetici

3 comentarii

[shashin type=”photo” id=”15786″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Prieteni dragi, v-am promis niste retete dietetice, retete pentru diabetici in special, si iata ca ma tin de cuvant. Prima ar fi acest tort de portocale cu gris, foarte usor de facut si incredibil de gustos. Pe urmatoarea v-o prezint maine 🙂

M-am gandit ca multora dintre voi v-ar prinde bine astfel de retete, mai ales acum in prag de sarbatori, cand toata familia se aduna la masa, iar unii din ai nostri dragi nu se pot bucura de torturi sau prajituri prea sofisticate.

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 75 ml. suc proaspat stors de portocale (dintr-o portocala)

– 4 oua

– 100 g. gem de caise pentru diabetici

– 120 ml. ulei

– 1 lingura coaja rasa de portocala

– 75 g. faina

– 225 g. gris

– 2 lingurite praf de copt

 

Sirop de portocale:

– 200 ml. suc proaspat stors de portocale (din 2 portocale)

– 1 lingura coaja rasa de portocala

– 50 g. fructoza

– 1/2 lingurita zaharina lichida

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 175 grade C (foc potrivit). Amestecati faina cu praful de copt si cerneti-le impreuna; adaugati grisul.

Separati ouale. Bateti galbenusurile cu dulceata de caise, uleiul, coaja si sucul de portocale. Adaugati amestecul de faina si gris. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si inglobati-le in compozitie.

Tapetati o forma cu diam. de 26 cm. cu hartie de copt; turnati aluatul si coaceti cca. 30-35 de minute. Scoateti prajitura de la cuptor si lasati-o sa se racoreasca.

Amestecati fructoza cu zaharina, coaja si sucul de portocale. Lasati sa fiarba cca. 2 minute si apoi turnati siropul peste prajitura calda. Aveti rabdare, turnati putin cate putin, pana cand se absoarbe in totalitate. Ornati cu bucatele de portocala si serviti (o puteti servi cu un pic de frisca batuta). E minunata!!!!!!!

[shashin type=”photo” id=”15787,15788,15789″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sfat: Puteti transforma tortul in prajitura. Forma sa fie de aprox. 25 x 35cm.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

dorina 14 decembrie 2013 - 22:47

Multumesc din suflet pentru acest fel de retete !!!

Raspunde
ONESTA B 14 decembrie 2013 - 14:14

Perfect ptr diabetul meu :)) Multumesc ptr reteta , Laura !

Wk frumos si linistit !
Te imbratiseaza , Diana .

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.