Prajitura cu nuci si migdale

7 comentarii

Dragilor, voi stiti prea bine cat de gustoase sint prajiturile de post pe care le am pe blog :P, si nu o spun cu infumurare ci pentru ca le-ati incercat de-atatea ori deja, asa ca sper ca si aceasta prajitura cu nuci si migdale, si placut aromata cu portocale si lamai, sa fie pe placul vostru!!!
La noi s-a bucurat de-un maaaare succes :))

Ingrediente:

– 100 g. nuci
– 100 g. migdale
– 200 g. coaja confiata de portocale si lamaie (sau din dulceata, cum am avut eu din frumoasa Grecie)
– 100 ml. apa
– 2 linguri miere
– 150 g. zahar
– 100 g. faina
– 30 g. cacao
– 1 esenta de rom (10 ml.)
– 1 plic zahar vanilat
– 50 g. margarina
– coaja de lamaie pentru ornat (sau zahar pudra)

Mod de preparare:
Se prajesc nucile si migdalele (puteti folosi numai nuci sau numai migdale) timp de cca. 10 minute la foc potrivit, in cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca. Se maruntesc la robotul de bucatarie si se rastoarna intr-un vas incapator. Se adauga cacaua, esenta de rom, portocalele si lamaile din dulceata sau confiate si se amesteca totul foarte bine.
Se fierbe apa cu mierea si zaharul pana se obtine un sirop; se toarna peste compozitia de migdale, nuci si arome. Se amesteca si se incorporeaza faina.
Se unge o tava (diam. de 24-26 cm.) cu margarina, se tapeteaza baza cu hartie de copt si se unge la randul ei cu margarina (impartiti cantitatea de margarina in doua, inca de la inceput). Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit (180 grade C) timp de 20-25 de minute.
Cand se raceste, se orneaza cu coaja rasa de lamaie sau se pudreaza cu zahar 🙂

Dulceata de lamai, absolut delicioasa!!!!!!!!!!!

Dulceata de portocale…langa cea de smochine, care m-a bantuit toata vara trecuta 😀

…si in sfarsit, prajitura 😛

Aromata si teribil de gustoasa!!!!!! :))

 

Sa o incercati si daca nu tineti post, caz in care puteti inlocui margarina cu unt 🙂
Sa aveti poooofta!!!!!!!!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

7 comentarii

Carmen Tobias 25 martie 2012 - 22:42

Trebuie sa incetez sa iti vizitez blogul noaptea! Imi faci mereu pofta de ceva bun! 🙂

Prajiturica asta pare dementiala!

Raspunde
Carol 24 martie 2012 - 00:01

Salut.
Am scris un mesaj si te-am intrebat cu ce poti inlocui portocalele si lamaile confiate. Te-ai suparat de l-ai sters?
Chiar imi erai tare draga.
🙁

Raspunde
Carol 23 martie 2012 - 21:20

Daca nu avem lamai sau portocale din dulceata confiata cu ce le inlocuim.
Trebuia sa invat sa fac si eu dulceata de smochine de la vecina mea din Athens…o maestra la dulceturi…

Felicitari.

Raspunde
Diverse 22 martie 2012 - 16:56

Arata fantastic! 🙂

Raspunde
Beth 21 martie 2012 - 19:17

Il est superbe ce gâteau en plus au chocolat quelle gourmandise!

Raspunde
ophelia1983 21 martie 2012 - 19:12

ce bine arataaaaaa! dar mie imi fac cu ochiul si borcanele de dulceata! “)

Raspunde
Any 21 martie 2012 - 17:23

Delicioasa trebuie sa fie, la cat de bine arata :)!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.