Dragilor, voi stiti prea bine cat de gustoase sint prajiturile de post pe care le am pe blog :P, si nu o spun cu infumurare ci pentru ca le-ati incercat de-atatea ori deja, asa ca sper ca si aceasta prajitura cu nuci si migdale, si placut aromata cu portocale si lamai, sa fie pe placul vostru!!!
La noi s-a bucurat de-un maaaare succes :))
Ingrediente:
– 100 g. nuci
– 100 g. migdale
– 200 g. coaja confiata de portocale si lamaie (sau din dulceata, cum am avut eu din frumoasa Grecie)
– 100 ml. apa
– 2 linguri miere
– 150 g. zahar
– 100 g. faina
– 30 g. cacao
– 1 esenta de rom (10 ml.)
– 1 plic zahar vanilat
– 50 g. margarina
– coaja de lamaie pentru ornat (sau zahar pudra)
Mod de preparare:
Se prajesc nucile si migdalele (puteti folosi numai nuci sau numai migdale) timp de cca. 10 minute la foc potrivit, in cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca. Se maruntesc la robotul de bucatarie si se rastoarna intr-un vas incapator. Se adauga cacaua, esenta de rom, portocalele si lamaile din dulceata sau confiate si se amesteca totul foarte bine.
Se fierbe apa cu mierea si zaharul pana se obtine un sirop; se toarna peste compozitia de migdale, nuci si arome. Se amesteca si se incorporeaza faina.
Se unge o tava (diam. de 24-26 cm.) cu margarina, se tapeteaza baza cu hartie de copt si se unge la randul ei cu margarina (impartiti cantitatea de margarina in doua, inca de la inceput). Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit (180 grade C) timp de 20-25 de minute.
Cand se raceste, se orneaza cu coaja rasa de lamaie sau se pudreaza cu zahar 🙂
Dulceata de lamai, absolut delicioasa!!!!!!!!!!!
Dulceata de portocale…langa cea de smochine, care m-a bantuit toata vara trecuta 😀
…si in sfarsit, prajitura 😛
Aromata si teribil de gustoasa!!!!!! :))
Sa o incercati si daca nu tineti post, caz in care puteti inlocui margarina cu unt 🙂
Sa aveti poooofta!!!!!!!!!!!!!
7 comentarii
Trebuie sa incetez sa iti vizitez blogul noaptea! Imi faci mereu pofta de ceva bun! 🙂
Prajiturica asta pare dementiala!
Salut.
Am scris un mesaj si te-am intrebat cu ce poti inlocui portocalele si lamaile confiate. Te-ai suparat de l-ai sters?
Chiar imi erai tare draga.
🙁
Daca nu avem lamai sau portocale din dulceata confiata cu ce le inlocuim.
Trebuia sa invat sa fac si eu dulceata de smochine de la vecina mea din Athens…o maestra la dulceturi…
Felicitari.
Arata fantastic! 🙂
Il est superbe ce gâteau en plus au chocolat quelle gourmandise!
ce bine arataaaaaa! dar mie imi fac cu ochiul si borcanele de dulceata! „)
Delicioasa trebuie sa fie, la cat de bine arata :)!