Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si nes

51 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16366″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Cine ar putea refuza o felie din aceasta minunata prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si nes, care pe langa faptul ca e rapida mai e si extrem de delicioasa??!!! Eu, una, niciodata :)))

Ingrediente:

Pentru blat:
– 4 albusuri
– 220 g zahar
– 250 g nuca de cocos

Pentru stratul de ciocolata:
– 2 linguri cacao
– 2 linguri zahar
– 1 lingura nes
– 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
– 2-3 linguri lapte

Pentru crema:
– 500 ml smantana pentru frisca
– 1 plic praf de budinca instant de vanilie, Creme-Ole (ce nu necesita fierbere)
– 2, 3 linguri zahar

Pentru decor:
– ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul pana rezulta o spuma tare si lucioasa.
Se pune nuca de cocos si se amesteca cu o paleta.
Punem compozitia la copt intr-o forma tapetata cu hartie de copt (aprox. 20 x 30cm.) la 160 grade (foc domol), pana se aureste deasupra, nu mai mult!!!
Lasam la racit, fara sa scoatem hartia de copt, fiindca blatul e foarte casant. Dupa ce se raceste, il rasturnam pe platoul de servit si scoatem cu mare grija hartia; incepem asamblarea prajiturii apoi.

Pentru stratul de ciocolata, punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie pana se omogenizeaza dupa care se pune imediat peste blatul racit.

Pentru crema de vanilie punem impreuna smantana cu praful si zaharul si mixam.
Crema rezultata se pune peste stratul de cioco.
Se rade deasupra ciocolata si gata 🙂
Se pune la frigider cateva ore apoi se taie dupa preferinta.

E cea mai reusita combinatie de gusturi: nuca de cocos, ciocolata si nessssssssss 😛

Sfat: Puteti folosi crema de vanilie facuta in casa in locul plicului cu budinca instant:

Crema de vanilie

Budinca de vanilie

 

Reteta de la Alis

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

51 comentarii

Yukina 20 septembrie 2015 - 12:21

am facut aceasta prajitura aseara .Mi a iesit aproape perfect dar nu ma asteptam sa am probleme la crema de vanile.Am folosit 500 ml frisca hulala si a iesit foarte tare de abia am intins o.Pacat de galbenusurile care raman,Ma gandeam sa fac crema de ciocolata din ele.Da ti si voi o idee cum sa fac

Raspunde
Mihaela 24 martie 2015 - 23:39

Daca totusi am dori sa insiropam blatul de nuca de cocos, ce ne-ati recomanda ?

Raspunde
Daniel 22 decembrie 2013 - 17:36

eu ca sa se tina blatul am pus si 50 de g de faina, in rest e perfecta prajitura!

Raspunde
Guest 13 august 2013 - 11:22

Buna, felicitari pt blog! e foarte buna prajitura, prima data am incercat acum vreo 2 ani si de atunci o pregatesc la orice ocazie. tuturor le place 🙂

Raspunde
Cristina Maria Sabau 15 februarie 2013 - 18:57

Salut Laura ,sunt o mare fana a ta , am gatit multe retete de ale tale si as mai vrea sa fac si aceasta prajitura pe maine pt niste musafiri …dar am putine emotii ..spune-mi te rog dimensiunile tavii in care ai copt blatul … nu as vrea sa-mi iasa pea subtinre si nici prea groasa … mersi!

Raspunde
Laura Sava 15 februarie 2013 - 23:54

Te pup, Cristina!!! Ma bucur mult de tot ca vrei sa o incerci. Iti vei impresiona cu siguranta prietenii 😉
Tava are, din cate-mi amintesc :P, aprox. 25/35cm.

Spor la treaba si pofta mare, mare!!!!!!!!!

Raspunde
Cristina Maria Sabau 10 aprilie 2013 - 12:45

asa e Laura, au fost impresionati toti, si musafirii si sotul 🙂 dar mi s-a sfarmat putin blatul si nu stiu unde am gresit … 🙁 dar in rest e super praji

Raspunde
Denisa Vieriu 18 decembrie 2012 - 15:55

Hmm..a iesit ca am citit comentariile 🙂 am folosit doar 300 ml frisca. Mai am insa niste probleme (am facaut-o deja de 2 ori si tot nu mi-a iesit perfect)

Crema cu ness…am urmat reteta intocmai si totusi a iesit mult prea tare asa ca am adaugat inca multa frisca ca sa o pot intinde.

Apoi, la blat inca nu m-am prins de secret: prima data a stat cam mult in cuptor si a iesit prea casant iar a 2 a oara cred ca era prea moale ca se cam descompunea 🙂 Am lasat 15 minute la 160 grade. Tu cat tii la cuptor? Ca aici probabil e secretul. Per ansamblu prajitura e foarte gustoasa dar vreau sa o fac mai “frumoasa” de asta nu renunt.

Raspunde
Denisa Vieriu 8 decembrie 2012 - 17:23

Deci, frisca lichida pe care am folosit-o eu la crema a fost exact atat
cat aveam nevoie pentru budinca instant – pe plic scrie 250 ml. dar eu
am pus parca un pic mai mult…vezi si tu ce consistenta are…si o lasi
exact asa cum iti place! 🙂
Oricum, nu mai mult de 300 ml.

Ar fi foarte bine sa corectezi in reteta cu cantitatea corecta. Nu toata lumea citeste comentariile si apoi nu le iese 🙂

Raspunde
Laura Sava 12 decembrie 2012 - 14:36

Deci tu imi spui asa, mai pe ocolite, ca nu ti-a iesit crema, asa e, Denisa?! 🙂
Imi poti impartasi ce nu iti iese, caci de-aia sint aici. Rezolvam intotdeauna micile inconveniente, impreuna.
Deci crema iese minunat si cu 500 ml. frisca si cu 300 ml. Cum spuneam, difera doar
un pic consistenta ei. Eu acum alte sfaturi nu iti pot da, pentru ca din pacate tu nu mi-ai oferit alte detalii. Dar iata Alin, din mesajul de mai jos, ce incantat este de reusita prajiturii, deci se poate 🙂

Si-apoi, sa stii ca nu e rau sa citesti comentariile. Multe ponturi folositoare se desprind din ele. Numai bine si mult spor in bucatarie!!!

Raspunde
Alin V. 2 noiembrie 2012 - 23:48

Genial de buna!:x Va spune un baiat care a incercat foarte multe prajituri in existenta lui de pana acum:D

Raspunde
Mariana 19 octombrie 2012 - 11:04

Am gasit intamplator reteta si cum astazi am o zi importanta in familie am incercat-o si eu aseara. Pentru blat mi s-a parut enorm de mult 300 g zahar si am pus doar 100 g si am facut bine pentru ca e ok! asa, nu ar fi fost nevoie de mai mult. In schimb de crema nu sunt prea incantata. Ce 300 sau 500 ml frisca lichida?! Cand am bagat mixerul s-a intarit totul instantaneu si am fost obligata sa mai adaug. Recunosc, nu sunt mare fan al budincilor la pachet si prin urmare nu le prea folosesc. M-am uitat insa pe instructiunile de pe ambalaj si acolo spunea 400 ml lapte rece. De aceea m-am gandit ca frisca ar trebui sa fie chiar mai multa. Dar prajitura a palcut tuturor: baiatului, sotului, colegilor. Data viitoare insa voi face o budinca de casa pe care s-a combin cu frisca si sper sa fie bine.
Si pentru ca asta mi-a placut am sa mai incerc si alte retete de la tine.
Pupici.

Raspunde
Allexa 11 septembrie 2012 - 01:45

am facut si eu reteta, mai demult, dupa instructiunile unei prietene, si a iesit exact un nimic, praf de cocos, pacat de ingrediente si timp, ma bucur ca v-a iesit voua:))

Raspunde
Simona Cristina 25 august 2012 - 14:47

felicitari ptr tot ce faci.

Raspunde
Anonymous 11 august 2012 - 16:06

am facut de nenumarate ori aceasta prajitura,dar nu ma satur niciodata.

Raspunde
Miahaela Rugu 18 decembrie 2011 - 12:10

Buna Laura,
m-am hotarat sa iti scriu si eu dupa ce mi-am umplut agenda cu retetele tale minunate.Am o mica nelamurire, as vrea sa fac pt Craciun prajiturica asta, dar ma tem de blat…..cam cat trebuie tinut la cuptor?
Sarbatori dulci si fericite! Pup!

Raspunde
maria pintilie 7 septembrie 2011 - 12:27

Am facut astazi aceasta minunata prajitura,adevarat delicioasa,iti multumesc draga Laura,sunt absolut fermecata de toate retetele tale,le-as da curs la toate,una mai grozava ca alta,am facut-o tot azi si pe cea turnata cu mere,super!!!!!!!!
cu multumiri
Maria

Raspunde
Anonymous 24 august 2011 - 21:30

sunt noua pe aici dar dupa ingrediente trebuie sa fie o prajitura super insa am o nelamurire …la ingrediente nu ai scris smantana si la crema de vanilie am vazut ca scrie ca se foloseste

Raspunde
Anonymous 4 august 2011 - 15:55

La blat nu se pune praf de copt?

Raspunde
any 17 iulie 2011 - 00:12

Am facut azi aceasta prajitura dar mai simpla doar blat si ciocolata (budinca nu-mi place)pur si simplu se topeste in gura!!!!!!!!!!!!!!!esti MINUNATA combinatia cioco cocos nu are egal,by!

Raspunde
Catalina 12 iulie 2011 - 16:19

Buna Laura,

Te urmaresc de mult, dar azi am incercat pentru prima data una din retetele tale, aceasta minunata prajitura cu cocos, ciocolata si nes. Trebuie sa recunosc ca am fost sceptica la inceput si am avut si mari emotii cu blatul, dar din fericire, mi-a iesit super. Iar gustul…nici nu am cuvinte sa descriu. Acum de abia il astept pe logodnicul meu sa vina acasa sa guste….hihi!

Raspunde
Anonymous 29 iunie 2011 - 16:40

Felicitari pt tot ceea ce faci !!!
Eu sunt cel mai mare FAN al tau:)
o mare rugaminte…poti te rog sa scrii si dimensiunile la tavi la toate retetele :))…ca el o dau in bara…tot mai des.
Asa prajituri extraordinare nu am papat de-un car de ani …
Si se pare ca stau tot mai mult prin bucatarie, lucru ce-i imbucura pe ai mei.
Multi pupici !!!

Raspunde
Alina 28 iunie 2011 - 12:01

Ce bine arataa:X

Raspunde
silvia 8 iunie 2011 - 13:53

buna laura,superrrrrrrrrr prajitura am facut-o si eu si mi-a iesit excelent succes in continuare si iti multumim pt sfaturi,tine-o tot asa pupici din italia.

Raspunde
Anonymous 7 iunie 2011 - 13:26

la blat nu se pune praf de copt deloc?

Raspunde
felicia (mangalia) 1 iunie 2011 - 21:40

Am facut astazi prajitura,a iesit deosebit de buna.(eu nu am gasit creme ole si am luat crema ptr. cremsnit tot de la dr. … ma repet a iesit superrrrrrrrr!!!!!!).Multumim Laura!!!!!!!!

0

Raspunde
vera 5 mai 2011 - 13:41

Foarte buna prajiturica Am facut-o de Paste si am dat gata toti invitatii, este ceva mai deosebit fara cocarimea de zi cu zi

Raspunde
Dariana 1 mai 2011 - 20:49

Draga Laura, am facut si eu prajitura asta dar cred ca lipseste ceva din blat pentru ca nu se tine laolalta , se sfarama.Gustul este minunat dar tinuta nu. Oare ce lipseste din blat? Sau e prea mult cocos? Am mai incercat si alte retete de ale tale, si mi-au reusit, cum ar fi caraibiana cu rom .Succes in continuare!

Raspunde
Cristina Ioana 24 aprilie 2011 - 18:02

am facut si eu prajiturica asta pt paste..e ff buna…e preferata mea..ms pt reteta :*:*:*

Raspunde
cutiutacubijuterii 22 aprilie 2011 - 20:26

inca o praji incercata….chiar pentru Pasti….am si gustat o….e delicioasa, felicitari inca o data

Raspunde
Poke 20 aprilie 2011 - 21:02

Buna Laura, tocmai am terminat prajitura si vreau sa spun ca a iesit delicioasa…Eu am inlocuit Creme Ole cu o Crema pentru prajituri tot de la Dr oetker( instant)
Pentru Anonima de 14 ani, in reteta se cere frisca lichida , adica smantana pentru frisca(cea cu peste 30% grasime)…Bafta!
Pupici Laura si multumim….

Raspunde
Anonymous 17 aprilie 2011 - 19:44

Buna la crema de vanilie scrie smantana si la imgrediente eu nu vad smantana imi spui si mie te rog cata smantana sa pun :D…te rog>:D< k vreau sa-i fac mamei o prejitura si am doar 14 ani si imi trebuie ingredientele la fix ca sa iasa bine:D
MS:*

Raspunde
Mirabela 10 aprilie 2011 - 09:06

Am facut aceasta prajitura ieri si a iesit foarte buna dar am gresit pentru ca am avut ghinionul de a mi se strica mixerul si nu am mai batut suficient de mult zaharul cu albusurile si nu sa topit in intregime zaharul iar cand mananci mai simti cate un bob de zahar :)) dar asta nu e o problema, la crema de ciocolata am facut cantitate dubla pentru ca mi s-a parut cam putina cioco;) si la frisca lichida cu budinca la inceput mi-sa intarit de nu mai putem nici sa misc o lingura acolo dar am rezolvato rapid cu lapte respectiv am adaugat lapte pana am considerat eu ca are consistenta potrivita si a iesit o prajitura minunata.

Raspunde
Anonymous 25 decembrie 2010 - 00:44

Buuna! Am facut si eu rpajitura asta si nu mi+a iesit blatul asa ca la tine cu toate ca am urmat pasi…pur si simplu cand tai prajitura curge nuca de cocos…si nu se prea poate taia…in fine, in schimb am facut prajitura bounty si a iesit grozav!

Raspunde
Anonymous 18 decembrie 2010 - 22:24

Cristina…

Recent am descoperit acest blog, tot cautand printre prajiturile tale ceva bun , simplu si repede de facut am descoperit aceasta prajitura, azi m-am decis sa incerc ( fac prajituri , dar nu cu prea multe ingrediente ca ma incurc in stiinta, nu sunt asa experta ca si mama), vreau sa iti spun ca a iesit o minunatie, am avut ceva emotii la blat si la glazura de ciocolata, dar este divinaaaa, multumim pentru aceste retete delicioase. Nota 20 de la mine cu felicitari. Sarbatori fericite!!!

Raspunde
Chriss 4 octombrie 2010 - 22:55

Buna Laura! First… permite-mi sa te felicit pentru prajiturile minunate pe care le faci(eu inca nu am ajuns sa fac din retetele tale pentru ca abia am descoperit blogul tau insa o sa prestez cat de curand ca se apropie ziua mea si ..e musai)
Second….ma bucur ca te-am descoperit .Am si eu ceva “vechime” la bucatareala dar vad ca niciodata nu e de ajuns si mereu avem de invatat.
O sa te urmaresc caci imi place la nebunie ceea ce faci.
Eu ador sa fac dulciuri si ma bucur enorm cand sunt reusite si mai ales apreciate .
Iti doresc toate cele bune, mult spor in tot ce faci si sa ne auzim cu bine.

Raspunde
Diana 4 septembrie 2010 - 16:57

Buna Laura!Prajitura ta arata grozav.Astazi am pus-o in practica. Singura problema e ca am folosit budinca de vanilie de la Dr. Oetker si se simte foarte tare gustul de budinca in crema(ca un praf). Ma mir cum de spui ca la tine nu ai avut o asemenea problema.

Raspunde
Laura 15 aprilie 2010 - 21:12

Esti o draguta si te pup dulce pentru mesajul frumos 🙂
Sint magulita de atentia pe care tu si colega ta (s-o pupi din partea mea :P) mi-o acordati. Ma bucura foarte tare faptul ca vrei sa te transformi intr-o super-bucatareasa 😛
Sa fii sigura ca iti voi fi alaturi in minunata calatorie in jurul bunatatilor, hi, hi…

P.S. Data viitoare va trebui sa-i faci tu colegei tale o surpriza dulce 😛

Raspunde
Anonymous 15 aprilie 2010 - 21:05

Draga Laura,

Din intamplare am aflat de blogul tau caci am gustat o prajitura pe care a facut-o o colega de servici,bineinteles dupa reteta ta.Mai precis prajitura este “Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema”.Vreau sa te felicit pentru blog cat si pentru retete.Prajitura a fost extraordinara asa incat o sa incep sa fiu si eu gospodina si fac aceasta prajitura.
Iti doresc succes in tot ce faci si iti multimim pentru sfaturile.

Raspunde
Laura 24 august 2009 - 20:42

Esti o scumpa, Alina!!!!!!!!!!!!! 🙂
Ce mult ma bucur ca ti-a reusit si ca nu te-ai suparat pe mine 🙂
Te puuup!!!

Raspunde
alina 24 august 2009 - 16:45

Buna si multumesc pt raspuns.Da asa am facut si mi-a iesit.Foarte buna Pupici si tie.

Raspunde
Laura 7 iulie 2009 - 14:31

Cris, ma bucur mult ca ai incercat inca o “preferata” de-a mea 😛
Eu am facut de cateva ori si nu am sesizat deloc gustul prafului de budinca…ai folosit praf instant sau de budinca?
Oricum, sint fericita ca ti-a placut! 🙂 Te puuup!!!

Raspunde
Laura 7 iulie 2009 - 14:25

Vai, Alina, mi-e groaza cand vad data la care mi-ai trimis mesajul…imi pare tare rau pentru raspunsul intarziat!!!
Sper sa fi facut exact asa cum ai scris, caci asa era corect 🙂
Sa-mi dai de veste daca ti-a placut!
Pupici!!!

Raspunde
cris 12 iunie 2009 - 19:48

ciao.am facut si aceasta prajitura.e super buna.multumesc de reteta.o intrebare:e adevarat ca se simte putin budinca in frisca?la mine se simte.

Raspunde
alina 11 ianuarie 2009 - 13:23

Buna.Ti-am mai scris o data dar nu stiu daca a ajuns la tine ms.asa ca scuza-ma dar nu am mai trimis pana acum.Poti sa-mi spui cand se scoate hartia de pe blat?Cand se raceste si apoi punem cioco si crema?mersi mult.

Raspunde
Laura 10 iunie 2008 - 09:27

…si in sfarsit ajung sa iti raspund, draga mea Edith 🙂
Milioane de scuze pentru intarziere!!!
Vezi de ce nu-mi pun eu, ca si voi, fetelor, casuta de mesaje…ca v-as raspunde probabil o data pe an!!! 😀

Na, si acum sa ne ocupam de treburi serioase, cu speranta ca nu te-ai suparat pe mine 🙂
Deci, frisca lichida pe care am folosit-o eu la crema a fost exact atat cat aveam nevoie pentru budinca instant – pe plic scrie 250 ml. dar eu am pus parca un pic mai mult…vezi si tu ce consistenta are…si o lasi exact asa cum iti place! 🙂
Oricum, nu mai mult de 300 ml.
Budinca instant pe care-am folosit-o eu e de la Dr.Oetker, de vanilie (mai e si de cioco)…si e chiar gustoasa!
Se face “instant” 😀 …rupi plicul, rastorni praful intr-un bol, adaugi frisca lichida si bati cu mixeru’ intreaga compozitie cam 1 minut…si e gata!!! :))
Sper sa mai vrei s-o faci fiindca e una dintre cele mai delicioase prajituri pe care le-am mancat vreodata!
Te pup muuuult, muuuult, muuuult de tot!!!

Raspunde
Edith 27 mai 2008 - 10:17

hi hi, uite ca nu scapi de mine:D
Scumpa, zi-mi si mie care e aia budinca instant? Cum se numeste? Ca io o stiu doar pe aia de se fierbe…
Ai pus-o praf? Sau ai preparat-o?
Gata acu’ chiar ca ai scapat! 🙂

Raspunde
Edith 27 mai 2008 - 10:00

Stai ca am mai vazut ceva… 2 cutii de frisca… de 200g? 🙂
Gata! Acu’ chiar ca scapi de mine :))
(pana la urmatoarea nedumerire, ce credeai?? :)) )

Raspunde
Edith 27 mai 2008 - 09:55

Tava asa am, restul sa vedem.
Doamne-ajuta! 😛
Sa vad cand ma incumet sa o fac :))
Mercik!

Raspunde
Laura 27 mai 2008 - 01:00

:))) …stiu, stiu ca si tu esti fan nuca de cocos! 😛

…si acum, le iau pe rand:
– tava e aceeasi pe care o folosesc la toate prajiturile mele si are cam 35 cm. lungime si 23 cm. latime.
– am folosit frisca lichida Hulala
– nu stiu cat o fi insemnat la Alis “putin lapte” :)) …dar eu si aici am pus tot frisca lichida…sa fi fost vreo 2…poate chiar 3 linguri, nu stiu sigur fiindca eu la “stratul” de cioco am dublat ingredientele 😛
In orice caz sa nu rezulte o crema prea curgatoare…

De-abia astept s-o faci 🙂 …parca te si vad cum imi scrii ca nu te-ai putut opri din mancat :))
Puuuup!

Raspunde
Edith 26 mai 2008 - 20:50

Super! Io mor dupa cocos! Spune-mi te rog ce dimensiune a avut tava ta? Si ce fel de smantana ai folosit?
Si inca una si te las: la crema de cioco: putin lapte ce inseamna? 😀
1 lingura, 2? Plizzz ajuta o nestiutoare… 🙂
Mercik!
Poop!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.