Lemon squares

18 comentarii


Aceste prajiturele cu lamaie, numite atat de refreshing Lemon squares :P, sint asa cum spuneam: gustoase-foc si racoritoare!!!!!!!!

Blatul:

– 250 g. unt

– 125 g. zahar pudra

– un varf de sare

– 200 g. faina

– 200 g. alune

 

Crema:

– 300 g. zahar

– coaja rasa si zeama de la 3 lamai

– 4 linguri faina

– 4 oua intregi

 

Mod de preparare:

Se mixeaza untul cu zaharul pudra, sarea,  400 g. faina (sau 200 g. faina + 200 g. alune)

Blatul se intinde in tava cu mana. Se pune tava la cuptor la 180-200 grade C. pt 16 minute.

In acest timp se pun in mixer zaharul coaja rasa si zeama de la cele 3 lamai, faina si ouale intregi. Totul se mixeaza si se varsa peste aluatul rumenit scos din cuptor. Se repune 16 minute la cuptor.
Se scoate si se pudreaza imediat cu zahar pudra.
Super-simplu!!! 🙂

Si o ultima poza cu patratelele pe care eu le-am transformat in triunghiuri :))

P.S. La blat puteti schimba proportia, adica puteti folosi 200 g. faina si 200 g. alune (dar puteti pune orice altceva:nuci, migdale…). In total, intre faina si alune trebuie sa fie 400 grame.

Reteta de la Stella

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

18 comentarii

Viorica 1 ianuarie 2014 - 15:15

Mie,prajitura mi-a iesit amara,din cauza coajei de lamaie.Cum sa fac sa nu se intample asta? Mersi frumos.

Raspunde
Adina Roşca 7 ianuarie 2014 - 14:56

cred ca ai ras si partea alba din coaja..

Raspunde
alexandra 24 februarie 2013 - 21:45

Cred ca mi-a iesit ceva…e la cuptor acum:) si sper sa imi iasa, sa pot spune si eu cat de delicioasa este!:)) Iti multumesc, Laura pentru retetele magnifice, e a 3-a pe care o incerc, dar sunt incepatoare:D Pupici!

Raspunde
alexandra 24 februarie 2013 - 21:11

eu am o nelamurire…cum iese un blat din unt, faina,zahar pudra si un praf de sare? nu e nimic legat…..

Raspunde
Geanina 22 decembrie 2012 - 15:16

Eu am 13 ani si am reusit sa fac prajitura aceasta ! e chiar super si foarte simplu ! Multumesc mult

Raspunde
Laura Simion 4 decembrie 2012 - 18:01

Am facut si eu lemon/triunghiuri si au iesit delicioase, multumesc pt reteta!

Raspunde
Raluca 27 martie 2012 - 13:23

Buna, tocmai am descoperit blog-ul tau si am descoperit o gramada de retete pe care vreau sa le incerc. O idee care mi-a venit acum: daca pregatesc triunghiurile de lamaie fara blat? 😀 Ai incercat vreodata?

Raspunde
Stan 10 aprilie 2011 - 18:19

Tocmai am facut “orange squares” :d! Sincer, imi plac mai mult decat cele cu lamaie; nu sunt la fel de racoritoare, insa sunt la fel de gustoase!

Raspunde
Laura 7 aprilie 2011 - 12:18

Cristina, si anonim, mii de scuze, fetelor!!!!!!!!!!!
E foarte important acest “mic” detaliu, cel al dimensiunii tavii, stiu foarte bine…caci si eu am patit-o 😛
Deci, tava trebuie sa fie una mai mica, de cca. 22/22 cm (a mea asa e, un patrat)
Pupici multi amandurora si spor la copt!!! :))

Raspunde
Anonymous 7 aprilie 2011 - 11:52

as vrea sa fac si minunea asta azi sau maine. ce dimensiuni trebuie sa aiba tava ?
merci mult

Raspunde
Cristina 6 aprilie 2011 - 15:55

Ufff,eu si eterna mea intrebare:ce dimensiuni are tava?iarta-ma ca te tot bat la cap,dar am patit-o cu ‘Rudy”:)))))) ,de mi-a iesit jumatate de tava(eram asa entuziasmata de praji,incat nu am observat cat de mare trebuia sa fie tava ,hihi:P
inca o data multumesc ca mi-ai inspirat placerea asta nebuna de a gati si in acelasi timp,de a-i bucura si pe altii!!!

Raspunde
Anastasia 13 aprilie 2010 - 19:28

cred ca este ideala pentru caldurile care urmeaza :))

Raspunde
Laura 10 iunie 2008 - 09:38

Marcela, daca spui ca esti fan lamaie, inseamna ca va fi pe gustul tau :)) …eu n-am prea facut pana acum dulciuri cu lamaie dar acum, dupa checul de lamaie si praji asta, m-am reprofilat 😛
Daca nu iti place ca blatul sa fie crocant, poti lasa la blat doar faina…
Te puuuup!!!

Raspunde
Laura 10 iunie 2008 - 09:36

Mirelush drag, am vazut-o, am vazut-o!!! :)) …dar n-am avut eu timp sa vin sa te felicit, caci ti-a iesit minunat, ce tot spui acolo?! 😛
Te pup si ma bucur ca ai mai incercat inca o reteta de le mine! 🙂

Raspunde
Marcela S. 4 iunie 2008 - 19:15

Prajiturica asta e un lucru sigur pe lista mea de “to do things” pt. weekendul urmator.Simpla si cu LAMAIE! Iubesc lamaile si prajiturile cu lamaie! Te pup si iti multumesc de reteta!

Raspunde
Mirela 27 mai 2008 - 14:54

Laura, am reusit sa o fac si eu. Bineinteles ca nu arata ca a ta. Poate trebuia sa o las mai mult in cuptor, dar si asa am lasat-o cate 20 de minute de fiecare data. Eu nu am cuptor electric si la retetele astea cu o anumita temperatura si un anumit timp nu mai stiu cum sa procedez. Oricum, o sa vezi ce am facut eu maine.

Raspunde
Laura 27 mai 2008 - 00:35

Draga de tine!!! 🙂 …eu tot la extreme 😀 -ba nu dau cu zilele pe-aici ba va ametesc cu o mie de retete noi… off, nicicum nu-i bine! 😛

La prajitura asta e fain ca fiecare poate jongla cu ingredientele preferate…ma refer la blat…
Si eu data viitoare am sa folosesc la blat numai faina sau poate si un pic de fistic, care mie-mi place la nebunie… si mi se pare mie ca merge struna cu aroma de lamaie :))

Raspunde
Edith 26 mai 2008 - 20:44

Lauricaaa ce bine arata!! M-ai innebunit tu cu atatea dulciuri!! Nici nu stiu la care sa ma uit mai intai 😉
Superbe! (si cred ca si taaare buuune)

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.