
A iesit atat de buna, cum ne place noua: insiropata si aromata! 🙂
Ingrediente:
Pentru prajitura:
- 6 oua
-
180 g zahar tos
-
250 g migdale macinate
-
coaja rasa de la 2 portocale
-
sucul de la 1 portocala
Pentru sirop:
- coaja rasa de la 3 portocale (mici)
- 200 ml suc proaspat de portocale
- 1 lingura miere
- 100 g zahar tos
- 50 g migdale, rumenite si zdrobite
Mod de preparare:
Pregatiti ingredientele pentru blat:
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C (foc potrivit). Tapetati cu hartie de copt o forma rotunda (diametru de 23-24 cm), cu marginile detasabile.
Frecati galbenusurile cu zaharul timp de 3 minute, cu mixerul, pana cand amestecul se deschide la culoare. Eu le-am facut spuma la robot:



Bateti albusurile spuma. Cu ajutorul unei linguri mari si a miscarilor de jos in sus, ca si la pandispan, amestecati mai intai o treime din spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri.

Turnati compozitia in forma:
Dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.
Pregatiti ingredientele pentru sirop: rumeniti migdalele, stoarceti portocalele si radeti-le coaja:
…aici toate, langa restul ingredientelor pentru sirop:

Adaugati migdalele:

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul:
Serviti imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece si mai bine insiropata!
Sectiune:

Cea mai faina prajitura cu portocale!!! 🙂
Bine de stiut: prajitura poate fi si congelata. Dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 2 luni.
Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.
8 comentarii
Am facut prajitura in week-end si a fost fooooarte buna. Multumesc Laura pt reteta.
Ideea e super si prajitura foarte buna. Mi s-a parut prea dulce, de aceea voi adauga doar 1/2 din cantitatea de zahar cand o fac din nou. Multumesc
oare o fi buna ?
Gia, ce mult imi place cum ai zis… despre migdale si portocale… 🙂 …doar tu esti fata cu portocale 😛
Asa si este… si mie-mi plac foarte mult! …si in prajitura asta, combinatia celor doua a fost chiar fost magica!
multumesc 🙂 portocalele si migdalele sunt cele mai frumoase si magice lucruri din lume 🙂
http://www.fatacuportocale.wordpress.com
…ei, vezi cum te ajut eu pe tine sa te vitaminizezi! :)))
…si cu ocazia asta, incerci si prajitura, ca-i super-aromata si buna! 🙂
…sau prima e inghetata?! 😛
Wow, Laura! Ce bine arată! De când caut o prăjitură fără gluten. Abia aştept să o prepar. Îmi plac foarte mult prăjiturile cu portocale. O întrebare. Cu ce pot înlocui migdalele pentru cei alergici? Mulțumesc. 🌹
Laura, vezi ce-mi faci?!?!!? Acum trebuie sa ma duc eu sa-mi cumpar o lada cu portocale.