Prajitura cu migdale si portocale

7 comentarii
Pentru ca am primit, acum cateva zile, o lada maaaare cu portocale de la niste prieteni, si pentru ca ne-am saturat de atata suc si boost de vitamine 😀 , am pus in aplicare cateva retete ce contin portocale, printre care si aceasta prajitura cu migdale si portocale.
A iesit atat de buna, cum ne place noua: insiropata si aromata! 🙂

 

E o prajitura fara faina, ce sper sa le fie de folos si celor cu intoleranta la gluten! Iar aici mai am ceva in sensul asta, un Cheesecake cu ciocolata fara faina si fara zahar, pe care il puteti incerca oricand!

 

Ingrediente:
Pentru prajitura:
– 6 oua
– 180 g zahar tos
– 250 g migdale macinate
– coaja rasa de la 2 portocale
– sucul de la 1 portocala

 

Pentru sirop:
– coaja rasa de la 3 portocale
– 200 ml suc proaspat de portocale
– 1 lingura miere
– 100 g zahar tos
– 50 g migdale, rumenite si zdrobite

 

Mod de preparare:

Pregatiti ingredientele pentru blat:

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C (foc potrivit). Tapetati cu hartie decopt o forma rotunda (diametru de 23-24 cm), cu marginile detasabile.

Frecati galbenusurile cu zaharul timp de 3 minute, cu mixerul, pana cand amestecul se deschide la culoare. Eu le-am facut spuma la robot:

 Incorporati migdalele macinate (nu foarte fin):

 Apoi sucul si coaja de portocala:

Bateti albusurile spuma. Cu ajutorul unei linguri mari si a miscarilor de jos in sus, ca si la pandispan, amestecati mai intai o treime din spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri.

Dupa aceea, procedati asemanator cu albusul ramas:

Turnati compozitia in forma:

Dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.

Desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic:

 

 

Pregatiti ingredientele pentru sirop: rumeniti migdalele, stoarceti portocalele si radeti-le coaja 🙂

…aici toate, langa restul ingredientelor pentru sirop:

 Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.
Adaugati migdalele:

Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul:

Serviti imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece si mai bine insiropata!
Sectiune:

Cea mai faina prajitura cu portocale!!! 🙂

Bine de stiut: prajitura poate fi si congelata. Dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni.
Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

7 comentarii

georgette 4 februarie 2013 - 22:56

Am facut prajitura in week-end si a fost fooooarte buna. Multumesc Laura pt reteta.

Raspunde
Christina 29 decembrie 2012 - 21:57

Ideea e super si prajitura foarte buna. Mi s-a parut prea dulce, de aceea voi adauga doar 1/2 din cantitatea de zahar cand o fac din nou. Multumesc

Raspunde
Anonymous 1 februarie 2011 - 18:24

oare o fi buna ?

Raspunde
Laura 22 martie 2008 - 12:16

Gia, ce mult imi place cum ai zis… despre migdale si portocale… 🙂 …doar tu esti fata cu portocale 😛

Asa si este… si mie-mi plac foarte mult! …si in prajitura asta, combinatia celor doua a fost chiar fost magica!

Raspunde
Gia 22 martie 2008 - 02:52

multumesc 🙂 portocalele si migdalele sunt cele mai frumoase si magice lucruri din lume 🙂

http://www.fatacuportocale.wordpress.com

Raspunde
laura 12 februarie 2008 - 00:38

…ei, vezi cum te ajut eu pe tine sa te vitaminizezi! :)))
…si cu ocazia asta, incerci si prajitura, ca-i super-aromata si buna! 🙂
…sau prima e inghetata?! 😛

Raspunde
Ginette 11 februarie 2008 - 22:26

Laura, vezi ce-mi faci?!?!!? Acum trebuie sa ma duc eu sa-mi cumpar o lada cu portocale.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.