
Ingrediente pentru 4 portii:
- 6 portocale
- 3 galbenusuri
- 120 g zahar
- 200 ml smantana pentru frisca (minim 30 % grasime)
- menta pentru ornat sau ciocolata rasa
Sfat: daca nimeriti niste portocale mai acre, adaugati mai mult zahar (dupa gust). Iar pentru un plus de aroma, puteti pune un pic de lichior de portocale in compozitie (Grand Marnier).
Mod de preparare:
Scoateti pulpa:
Pastrati sucul intr-un pahar:

Amestecati inauntru si coaja rasa de portocala:
Separat, bateti frisca, nu foarte tare (nu ca pentru ornat) si amestecati-o impreuna cu crema:


Pentru ca portocalele sa aiba stabilitate, puteti sa le taiati putin la baza.
Dati apoi la congelator pentru minim 4 ore.
Inghetata se aranjeaza cu capacelele de portocala langa si se serveste. Eu ornat „cupele” cu putina frisca batuta cu zahar vanilat si am ras ciocolata deasupra:
Asa arata sectiunea 🙂
O inghetata cu gust intens de portocale!!!
Sunt sigura ca o sa va placa!!
10 comentarii
Buna Laura. Am 17 ani si iubesc blogul tau! Este fantastic. Ai niste retete minunate si apreciez cel mai mult la tine designul pe care il au platorurile tale si toata dragostea cu care vorbesti despre familia ta. Felicitari !
acum vin portocalele am sa incerc si eu
mmm…am sa incerc si eu sa fac inghetata cu portocale,arata superb…iar gustul trebuie sa fie pe masura…:)))
Imi plac portocalele…imi place inghetata,deci m-a dat peste cap reteta ta!
Bravo,faina prezentarea!
Mersi fain, Happy! 🙂
De mult voiam sa pun in practica reteta asta… ce e intr-adevar cool …si la propriu si la figurat! 😛
Cool, si la propriu si la figurat!
…uite, Ginuca a anticipat raspunsul meu! :))
Pupici, Ginette! Ma bucur ca iti place si reteta asta! 🙂
Amalia, te pup draguto, bine ai venit la mine pe blog! 🙂
Poti sa incerci linistita inghetata, ca nu face deloc ace de gheata.
E chiar cremoasa…si atat de fina!!!
Excelenta reteta, nu stiu unde le gasesti, dar ai numai retete minunate. Cred ca nu se formeaza ace de gheata, frisca le tine in frau, nu?
Super arata Laura, vreau sate intreb daca se formeaza ace de gheata, as incerca si eu reteta asta.