Inghetata de portocale

10 comentarii
Inghetata de portocale pe care v-o arat acum e incredibila!!!! Nu e doar de mare efect, ci si super delicioasa!
„Cupele” sunt foarte originale, din portocale proaspete golite de miez, iar asta parca le face si mai apetisante! 🙂
Aici: Inghetata de mere, aveti o varianta asemanatoare, cu „boluri” din jumatati de mere!

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 6 portocale
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca (minim 30 % grasime)
  • menta pentru ornat sau ciocolata rasa

 

Sfat: daca nimeriti niste portocale mai acre, adaugati mai mult zahar (dupa gust).

 

Mod de preparare:

Spalati portocalele. De la 4 dintre ele, taiati capacelul:

Scoateti pulpa:

Pastrati sucul:

Puneti cojile in congelator.
Din restul de portocale, radeti coaja si stoarceti sucul.
In continuare, bateti galbenusurile in bain-marie cu zahar si suc de portocala, pana ce se transforma intr-o crema usoara. Luati castronul din baia de apa fierbinte si asezati-l pe gheata, pentru a se raci rapid; bateti apoi in crema pana ce se raceste:

Amestecati inauntru si coaja rasa:

Separat, bateti frisca si amestecati-o impreuna cu crema:

Umpleti cu aceasta compozitie cojile de portocala:

Dati apoi la congelator pentru minim 4 ore.

Inghetata se aranjeaza cu capacelele de portocala langa si se serveste:

Asa arata sectiunea 🙂

 

Pozele vechi 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

10 comentarii

Mihaela 3 noiembrie 2012 - 21:23

Buna Laura. Am 17 ani si iubesc blogul tau! Este fantastic. Ai niste retete minunate si apreciez cel mai mult la tine designul pe care il au platorurile tale si toata dragostea cu care vorbesti despre familia ta. Felicitari !

Raspunde
aurelia 16 octombrie 2012 - 00:14

acum vin portocalele am sa incerc si eu

Raspunde
milli 2 iunie 2011 - 23:57

mmm…am sa incerc si eu sa fac inghetata cu portocale,arata superb…iar gustul trebuie sa fie pe masura…:)))

Raspunde
Evelina 8 septembrie 2010 - 15:56

Imi plac portocalele…imi place inghetata,deci m-a dat peste cap reteta ta!
Bravo,faina prezentarea!

Raspunde
laura 13 februarie 2008 - 16:27

Mersi fain, Happy! 🙂
De mult voiam sa pun in practica reteta asta… ce e intr-adevar cool …si la propriu si la figurat! 😛

Raspunde
Happy 12 februarie 2008 - 22:47

Cool, si la propriu si la figurat!

Raspunde
laura 12 februarie 2008 - 00:30

…uite, Ginuca a anticipat raspunsul meu! :))
Pupici, Ginette! Ma bucur ca iti place si reteta asta! 🙂

Raspunde
laura 12 februarie 2008 - 00:28

Amalia, te pup draguto, bine ai venit la mine pe blog! 🙂
Poti sa incerci linistita inghetata, ca nu face deloc ace de gheata.
E chiar cremoasa…si atat de fina!!!

Raspunde
Ginette 11 februarie 2008 - 22:25

Excelenta reteta, nu stiu unde le gasesti, dar ai numai retete minunate. Cred ca nu se formeaza ace de gheata, frisca le tine in frau, nu?

Raspunde
Amalia 11 februarie 2008 - 15:46

Super arata Laura, vreau sate intreb daca se formeaza ace de gheata, as incerca si eu reteta asta.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.