Prajitura cu cacao si piure de mere

5 comentarii

V-am avertizat ca voi lua cu asalt retetele care contin piure de mere 😀 , iar prima dintre ele este, iata, aceasta prajitura cu cacao si piure de mere, pe care am vazut-o pe blogul lui Annette. M-a atras in primul rand ideea de prajitura fara grasime -nu contine nici unt si nici ulei-, dar si faptul ca parea atat de accesibila. Intuitia mea s-a dovedit a fi corecta, e o prajitura rapida, usor de facut…si usor de mancat 🙂

Urmatoarea reteta cu acest minunat piure de mere sau applesauce, cum zic americanii, va fi una fara oua!!!

 

Ingrediente:

  • 125 g faina
  • 50 g cacao
  • un varf de cutit sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar brun
  • 80 ml lapte
  • 2 oua
  • 255 g piure de mere

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se unge cu putin ulei o forma de copt de cca. 20 x 30cm. Se presara, cat mai uniform, cu nuca de cocos (2 linguri).

Cerneti intr-un bol faina, cacaua, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt.

Intr-un alt bol, bateti ouale cu zaharul pentru aprox. 1 minut. Adaugati laptele si piureul de mere si amestecati bine.

Turnati amestecul uscat peste compozitia de oua si amestecati pana se incorporeaza (cu mixerul, la viteza mica sau cu o spatula). Nu insistati cu batutul!

Compozitia rezultata se toarna in tava pregatita si se niveleaza. Se da la cuptor pentru cca. 23-25 de minute. Prajitura se lasa sa se raceasca in tava ( o scoateti din cuptor mai intai 😛 )

E fantastica!!!! Nu foarte dulce, aromata, cu gust intens de cacao:

Eu am presarat peste cateva felii un pic de nuca de cocos, dar voi, daca vreti, lasati-o simpla. Sau pudrati-o cu putina scortisoara.

Pentru voi, cu drag 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Aglaya 14 octombrie 2019 - 18:16

In general se poate. Eu am folosit lapte din migdale pentru aceasta rețetă si a fost ok.

Raspunde
Roxana Muresan 11 septembrie 2018 - 21:24

Se poate inlocui laptele cu lapte vegetal ?
Multumesc

Raspunde
Mihaela Ursu 23 ianuarie 2017 - 13:38

Buna Laura,
Am facut si eu prajitura doar ca mi s-a parut cam multa cacao pentru piciul meu de 1 an si 3 luni asa ca am adaugat 25g pudra cacao+25g pudra roscove si 1 lingurita de scortisoara. Este nemaipomenita!!!
Unde mai gasesc si alte retete cu piureul de mere ca mi-a mai ramas de la 800g de mere si parca as incerca si altceva 🙂

Raspunde
Maria. 4 aprilie 2016 - 15:05

Multumim pentru reteta! Am incercat-o a iesit, foarte buna prajitura si simplu de facut, numai ca in loc de piure de mere, am pus piure de gutui.

Raspunde
Laura Sava 4 aprilie 2016 - 22:03

Parca mi-ai citit gandurile, Maria!!! 🙂 Si eu am folosit piure de pere la prajitura asta (si nu numai). Cu piure de gutui cred ca a fost incredibil de buna si aromata.
Pupici pentru ca ai incercat-o!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.