V-am avertizat ca voi lua cu asalt retetele care contin piure de mere 😀 , iar prima dintre ele este, iata, aceasta prajitura cu cacao si piure de mere, pe care am vazut-o pe blogul lui Annette. M-a atras in primul rand ideea de prajitura fara grasime -nu contine nici unt si nici ulei-, dar si faptul ca parea atat de accesibila. Intuitia mea s-a dovedit a fi corecta, e o prajitura rapida, usor de facut…si usor de mancat 🙂
Urmatoarea reteta cu acest minunat piure de mere sau applesauce, cum zic americanii, va fi una fara oua!!!
Ingrediente:
- 125 g faina
- 50 g cacao
- un varf de cutit sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g zahar brun
- 80 ml lapte
- 2 oua
- 255 g piure de mere
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se unge cu putin ulei o forma de copt de cca. 20 x 30cm. Se presara, cat mai uniform, cu nuca de cocos (2 linguri).
Cerneti intr-un bol faina, cacaua, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt.
Intr-un alt bol, bateti ouale cu zaharul pentru aprox. 1 minut. Adaugati laptele si piureul de mere si amestecati bine.
Turnati amestecul uscat peste compozitia de oua si amestecati pana se incorporeaza (cu mixerul, la viteza mica sau cu o spatula). Nu insistati cu batutul!
Compozitia rezultata se toarna in tava pregatita si se niveleaza. Se da la cuptor pentru cca. 23-25 de minute. Prajitura se lasa sa se raceasca in tava ( o scoateti din cuptor mai intai 😛 )
E fantastica!!!! Nu foarte dulce, aromata, cu gust intens de cacao:
Eu am presarat peste cateva felii un pic de nuca de cocos, dar voi, daca vreti, lasati-o simpla. Sau pudrati-o cu putina scortisoara.
Pentru voi, cu drag 🙂
5 comentarii
In general se poate. Eu am folosit lapte din migdale pentru aceasta rețetă si a fost ok.
Se poate inlocui laptele cu lapte vegetal ?
Multumesc
Buna Laura,
Am facut si eu prajitura doar ca mi s-a parut cam multa cacao pentru piciul meu de 1 an si 3 luni asa ca am adaugat 25g pudra cacao+25g pudra roscove si 1 lingurita de scortisoara. Este nemaipomenita!!!
Unde mai gasesc si alte retete cu piureul de mere ca mi-a mai ramas de la 800g de mere si parca as incerca si altceva 🙂
Multumim pentru reteta! Am incercat-o a iesit, foarte buna prajitura si simplu de facut, numai ca in loc de piure de mere, am pus piure de gutui.
Parca mi-ai citit gandurile, Maria!!! 🙂 Si eu am folosit piure de pere la prajitura asta (si nu numai). Cu piure de gutui cred ca a fost incredibil de buna si aromata.
Pupici pentru ca ai incercat-o!!!