
Ingrediente:
- 400 g aluat foitaj
Pentru umplutura:
- 250 g carne tocata mixta
- cca. 150 g morcovi
- 2 linguri patrunjel tocat proaspat sau menta
- 2 linguri ulei
- sare si piper, dupa gust
Pentru uns:
- 1 ou
- 1 lingura lapte
Mod de preparare:
Se dezgheata aluatul. Aveti nevoie doar de o „bucata” de aluat, cealalta se reintoarce in congelator pentru alte nebunii, cum ar fi aceste baghetute crocante 😀
Pentru umplutura, curatati morcovii, spalati-i si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul (sau menta) si taiati-l marunt. Prajiti carnea tocata in ulei; adaugati morcovii si lasati-i la prajit impreuna cu carnea. Condimentati bine cu sare si piper:
Incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Desfaceti aluatul si taiati-l in 9 patrate:
Intindeti, usor, fiecare bucata de aluat cu sucitorul presarat cu faina:
Asezati gramajoare de carne tocata, lasand marginile aluatului libere.
Separati albusul de galbenus; ungeti marginile aluatului cu albus batut:
Indoiti apoi colturile spre mijloc si apasati tare sa se lipeasca:
Asezati pachetelele pe o tava umezita si tapetata cu hartie de copt:
Amestecati galbenusul cu lapte (la temperatura camerei) si ungeti pachetelele:
Se da tava la cuptor cca. 25 de minute.
Unele dintre ele s-au mai desfacut, desi le-am apasat bine, dar dupa cum vedeti n-arata deloc rau, mie imi seamana a flori…in bloom 😛
Se scot pe hartie absorbanta si se lasa sa se racoreasca; se transfera apoi pe platoul de servit:
Verdictul: foooooarte gustoase!!! 😀
Detaliu :))
Minunate, si calde si reci!!!
…iar daca le serviti langa un tzatziki, puteti spune ca v-ati rasfatat pe cinste :))
Sa le incercati neaparat!!!
7 comentarii
Very delicious, thanks for sharing.
Buna! V-am trimis un e-mail zilele trecute. Va felicit pentru tot ce postati aici, sunt delicioase!!!!
Tare as incerca si eu ca tare bine arata. si asa ca niste boboci sunt spectaculori. Le voi face cu ciuperci, fac o pauza de carne. Claudia
Dar sunt mai frumoase asa, putin deschise…Arata genial
trebuie sa fie foarte bune, numia dupa poze salivez:D
Mi-a ramas si mie un aluat de la alta reteta si il pusesem in congelator. Dar mi s-a stricat frigiderul, asa ca de ieri aluatul e dezghetat. Daca diseara o mai fi bun, fac si eu aceste pachetele. Ma gandeam ca as putea suprapune varfurile ca sa le fixex cu o scobitoare, asa nu s-ar mai deschide. Ce parere ai?
Ce frumusete! Buna idee? Crezi ca ar merge si niste chimin si coriandru zdrobite? Mmm…