Pachetele cu umplutura de carne si morcovi

7 comentarii
Pentru sfarsitul asta de saptamana va propun ceva rapid si extrem de usor de realizat, niste pachetele cu umplutura de carne si morcovi, din foitaj. Va veti incanta cu siguranta prietenii sau familia 🙂

Ingrediente:

  • 400 g aluat foitaj
Pentru umplutura:
  • 250 g carne tocata mixta
  • cca. 150 g morcovi
  • 2 linguri patrunjel tocat proaspat sau menta
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper, dupa gust
Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte

 

 

Mod de preparare:

Se dezgheata aluatul. Aveti nevoie doar de o „bucata” de aluat, cealalta se reintoarce in congelator pentru alte nebunii, cum ar fi aceste baghetute crocante 😀

Pentru umplutura, curatati morcovii, spalati-i si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul (sau menta) si taiati-l marunt.  Prajiti carnea tocata in ulei; adaugati morcovii si lasati-i la prajit impreuna cu carnea. Condimentati bine cu sare si piper:

Incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Desfaceti aluatul si taiati-l in 9 patrate:

Intindeti, usor, fiecare bucata de aluat cu sucitorul presarat cu faina:

Asezati gramajoare de carne tocata, lasand marginile aluatului libere.
Separati albusul de galbenus; ungeti marginile aluatului cu albus batut:

Indoiti apoi colturile spre mijloc si apasati tare sa se lipeasca:

Asezati pachetelele pe o tava umezita si tapetata cu hartie de copt:

Amestecati galbenusul cu lapte (la temperatura camerei) si ungeti pachetelele:

Se da tava la cuptor cca. 25 de minute.
Unele dintre ele s-au mai desfacut, desi le-am apasat bine, dar dupa cum vedeti n-arata deloc rau, mie imi seamana a flori…in bloom 😛

Se scot pe hartie absorbanta si se lasa sa se racoreasca; se transfera apoi pe platoul de servit:

Verdictul: foooooarte gustoase!!! 😀

Detaliu :))

 

Minunate, si calde si reci!!!
…iar daca le serviti langa un tzatziki, puteti spune ca v-ati rasfatat pe cinste :))

Sa le incercati neaparat!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

sewa mobil 13 noiembrie 2010 - 19:31

Very delicious, thanks for sharing.

Raspunde
ionelah 12 noiembrie 2010 - 19:38

Buna! V-am trimis un e-mail zilele trecute. Va felicit pentru tot ce postati aici, sunt delicioase!!!!

Raspunde
Anonymous 12 noiembrie 2010 - 18:05

Tare as incerca si eu ca tare bine arata. si asa ca niste boboci sunt spectaculori. Le voi face cu ciuperci, fac o pauza de carne. Claudia

Raspunde
Le Blog Piquant 12 noiembrie 2010 - 14:21

Dar sunt mai frumoase asa, putin deschise…Arata genial

Raspunde
Anonymous 12 noiembrie 2010 - 13:01

trebuie sa fie foarte bune, numia dupa poze salivez:D

Raspunde
Laura Frunza 12 noiembrie 2010 - 13:27

Mi-a ramas si mie un aluat de la alta reteta si il pusesem in congelator. Dar mi s-a stricat frigiderul, asa ca de ieri aluatul e dezghetat. Daca diseara o mai fi bun, fac si eu aceste pachetele. Ma gandeam ca as putea suprapune varfurile ca sa le fixex cu o scobitoare, asa nu s-ar mai deschide. Ce parere ai?

Raspunde
Le Blog Piquant 12 noiembrie 2010 - 12:52

Ce frumusete! Buna idee? Crezi ca ar merge si niste chimin si coriandru zdrobite? Mmm…

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.