Chec de lamaie cu iaurt

31 comentarii
Un chec de lamaie cu iaurt mai usor de preparat si mai gustos nu cred ca exista!!!  L-am facut de nenumarate ori, si sub forma de prajitura, si a iesit intotdeauna sen-za-tio-nal! 😀

Il puteti lasa simplu sau il puteti orna cu fructe, cum am facut eu, acum, recent…pentru Bogdi meu iubit, care e fascinat de capsuni, zmeura si afine… Iar daca vreti, puteti „sari” peste siropul de lamaie si il puteti insiropa cu putin Limoncello!!!! Si mai rapid, si mai bun! :))

 

Ingrediente:

Pentru chec:
  • 260 g faina normala sau self rising (faina cu agent de crestere)
  • 2 lingurite praf de copt, dar numai daca folositi faina normala!!!
  • coaja rasa de la 2 lamai mici (chiar 3, depinde de cat de acru va place 😀 )
  • 280 g zahar
  • 2 oua mari
  • 260 g iaurt
  • 130 ml ulei
Pentru insiropat:
  • sucul de la cele 2 lamai
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g fulgi de nuca de cocos (optional)

 

Checul copt intr-o forma de Jena (de aprox. 20/30 cm), taiat in felii potrivite si ornat cu feliute subtiri de capsuna:

Se serveste neaparat cu ceai de fructe!!!! Sfat din partea lui Bogdi 😀

 

P.S. Poza veche si mesaj vechi: Te pupam dulce, scumpa Lili!!! Floarea de gutui este pentru tine 🙂

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Ouale cu zaharul, iaurtul si uleiul se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si praful de copt (cernute), si coaja rasa a lamailor. Se toarna compozitia intr-o forma de chec, guguluf, de care aveti 😛 , si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Eu am tinut-o mai putin dar am verificat daca e coapta cu o scobitoare, ceea ce va incurajez sa faceti si voi!

Intre timp se storc lamaile, la care se adauga zaharul pudra. Se amesteca bine, bine si se insiropeaza prajitura (rece, nu calda) cu o pensula de bucatarie. Inarmati-va cu rabdare :))

Se tine la frigider cel putin o ora dupa care se savureaza la maximum!!!

 

A fost delicios si toti au papat cu mare pofta din el, mai ales Bogdi 😛

 

Iar daca vreti sa savurati in portii individuale acest gen de desert, va las linkul catre Cupcake-urile mele cu lamaie si iaurt: https://www.laurasava.ro/cupcakes-cu-lamaie-si-iaurt/

 

 

 

Reteta de la Nasha

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

31 comentarii

Dana 28 februarie 2023 - 22:25

Excelent! Multumesc pt retete. Este al patrulea desert facut de pe acest site si toate au iesit foarte bune, eu le fac cu mai putin zahar decat gramajul mentionat :). Negresa de post este preferata noastra. Ma ajuta ca sunt rapide eu fiind mamica a doua minuni.

Raspunde
Luminita Enache 4 iunie 2013 - 20:13

foarte bun, eu l/am facut azi cu yisine!!!

Raspunde
Iulia Bădărău 29 septembrie 2012 - 17:50

Laura, tin sa-ti spun ca de cand am aflat de blogul tau intru sa vad ce retete ai mai facut aproape zilnic. Pana acum am facut de trei ori checul si mereu a iesit nemaipomenit. Sunt sigura ca esti cea mai mare gospodina din Timisoara pentru ca eu nu am mai vazut pe cineva mai priceputa ca tine. Mereu ma gandesc ce te-as intreba daca te-as intalni pe strada. Probabil care este reteta ta preferata. Pupici de la o scolarita care anul asta a invatat sa aprinda cuptorul
Iulia Bădărău

Raspunde
Dobondi Raluca 3 septembrie 2012 - 18:09

Buna seara! Niste stafide s-ar preta la acest chec?

Raspunde
Anonymous 15 iunie 2012 - 14:09

Chegul cu lamaie e la cuptor … multumesc laura ptr tot ce postezi minunate poze bucate ,minunat blog .. jos palaria cu multe felicitari !

Raspunde
carmen 8 iunie 2012 - 15:36

Ingredientele sunt pentru 2 checuri normale?(forma de chec) sau doar pentru 1?

Raspunde
Laura 8 iunie 2012 - 22:19

Ingredientele sint pentru o forma de chec.
Succes si pofta!!! 😛

Raspunde
Anonymous 11 martie 2012 - 17:53

A ramas ca revin cu un mesaj… A iesit belea Laura!!! Cel Mai gustos chec pe care l-am mancat vreodata! Foarte bun, de fapt ca toate prajiturile pe care le-am facut de la tine. Multumim pt retete. Pupici! Claudia

Raspunde
Anonymous 11 martie 2012 - 15:57

Off! Greu trec minutele cand avem un asemenea chec la cuptor! Miroase demential! Abia astept sa se raceasca sa-l „imbaiez” cu siropul . O sa revin cu un alt mesaj sa-ți spun rezultatul final! Multumesc pt reteta!

Raspunde
ani 17 februarie 2012 - 22:53

tocmai l-am facut! bun bun bun! eu am folosit faina pt prajituri si am pus si praf de cop, de frica sa nu fie prea necrescut. si mi-a crescut prea mult. l-am copt foarte mult, pentru ca era crud in interior, fiind foarte dens, si s-a cam ars coaja. dar e foarte tare reteta, data viitoare nu mai pun delooc praf de copt si cred ca nu va mai fi ars.

Raspunde
Laura 13 februarie 2012 - 11:06

Fetelor dragi, imi cer mii de scuze ca nu am revenit cu lamuriri!!!
Faina sel-rising este, pentru cine nu stie, o faina cu agent de crestere incorporat, cum ar fi praful de copt, de aceea nu apare nicaieri scris „praf de copt” desi, evident, este nevoie de asa ceva in cazul asta…
Deci, am mentionat acum si in postare faptul ca este nevoie de praf de copt daca folositi faina normala.
Mii de scuze, din nou, si sper ca nu v-ati suparat rau de tot pe mine 🙂
Checul asta e minunat!!!! Cred ca il refac si eu astazi 😛

Raspunde
Diana 13 februarie 2012 - 10:16

Ati uitat sa treceti praful de copt?! N-are cum sa creasca de la 2 oua si atat iaurt.

Raspunde
Anonymous 27 noiembrie 2011 - 18:39

Si eu l-am facut azi , dar nu a iesit asa de maroniu ca al tau, satata de crescut, dar e bun, data viitoare o sa-i pun tot pliculetul cu praf de copt

Raspunde
Viata in trei 2 august 2011 - 15:56

mie nu mi-a crescut deloc 🙁 Cred ca trebuie praf de copt.

Raspunde
Anonymous 12 martie 2011 - 18:43

cel mai delicoios dulce care l-am mancat vreodata.felicitari.geta.

Raspunde
Roxana 4 august 2010 - 14:52

Acum stau cu ochii pe cuptor; sunt la a treia incercaare a acestui chec asa de parfumat…si de imbietor. Primele doua dati mi-a iesit destul de „batut”…nu prea o crescut la copt iar cand l-am insiropat iti poti imagina ca n-o intrat cumsecade in checulet; nu prea avea cum sa absoarba-iar in poze la tine arata destul de imbibat; sa fie oare nevoie de ceva praf de copt daca nu e faina self-rising? Or sa fi fost de vina faptul ca de ambele dati l-am copt in vas yena? Sau poate ca am folosit iaurt grecesc-nu foarte gras? Tot mai incerc sa aflu: poate ma luminezi si pe mine. Cert e ca de data asta m-am „blindat” bine, cu tava-tava, cu iaurt normal si cu cel mai ridicat continut de grasime, precum si cu faina self-rising (e drept c-am schimbat cam multi „parametri” ca sa-mi pot da seama unde greseam, dar sper sa-mi iasa de data asta). Nu i-am pus inca nici un praf de copt…ii mai dau o sansa. Atata am vrut de tare sa-mi reuseasca acest chec; gustul e nemaipomenit de racoros; chiar si asa batut cum mi-o iesit primele dati.
Keep my fingers crossed si te tin la curent 🙂
Pupici dragi, tine-mi pumnii:)

Raspunde
Petite moi 23 mai 2010 - 12:51

Draga Laura, mi-am permis sa fac aceasta reteta MINUNATA si sa postez despre ea in blogul meu. Este in engleza si de aceea am si tradus reteta. Insa e clar scrisa ca originalul este la tine, cu link-uri cu tot. Sper sa fie ok cu tine! Te rog da click aici ca sa vezi articolul!
Iti multumesc mult, e un chec pe care am sa-l fac in fiecare weekend,pentru o vreme, toata familia mea e innebunita dupa el!=))
Cu drag,
Erika

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 13:14

Si eu te pup, Angela, si ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂

Raspunde
angela 8 iulie 2009 - 10:35

a fost delicios…mai ales a doua zi…o reteta minunata…pupici

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 18:12

Angela, mi-ai facut pofta de checul asta „parfumat” 😛
Cum ti s-a parut?…delicios, asa-i!?

Pupici pentru ca l-ai incercat!!!

Raspunde
angela 1 iunie 2009 - 18:03

miroase bestial…l-am scos din cuptor si astept sa se raceasca….

Raspunde
Laura 4 august 2008 - 15:33

Iti multumesc misteria pentru mesajul laudativ 😛
…nu e cine stie ce blogul meu, sint franturi din viata mea…de „bucatareasa” 😀 …si mai nou, de mama…
…dar sint redate cu sinceritate si cu pasiune maxima 🙂

Ti-am vizitat si eu blogul si am ramas foarte surprinsa de operele tale de arta.
Esti extraordinar de talentata, felicitari! 🙂
Te mai astept pe la mine…caci eu sigur mai „trec” pe la tine 😛
Te pup!!!

Raspunde
misteria 13 iunie 2008 - 10:01

foarte interesant blog ai…

Raspunde
Laura 22 mai 2008 - 15:23

Da, Mirela, sa il faci, ca-i bun tare…mai ales pentru pitici 😛
Eu asa m-am bucurat cand am vazut cu ce pofta a mancat Bogdi… 🙂
…ca in rest, si asa, numa’ ciocolata viseaza :)))

Raspunde
Laura 22 mai 2008 - 15:18

Paradis, te pup!!!
Ma bucur mult ca iti place cum mi-a iesit! 🙂 …si eu am fost foarte incantata de rezultat! 😛

Raspunde
Laura 22 mai 2008 - 11:22

Draga Mona, eu rar… sau mai bine zis -cam deloc :))) …am facut vreun „dulce” cu lamaie fiindca sintem prea ahtiati dupa ciocolata, ha, ha!!!
….daaaar, checul asta e chiar minunat! …aromat si bun tare 🙂
Sint sigura ca o sa-ti placa!
Te pup si eu!

Raspunde
Laura 22 mai 2008 - 11:07

Nashica noastra draga, iti trimitem cei mai dulci pupilici!!! 😛
…si… hi,hi… ai tu dreptate – Bogdi chiar e un boier!!! :)) …el imi „comanda” si eu execut! 😀
N-a existat o singura data sa-mi ceara sa-i fac o mancare (ce-i place lui mult)…sau o prajitura…iar eu sa nu ii fac…

Lili, poate odata iti vei alege chiar tu o gutuie din gutuiul nostru din gradina… 🙂

Raspunde
Mirela 21 mai 2008 - 22:03

Laura, ce usor se face checul asta. Trebuie incercat neaparat!

Raspunde
Bucataria-Paradis 21 mai 2008 - 16:36

Foarte bine arata.Thanks Laura,Thanks Nasha.va pupicesc.

Raspunde
Mona 21 mai 2008 - 14:08

ce bunatate ai facut !!..arata extraordinar de bine..cred ca este o bunatate mai ales insiropata cu zeama de lamaie..
cat de curand am s-o fac ..poate chiar maine..sa vad ..
pupice 🙂

Raspunde
nasha 21 mai 2008 - 12:54

wowwww…ma bucur mult ca v-a placut ..mai ales boierului mic!! floarea de gutui e minunata si frumoasa si pozoasa si merge de minune cu felia :)) ………immmmm mi-e dor de gutui ….
si eu te pup lauros-albinos!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.