Mere coapte la microunde

16 comentarii

Mere coapte la microunde, o reteta mai simpla si de efect, zau ca nu exista!!! 😛 , cum bine zice Luci!!!!!!

Aveti nevoie doar de:
– mere
– putin zahar
– putina scortisoara
creme anglaise sau budinca de vanilie mai moale (si un picut mai dulce decat o faceti de obicei)
– inghetata de vanilie (optional)
– sos caramel sau desprins din reteta asta: dulce de leche (optional)

 

Mod de preparare:

Se spala marul, se sterge si i se taie capacul. Se scobeste de seminte.
Se pune un varf de lingurita de zahar, doua picaturi de lamaie si scortisoara.
Se baga la microunde la o putere de 650 W pt doua, trei minute, pana cand marul este moale.
Cat sta in microunde, zaharul se topeste si impreuna cu zeama din mar ar trebui sa „fiarba” si sa dea pe dinafara. E normal, zaharul cand da pe dinafara va mai indulci putin marul pe capac si laterale.
Se decoreaza dupa dorinta (cu sos caramel e nebunieeee!!!)

Eu am pus doua, trei (…douazeci 😀 ) linguri de creme anglaise pe o farfurioara, marul deasupra si inghetata chiar in mijloc!!!
A papat, din nou, Bogditzu meu de zici ca n-o vazut in viata lui mere!!! 😀

P.S. Pont pentru cei carora le repugna cuptorul cu microunde: minunatele mere se pot face si la cuptor, urmand aceiasi pasi.
Bafta tuturor, la ambele variante!!!

Cateva poze:




Catre final ne-am obraznicit. Curgea crema englezeasca peste inghetata din „incheieturile” deja slabite ale marului. Nebunie! :))

 

Reteta preluata de la meLuce

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

16 comentarii

Laura 9 noiembrie 2009 - 12:05

Crisstina, ma bucur mult de tot ca te-ai delectat cu delicioasele mere coapte 🙂
…acum mi s-a facut si mie pofta de ele!!! :))

Raspunde
Crisstina 8 noiembrie 2009 - 16:33

Buna fetelor am incercat si eu astazi reteta voastra cu mere si este foarte delicioasa…..va multumesc si voi reveni curand si eu cu retete!

Raspunde
Laura 13 mai 2009 - 17:53

Hello, voua, tuturor celor de la Studioart!!! 🙂

Ma bucur mult ca, tie in special, iti face cu ochiul reteta asta!
E simpla dar extrem de gustoasa, vei vedea! 😛

Raspunde
Laura 13 mai 2009 - 17:50

Dimitrana, you are soooo sweet!!! 🙂
I am grateful for your presence!
…and incredibly happy that you liked these „creamy” apples 😛
Thousands of thanks for your kind words…i am humbled by your appreciation!
Lots of kisses from me!!!

Raspunde
studioart 13 mai 2009 - 15:51

Arata super!
Am sa fac si eu aceasta reteta!

Raspunde
Dimitrana S. 9 mai 2009 - 13:56

Hello Laura!
These apples look sooo good! I’m sure they taste just as good as the pictures promise, fruity and sweet! I’m gonna try this recipe for sure…
cheers, Dimi

Raspunde
Laura 7 mai 2009 - 09:58

Multumesc frumos pentru invitatie 🙂 …dar pentru ca eu nu prea am cu ce sa ma prezint, am sa ii urmaresc cu interes pe altii :))
Mult succes in continuare!

Ma bucur ca iti plac retetele mele si te-astept sa revii! 🙂

Raspunde
Mrs. Green Foot 4 mai 2009 - 23:23

Interesanta reteta si combinatiile propuse ulterior. Mi-a ramas gandul la perele cu cascaval…

In alta ordine de idei, as dori sa te invit la challenge-ul fotografic cu tema „Oameni” organizat de ABBILDUNG. Mai multe detalii vei gasi la adresa http://www.abbildung.ro/photography/index.php?option=com_kunena&Itemid=55&func=view&catid=2&id=11

Ne vedem acolo!

Raspunde
Laura 2 mai 2009 - 00:05

Dora, iubita, am sa vin cat pot eu de repede dupa premiul oferit, cu atata dragoste, de tine 🙂
Multi, multi pupici ca te-ai gandit la mine!!!

Raspunde
Laura 2 mai 2009 - 00:04

Cami, eu pana acum nu le-am facut niciodata in felul asta si iti spun sincer: am fost extaziata!!! 😛
Sint teribil de gustoase, se fac usor, rapid…ce poate fi mai bun?! 🙂
Ma bucur mult ca stii cat sint de delicioase!

Raspunde
Laura 1 mai 2009 - 22:25

Catalina, ti-am trimis si tie deja pe mail un mesaj…da’ ce vreti fetelor sa-mi spuneti ca deja tremur… :)))
Doua „invitatii” urgente pe mail, intr-o singura zi e prea mult pentru mine! 😛
Glumesc, de-abia astept s-aud ce vreti sa-mi spuneti… 🙂

Raspunde
catalinakolker 1 mai 2009 - 16:52

Laura, trebuie neaparat sa vorbesc cu tine, dar nu reusesc sa iti trimit un e-mail pt ca imi cere un cont Outlook. Long story short, ai putea, te rog, sa ma contactezi la webheadcat@yahoo.com ? Multumesc frumos.
Catalina

Raspunde
dora 1 mai 2009 - 13:42

Laura scumpa…nu te-am mai visitat de mult…si rau am facut…pt ca esti extraordinara..si faci niste minunatii…te astept pe la mine unde te asteapta un premiu…pupici multi si dulci…

Raspunde
Cami Witt.... 1 mai 2009 - 13:09

Laura,si eu le fac des,mai ales in perioada Craciunului…este aici(Hamburg) un obicei.Si pt.copii ceva dulce rapid. o zi buna! CAMI

Raspunde
Laura 30 aprilie 2009 - 15:08

Jacktel, eu apreciez enorm orice vorba, sfat de-al tau, deci te astept cu mare drag sa intervii la orice postez 🙂
…uite, ca si acum de ex. cand mi-ai dat o idee nemaipomenita si inedita de „umplutura”! 😉
Eu am facut mai demult pere la cuptor umplute cu cascaval si tot asa, au iesit o bunatate, insa mere in genul asta -nu.
Am sa testez si varianta ta, iti multumesc mult!!!
Sa ne reauzim cu bine! 🙂

Raspunde
Jacktels Kochbuch 30 aprilie 2009 - 13:08

Hallo Laura,

cum zici Tu , mai rapidä Rezetä nu existä.Si este o Bunätate dulce.
Dacä vrei sä servesti si und pic mai altfel, poti sä jei und pic de Brinzä moale ( Breso , Sanz Albre, President, etc,) cu Nuci tocate si cu unpic de Piper proaspät. Se potriveste foarte bine.
Cu propunerea asta nu am vrut sä pun in Umbrä Creatiune a ta , am vrut numai sä iti dau si altä Idee. Eu mä bucur dacä cineva exersaezä la Mine Constructive Crtic , si cred cä nu jignesc dacä disutäm. De acea avem Bloguri Culinare ca sä scimbäm Experienze..

Salutäri Jacktel

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.