
Daca doriti sa preparati o maioneza ceva mai dietetica, optati pentru urmatoarele variante: maioneza din cartofi sau telina fiarta. S-aveti spor! Si pofta! 😀
Ingrediente pentru o portie:
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de ulei
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 150 ml apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 lingurite mustar
Mod de preparare:
Se rumeneste putin faina intr-o cratita mica, uscata, amestecandu-se mereu (aveti grija sa nu se rumeneasca prea tare); se adauga apoi uleiul, sarea, piperul si apa si se amesteca totul foarte bine. Sosul obtinut trebuie sa aiba consistenta unei smantani (daca va iese prea vartos, mai adaugati un pic de apa).
Se fierbe sosul, amestecand, pe foc mic, cca. 3-5 minute.
Cand consideram ca este gata, se ia de pe foc si in el fierbinte se picura zeama de lamaie si se asauga mustarul. Se amesteca din nou, energic, si se lasa la racit.
Maioneza e gata!! :))
Eu am presarat-o cu putin piper macinat si am stropit-o cu o lingura de ulei de masline, pentru a da bine in poze 😀 Ar fi mers de minune si niste rosii cherry pe langa ceapa aia verde…dar, culmea este ca chiar nu aveam rosii in ziua aia :)))
Am folosit-o acum recent la o salata delicioasa de porumb, pe care am sa v-o arat numaidecat! 😛
P.S. Vreau sa o incerc si cu apa minerala, sa vad daca iese si mai buna :)) …sau cu lapte vegetal, neindulcit, desigur, ca sa semene cat mai mult cu un sos bechamel! Si voi folosi si un alt mustar, poate unul cu hrean!
2 comentarii
o voi incerca neaparat pe cea cu telina fiarta. suna extrem de interesant. multumesc 🙂
Ce idee buna! Am mai facut varianta cu cartofi, dar o voi incerca si pe asta