Maioneza de post

2 comentarii
Maioneza de post pe care v-o arat astazi este foarte usor de facut si foarte gustoasa!!! 
O puteti amesteca, dupa ce se raceste, cu zarzavaturi maruntite pentru salata, cu cartofi fierti…sau cu orice altceva va place 🙂
Poate fi servita si drept garnitura, daca se rad in ea 2 castraveciori murati sau se adauga 4-5 masline tocate.

Daca doriti sa preparati o maioneza ceva mai dietetica, optati pentru urmatoarele variante: maioneza din cartofi sau telina fiarta. S-aveti spor! Si pofta! 😀

 

Ingrediente pentru o portie:

  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 lingurite mustar

Mod de preparare:

Se rumeneste putin faina intr-o cratita mica, uscata, amestecandu-se mereu (aveti grija sa nu se rumeneasca prea tare); se adauga apoi uleiul, sarea, piperul si apa si se amesteca totul foarte bine. Sosul obtinut trebuie sa aiba consistenta unei smantani (daca va iese prea vartos, mai adaugati un pic de apa).
Se fierbe sosul, amestecand, pe foc mic, cca. 3-5 minute.

Cand consideram ca este gata, se ia de pe foc si in el fierbinte se picura zeama de lamaie si se asauga mustarul. Se amesteca din nou, energic, si se lasa la racit.

Maioneza e gata!! :))

Eu am presarat-o cu putin piper macinat si am stropit-o cu o lingura de ulei de masline, pentru a da bine in poze 😀  Ar fi mers de minune si niste rosii cherry pe langa ceapa aia verde…dar, culmea este ca chiar nu aveam rosii in ziua aia :)))

Am folosit-o acum recent la o salata delicioasa de porumb, pe care am sa v-o arat numaidecat! 😛

P.S. Vreau sa o incerc si cu apa minerala, sa vad daca iese si mai buna :)) …sau cu lapte vegetal, neindulcit, desigur, ca sa semene cat mai mult cu un sos bechamel! Si voi folosi si un alt mustar, poate unul cu hrean!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

zanaeficientei 25 noiembrie 2010 - 22:11

o voi incerca neaparat pe cea cu telina fiarta. suna extrem de interesant. multumesc 🙂

Raspunde
Le Blog Piquant 24 noiembrie 2010 - 18:21

Ce idee buna! Am mai facut varianta cu cartofi, dar o voi incerca si pe asta

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.