
Daca va spun ca am facut icre de post, din gris si bulion, si ca seamana tare mult cu o salata de icre adevarata, o sa ma credeti?? …pai, ar trebui s-o faceti, fiindca exact asta s-a intamplat! :))
Am reteta asta de-un secol (dintr-un nr. vechi de „Practic”) dar nu stiu cum de am ratat-o (ei, stiu foarte bine de ce, fiindca am alte zeci si sute de retete pe care le rasfoiesc neintrerupt si in momentul in care imi atintesc privirea catre una, imi pare alta mai interesanta 😀 ).
Va urez sa aveti pofta, desi sunt sigura ca veti avea!!!!!!!
Ingrediente:
- o ceasca gris
- 3 cesti bulion
- o lingurita zahar
- 2 fire ceapa verde/1 ceapa mica uscata
- 1/2 ceasca ulei
- sare, piper
!!! Folositi aceeasi cana pentru masurarea ingredientelor. Eu am folosit o cana de 250 ml.
Mod de preparare:
Puneti bulionul sa clocoteasca la foc mic. Daca bulionul pe care il aveti este gros, diluati-l cu putina apa sau folositi suc de rosii (bulionul nostru e destul de lichid).
Adaugati zaharul, care mai „taie” din aciditatea rosiilor si turnati, in ploaie, grisul. Amestecati intruna (cu telul ar fi ideal) pana cand grisul se umfla. Cand e gata, luati de pe foc si lasati la racit.
Turnati apoi, putin cate putin, uleiul. Folositi un mixer, sau o lingura de lemn, pentru a incorpora uleiul. Sarati si se piperati dupa gust (eu n-am mai adaugat sare, fiindca bulionul nostru a fost perfect).
La sfarsit, adaugati ceapa fin tocata si ornati feliile de paine, pe care ati intins „icrele”, cu inele de ceapa verde sau cu marar tocat:

Painea poate fi proaspata sau prajita la prajitor. Noua ne place mai mult cea de-a doua varianta, desi pozele sunt facute cu felii proaspete de paine :))
Bine de stiut: icrele se pot inviora cu putina zeama de lamaie.
Satioase si gustoase foc 😛



9 comentarii
Icrele de casa sunt preferatele mele si avand in vedere ca acum suntem in perioada postului, chiar o sa fac.
bulion sau suc de rosii??
Suc de rosii…eu am facut cu bulion si a trebuit sa adaug apa, altfel spargeam un perete cu ceea ce a iesit doar din bulion cu gris 🙂
Daniela, desi te-ai traumatizat un pic, eu tot ma bucur ca le-ai incercat 😀
Lenuta, vin cam tarziu cu raspunsul :D, dar o fi bine si acum. Eu am folosit bulion de-al nostru, facut in casa, care, dupa cum poti observa si in poze: http://www.laurasava.ro/2010/08/21/bulion/ este destul de lichid. Adica perfect pentru reteta asta ;). Am mentionat si in postare ca bulionul, daca e prea gros, se poate subtia cu apa. Sau se poate folosi suc de rosii. Spor si pofta!!!!
si eu am reteta asta tot din revista „Practic in bucatarie”…aveam 11 ani cand a aparut revista cu acesta reteta..si inca o mai am:d…a fost prima mea reusita culinara:)))…si a fost delicioasa..apoi toata lumea mi-a cerut reteta:))
Felicitari, Livia 🙂
Prima mea reusita culinara a fost checul simplu. Sau parca totusi chiftelutele din urzici: http://www.laurasava.ro/2010/04/19/chiftelute-din-urzici/ 😀
tres interresant et appétissant, bravo!
Merci beaucoup, Beth 🙂