Ingrediente:
- 3 banane coapte
- 180 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
- 180 ml ulei
- 250 g faina
- 1 lingurita rasa cu bicarbonat
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de cutit sare
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1/2 cana cu alune/migdale/nuci
- zahar pudra
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la foc mediu (170 grade C). Tapetati baza unei forme de chec cu hartie de copt (taiata in asa fel incat sa acopere perfect baza).
Pentru aluatul de chec, puneti alunele la copt pentru cca. 10 minute intr-o tava, la foc moderat. Amestecati din cand in cand. Lasati-le la racit si tocati-le la robotul de bucatarie (sau prin masina de tocat).
Pasati bananele, bine coapte, cu dosul unei furculite. Puneti-le intr-un castron impreuna cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Amestecati pana cand peretii vasului raman curati.
Separat, amestecati faina cernuta cu bicarbonatul, sarea, praful de copt si alunele macinate.
Amestecati totul si omogenizati.
Turnati aluatul in forma de chec pregatita (o puteti si unge cu putin ulei, daca vreti). Dati checul la cuptor, pentru aproximativ 50 de minute. Ca sa fiti siguri, faceti testul scobitorii (daca scobitoarea iese curata atunci cand impungeti blatul, inseamna ca e gata). Lasati checul sa se raceasca in tava.
Feliati-l apoi si serviti-l pudrat cu zahar pudra.
Gustos tare!!!!!!
P.S. Daca nu va plac alunele sau migalele ori nucile, nu le adaugati! 🙂 Puteti sa le inlocuiti cu nuca de cocos, cum am facut la aceasta delicioasa prajitura cu banane si ciocolata. Sau sa nu adaugati deloc! De asemenea, daca va place ciocolata neagra, puteti sa acoperiti checul cu un strat subtire de ciocolata (100 g. ciocolata cu minim 70% cacao).
15 comentarii
oare iese si fara NaHCO3? nu am alimentar, am cumparat pentru curatat una alta prin baie…
Poti folosi mai mult praf de copt. O lingurita in plus 🙂
multumesc mult! azi fac prajitura la tava cu pere si voi folosi mai mult praf de copt! ai niste retete minunate! multumesc pentru timpul dedicat! bucurii multe!
Gabriela, sper ca pana acum sa mai fi facut o portie!!! 😀
Si sper sa-ti fi iesit bine si fara bicarbonat,,,sa-mi dai de stire, te rog!!!
Te pup pentru cuvintele frumoase!!!! <3
Nu e NaHCO2? E bicarbonat nu tricarbonat
Urmatorul pe lista va fi checul cu morcovi si mere
Buna Laura e deosebit acest checulet,chiar acum ma infrupt dintr un colt.Imi pare rau ca nu l am incercat pana acum desi reteta o copiasem in caietelul meu cu retete de mai bine de 1 an.A crescut f frumos, il recomand tuturor sa l incerce ,eu cu siguranta il voi mai presta.Pupici de la o mare admiratoare a ta,Nicoleta.
azi l-am facut si eu….dar nu mi-a iesit pt ca am un cuptor mai vechi si mi l-a ars…mijlocul a fost f bun,un gust aparte,dar asta e…data viitoare o sa incerc sa pun folie,poate asa o sa pot sa il scot din tava 🙂
L-am facut saptamana trecuta. E foarte bun! Si a fost foarte apreciat si de colegi. Saptamana asta am sa-l fac si pe cel cu morcovi si mere. Multumesc, Laura!
L-am facut aseara.Foarte bun!!!Ma inscriu si la cel cu morcovi si mere.Mersi de retete,Laura! Romina
Mmmm… o bunatate!
Ce bun… si de post! 🙂 Merita incercat. Mai ales ca e cu banane!
Très joli cake sa couleur est superbe!
Bisous
Arata delicios
Super bun acest chec. De cand tin post,vreau sa spun ca am incercat in mare parte din retele tale si sant f.incantata ca ne usurezi oarecum postul si cu ceva dulce.Multumim Laura.Banuiesc ca si tu postesti,dat fiind faptul pt postarile asa dese de retete de post.