Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aceste chiftelute din urzici au fost prima mea incercare culinara…si implicit si primul meu succes in bucatarie :P
Am reluat, iata, apusul subiect, acum cand toata gradina musteste, pe garduri si aiurea, de tufe tinere ( si extrem de intepatoare!!!) de urzici, caci mi-am promis ca n-am sa las sa treaca primavara asta fara sa va arat reteta care m-a intrigat si m-a facut sa imi doresc sa stiu mai multe despre tainele bucatariei.

Ii multumesc (ca la Oscar :P) tatalui meu, care a suportat cu stoicism intepaturile rebele, facand astfel posibila aceasta demonstratie!!!

…dar pana una, alta, cred ca ar trebui sa ma laud cu “productia verde” de care va amintesc constant :P


…exact cum sint mai bune…fragede si viu colorate:



…din acelasi “lot” am facut deja de doua ori pana acum mancare de urzici, identica in preparare cu cea de spanac, si cel mai important: mi-am umplut cu ele un sfert de congelator :)))

Ingrediente:

- 500 g. urzici proaspete
- 3-4 cepe
- 2-3 linguri faina
- 1-2 felii paine
- 4 oua
- sare, piper

Mod de preparare:
Se spala urzicile:


Se fierb in apa usor sarata:


Se toaca apoi, dupa ce in prealabil au fost lasate la scurs:


Se taie marunt si se caleste ceapa :


Se adauga urzicile si se inabusa pana scad:


Se pun doua oua batute si se amesteca totul bine:



Se ridica de pe foc si cand compozitia s-a racit se adauga faina si painea:


…galbenusurile si sarea, piperul, dupa gust:


Se adauga albusurile batute:


Se formeaza cu ajutorul unei linguri (compozitia e totusi moale si destul de lipicioasa) chiftelute din compozitie, pe care le vom modela cu mainile pudrate din belsug cu faina:


Se prajesc, pe rand, in ulei incins:


Se scot cu o paleta pe un platou (tapetat cu hartie absorbanta)


Foarte ademenitoare, odata strapuns invelisul :P


Asta a fost si sper mult sa va placa :)
Si-acum, ca si atunci, pe vremuri :P …mi s-au parut extrem de usoare si revigorante.

P.S. Aceleasi chiftelute le puteti face si din spanac ;)

Tags:
About the Author

  • Anonymous

    Acum am incercat varianta cu spanac, la care am adaugat menta si marar. Sunt absolut fenomenale!!! Nu stiam ca spanacul poate fi reinvenat. Am facut deunazi o tarta cu spanac, ton si branza care mi-a iesit spectaculos! Dar chiftelute….Multam fain pentru reteta!!!

  • http://www.blogger.com/profile/15677774783778125339 ***** croseta fermecata *****si arta

    felicitari pentru retete si fantezie,o ploaie de premii vei gasi pe blogul meu pentru munca ta . o zi buna suzana

  • http://www.blogger.com/profile/07543583656205635288 Antzu’

    asa chiftelulte nu am mai mancat..yumii..suna tare tare interesant..premii la mine!te pup

  • http://www.blogger.com/profile/08440402320467527187 Iustina

    Ti-am trimis un premiu. Felicitari pentru ceea ce faci, ca faci bine!

  • http://www.blogger.com/profile/05824441431815824596 geta

    asa n-am incercat!sunt mare fan al urzicilor!