1,5K
Daca veti intreba un copil care sunt mancarurile lui preferate, s-ar putea sa primiti acest raspuns: Hamburgeri si pizza!!! :))
Si lui Bogdi ii plac mult (mai mult pizza, e adevarat 😛 ), asa ca, din cand in cand, ii potolesc pofta cu cate o portie de hamburger de pasare. M-am bucurat, asadar, sa vad ca si acesti hamburgeri de ciuperci i-au fost pe plac, desi detesta ciupercile 😀
Ingrediente:
- 24 ciuperci champignon (de aceeasi marime)
- 400- 450 g carne tocata (amestec vita-porc)
- sare, piper, boia, praf de usturoi
- 1 ceapa potrivita, tocata marunt
- 1 gogosar sau ardei capia, taiat marunt
- 50 g cascaval sau parmezan
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la foc potrivit (180 grade C).
Amestecati carnea tocata cu ardeiul si ceapa. Condimentati dupa gust cu sare, piper, boia si praf de usturoi.
Ungeti o tava cu unt (sau tapetati-o cu hartie de copt); umpleti 12 ciuperci cu compozitia rezultata:
Acoperiti-le cu cate o ciupercuta, ca sa arate ca un hamburger 🙂
Efectul e maxim daca folositi ciuperci de aceeasi marime.
Lasati la cuptor pentru cca. 25 de minute:
Scoateti-i din cuptor si radeti imediat cascaval deasupra (sau parmezan):
„Sectiune” 😛
Usor de preparat si deliciosi!!!!!!!!
Pozele vechi 🙂
Sfat: Daca vreti niste „hamburgeri” mai savurosi, caliti pentru 5 minute amestecul de carne si ardei intr-o tigaie cu putin ulei si apoi umpleti ciupercile.
1 comentarii
http://www.laurasava.ro/2007/03/03/hamburgeri-de-ciuperci/