Hamburgeri de ciuperci

1 comentarii
Daca veti intreba un copil care sunt mancarurile lui preferate, s-ar putea sa primiti acest raspuns: Hamburgeri si pizza!!! :))
Si lui Bogdi ii plac mult (mai mult pizza, e adevarat 😛 ), asa ca, din cand in cand, ii potolesc pofta cu cate o portie de hamburger de pasare. M-am bucurat, asadar, sa vad ca si acesti hamburgeri de ciuperci i-au fost pe plac, desi detesta ciupercile 😀

Ingrediente:

  • 24 ciuperci champignon (de aceeasi marime)
  • 400- 450 g carne tocata (amestec vita-porc)
  • sare, piper, boia, praf de usturoi
  • 1 ceapa potrivita, tocata marunt
  • 1 gogosar sau ardei capia, taiat marunt
  • 50 g cascaval sau parmezan

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la foc potrivit (180 grade C).

Amestecati carnea tocata cu ardeiul si ceapa. Condimentati dupa gust cu sare, piper, boia si praf de usturoi.

Ungeti o tava cu unt (sau tapetati-o cu hartie de copt); umpleti 12 ciuperci cu compozitia rezultata:

Acoperiti-le cu cate o ciupercuta, ca sa arate ca un hamburger 🙂

Efectul e maxim daca folositi ciuperci de aceeasi marime.

Lasati la cuptor pentru cca. 25 de minute:

Scoateti-i din cuptor si radeti imediat cascaval deasupra (sau parmezan):

„Sectiune” 😛

Usor de preparat si deliciosi!!!!!!!!

 

Pozele vechi 🙂

 

Sfat: Daca vreti niste „hamburgeri” mai savurosi, caliti pentru 5 minute amestecul de carne si ardei intr-o tigaie cu putin ulei si apoi umpleti ciupercile.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.