Guguluf cu cirese

14 comentarii
Daca nu ati incercat pana acum checul meu simplu, va trebui neaparat sa incercati aceasta varianta a lui cu fructe, in cazul meu, cu cirese. Cel mai bun guguluf cu cirese pe care l-am mancat vreodata!!!
L-am preparat in forma de guguluf, fiindca nu am mai folosit-o de mult 😛 , dar il puteti prepara in forma clasica de chec sau chiar intr-o forma intinsa de prajitura.
A iesit pufos si minunat!!!
Ingrediente:
  • 2 oua mari
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina (pe trei sferturi pline)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 300 g cirese proaspete
  • unt moale pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru ornat

!!! Desigur, daca veti folosi 3 sau chiar 4 oua (nu mari), veti obtine un chec si mai pufos.

Sfat: Folositi aceeasi cana pentru masurarea ingredientelor. Eu am folosit una de 250 ml.

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Intr-un bol incapator, se sparg ouale, intregi, si se adauga zaharul. Se mixeaza timp de 1, 2 minute, dupa care se adauga laptele si uleiul. Se adauga faina cu praful de copt (cernute) si se amesteca totul foarte bine (daca vreti ca blatul sa fie mai fraged, adaugati 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu). Se toarna apoi jumatate de aluat in forma bine unsa cu unt, se presara ciresele (fara samburi) si se toarna deasupra cealalta jumatate de aluat. Se da forma la cuptor pentru cca. 20 minute si inca 20-25 de minute la foc mai mic (170 grade C).

Daca coaceti prajitura intr-o forma intinsa, verificati daca s-a copt dupa cca. 30 de minute, pentru ca blatul se coace mai repede decat intr-o forma adanca!
Se lasa sa se raceasca in forma si se scoate cu mare grija (daca folositi forma de guguluf), rasturnandu-l pe un platou:

Se feliaza apoi si se serveste 🙂

Sa aveti pofta!!!

Bun de tot!!! 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

14 comentarii

Flavia 9 iunie 2013 - 22:27

Prima reteta care am indraznit sa o incerc de pe acest blog, fiind la casa noua de putin timp si incepatoare in bucatarie.A iesit super,multumesc.

Raspunde
Little Thoughts 23 iunie 2012 - 21:52

Iti pot spune ca esti minunata! Datorita retetei tale azi am reusit sa cuceresc nu numai inima iubitului meu,ci si a parintilor lui!

Raspunde
Cristina 29 iunie 2011 - 15:33

Iaca si guguluful meu cu cirese:
http://cristina-cristinasworld.blogspot.com/2011/06/chec-simplu-cu-cirese.html

Sarut mana inca o data pentru reteta :*

Raspunde
Anonymous 23 iunie 2011 - 01:01

intr-adevar, a fost numai bine in 2forme de chec…si a iesit super!am primit nota 10 de la sot, ceea ce nu se intampla chiar des;)

Raspunde
Cristina 21 iunie 2011 - 12:49

Draga Laura, multumesc frumos pentru reteta. Am facut si eu sambata si inca am facut portie dubla 🙂 Un guguluf l-am lasat simplu, iar al doilea l-am “colorat” cu cacao. Au iesit mai mult decat perfecte 🙂
Zilele astea pun dovada pe blogul meu si te-as ruga sa vii sa vezi minunatia.
Multumesc inca o data :*

Raspunde
maria 20 iunie 2011 - 15:18

Scumpa mea, prajitura acum e la cuptor 🙂 Am pus-o intr-o tava rotunda, are un gust,aluatul, yammy, abia astept sa se coaca!

Raspunde
retete- ina 19 iunie 2011 - 08:04

foartee buuun,prezentarea super,copiii sigur s-au bucurat,o duminica placuta

Raspunde
Thea 18 iunie 2011 - 12:41

un pupic si aici 🙂
citind modul de preparare nu m-am putut abtine sa nu impartasesc o amintire cu tine 🙂
Anul trecut cand am fost in Romania….am zis sa fac celebra Prajitura cu visine a lui Poca….am rugat-o pe sora mea care lucra la un super market….nu mai stiu numele….sa imi aduca un borcan cu compot de visine….zis si facut….facem prajitura….dar cand a fost sao mancam….am avut surpriza 🙂 Visinile erau CU SAMBURI hahahha….nici nu mi-a dat prin cap sa citesc sau sa vad daca au samburi….asa ca mancam si scoteam samburi din praji 🙂

tampita metoda de a face compot….daca ma intrebi :p

Raspunde
milli 17 iunie 2011 - 20:26

arata minunat…am sa-l incerc si eu neaparat!…:)

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 19:05

In mod normal, la checul simplu, nu ai avea nevoie decat de 1 forma, dar fiind prezente si ciresele, te sfatuiesc sa il prepari in 2 😉
Spor si pofta!!! 😛

Raspunde
Anonymous 17 iunie 2011 - 18:34

ai putea te rog sa-mi spui in cate forme de chec intra aceasta cantitate? in 1 sau 2? merci mult

Raspunde
Laura 17 iunie 2011 - 16:01

Amalia, a fost ataaaat de bun!!!!! 😛
Sa ungi bine de tot forma cu unt (am uitat sa mentionez asta in post) si nu vei avea probleme. Inclusiv inelul din mijloc…sau mai bine zis, mai ales ala :))
…si e important sa-l lasi sa se raceasca bine, dupa care te ajuti de un cutit cu varf rotund pentru a desprinde portiunile de aluat care s-au prins de forma…usor, stii tu :)))
…ii pui apoi platoul de servit in cap si-l rastorni. Scoti forma si iti va ramane guguluful intact 😉
Pupici o mie!!!!!!!!

Raspunde
Amalia 17 iunie 2011 - 14:38

Draga Laura ce minunatie…vreau sa fac si eu. Am o frma de guguluf exact ca a ta, insa o folosesc rar deoarece mi se lipeste aluatul(:. Poti sa imi spui te rog cu ce sa ung forma de guguluf? Mersi, imbratisari!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.